Ultima oră
NEWS ALERT | Revenire de senzaţie la Barcelona? Anunţul presei din Spania NEWS ALERT | Revenire de senzaţie la Barcelona? Anunţul presei din Spania
I-a enervat pe rapidişti, iar acum a fost delegat din nou! Partida pe care o va arbitra George Găman I-a enervat pe rapidişti, iar acum a fost delegat din nou! Partida pe care o va arbitra George Găman
Cristi Balaj a spus lucrurilor pe nume! Prima reacţie oficială despre plecarea lui Otele Cristi Balaj a spus lucrurilor pe nume! Prima reacţie oficială despre plecarea lui Otele
Jannik Sinner - Daniil Medvedev, reeditarea finalei de la Australian Open, în semifinale la Mastersul de la Miami Jannik Sinner - Daniil Medvedev, reeditarea finalei de la Australian Open, în semifinale la Mastersul de la Miami
Romeo Lavia, out pentru restul sezonului Romeo Lavia, out pentru restul sezonului
David Popovici vrea tratament special la Jocurile Olimpice David Popovici vrea tratament special la Jocurile Olimpice

UBT Cluj, înfrângere cu liderul Prometey în penultimul meci din 7 Days EuroCup

Baschet Publicat de Daian Cutu pe 22 mar 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38217/21067440/2/ema-bursa.jpg

Campioana la baschet masculin U Banca Transilvania Cluj a fost învinsă miercuri, pe teren propriu, de formaţia Prometey, scor 96-87 (51-46), în penultima etapă din grupa A a 7 Days Eurocup. U BT Cluj a ratat anterior optimile, iar acesta a fost ultimul său meci pe terenul propriu în actualul sezon al EuroCup.

Principalii marcatori ai partidei au fost Căţe 17 puncte, Stipanovic 14, pentru U BT Cluj, respectiv Agada 21, pentru liderul clasamentului din grupa A, Prometey.

Pentru campioana României a jucat şi Karel Guzman, aflat sub anchetă disciplinară a clubului şi a Comisiei de Etică şi Disciplină a FRB, după comportament violent în etapa trecută din Liga Naţională, în deplasare, la CSM Oradea. El nu se află în prezent sub vreo interdicţie de joc, iar antrenorul Mihai Silvăşan a declarat că îl va susţine, în pofida greşelii sale, dar că va fi drastic penalizat financiar.

Revenind la EuroCup, după 17 meciuri în grupa A, U BT Cluj ocupă locul 9, cu un bilanţ de 5 victorii şi 12 înfrângeri (22 puncte), fără vreo şansă la calificarea în optimi.

Rezultatele U BT Cluj de până acum în grupa A sunt: 85-88 şi 79-88 cu JL Bourg en Bresse, 94-76 şi 88-80 cu Cedevita Olimpija Ljubljana, 80-85 şi 90-95 cu Umana Reyer Veneţia, 84-89 şi 75-77 cu Lietkabelis Panevezys, 91-86 şi 84-103 cu Germani Brescia, 80-95 şi 87-83 cu Frutti Extra Bursaspor, 98-82 şi 81-104 cu Joventut Badalona, 82-105 cu Prometey şi 81-84 cu ratiopharm Ulm.

În ultimul meci din grupa A, U BT Cluj va juca în deplasare, cu Ratiopharm Ulm – U, în 29 martie.

Din grupa A se ştiu deja echipele calificate în optimile de finală, adică Prometey, Joventut Badalona, Reyer Veneţia, Lietkabelis Panevezys, ratiopharm Ulm, JL Bourg, Germani Brescia, Frutti Extra Bursaspor.

Fazele eliminatorii şi finala se joacă într-o singură manşă, pe terenul echipelor mai bine clasate la încheierea sezonului regulat. Câştigătoarea 7 Days Eurocup va avea drept de joc în sezonul următor al Euroligii, cea mai puternică competiţie de baschet din Europa.

În stagiunea trecută, U BT Cluj a jucat sferturi de finală în Basketball Champions League, performanţă care i-a adus acceptarea în EuroCup, a doua competiţie continentală, după Euroligă.

Doar două echipe româneşti au mai participat în EuroCup, CSU Asesoft Ploieşti (în sezoanele 2007-2008, 2013-2015), respectiv Steaua Bucureşti (2015-2016).

_________________________________________________________________________________________________________________________________________

Ardelenii nu mai au nicio şansă de calificare şi ţintesc o victorie de moral, contra liderului grupei. Cei de la Prometey au 12 victorii şi 4 înfrângeri, fiind fără eşec de 8 partide.

Ucrainenii s-au impus în tur clar, cu 105-82.

Eşec cu scandal în derby-ul Ligii Naţionale

Campioana en-titre U Banca Transilvania Cluj a fost învinsă în deplasare, partida din etapa a XXIII-a a Ligii Naţionale, faza Top 10, de formaţia CSM Oradea, scor 82-74 (50-43).

Karel Guzman, de la U BT Cluj, a fost eliminat din joc în sfertul doi pentru reacţii violente în urma unor şicane cu un adversar.

mail-share icon Email
viewscnt

Baschet

Ultimele articole Toate articolele