adplus-dvertising
Ultima oră
LIVE TEXT | Eintracht Frankfurt - Glasgow Rangers, ACUM, în finala Europa League. Scoţienii, salvaţi de McGregor în minutul 20 LIVE TEXT | Eintracht Frankfurt - Glasgow Rangers, ACUM, în finala Europa League. Scoţienii, salvaţi de McGregor în minutul 20
Raluca Olaru nu a trecut de sferturi la Strasbourg, în proba de dublu Raluca Olaru nu a trecut de sferturi la Strasbourg, în proba de dublu
Roger Schmidt este noul antrenor al celor de la Benfica Roger Schmidt este noul antrenor al celor de la Benfica
Nicuşor Bancu, suspendare drastică, după gestul nesportiv de la meciul cu Sepsi Nicuşor Bancu, suspendare drastică, după gestul nesportiv de la meciul cu Sepsi
Aşteptările lui Liviu Ciobotariu de la elevii săi pentru finala Cupei României cu Sepsi Aşteptările lui Liviu Ciobotariu de la elevii săi pentru finala Cupei României cu Sepsi
FCSB va disputa în Republica Moldova primul amical al verii FCSB va disputa în Republica Moldova primul amical al verii

Ultraşii lui Dinamo Kiev au "turbat" după ultima declaraţie a lui Lucescu: "Măcar acum să deschideţi ochii!" Îl vor "OUT" de la echipă

Fotbal Publicat pe 15 mar 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38127/20638099/2/dinamo-kiev1.jpg

Ultraşii lui Dinamo Kiev s-au înrolat după declanşarea conflictului din Ucraina şi luptă pentru apărarea ţării în faţa invaziei ruse

Fanii echipei Dinamo Kiev îi cer antrenorului Mircea Lucescu să plece de la campioana Ucrainei după ce a spus că nu este de acord cu excluderea sportivilor ruşi din competiţii, informează presa ucraineană.

"Între timp, să notăm faptele:

1. Toate grupurile de suporteri ale clubului Dinamo Kiev au luat armele şi apără Ucraina de ocupanţi. Totodată, se organizează sediul de asistenţă, punem la dispoziţie luptătorilor noştri din diferite unităţi tot ce putem obţine sau cumpăra. De la apă la camere termice.

2. Conducătorii lui Dinamo, fraţii Surkis, au părăsit Ucraina în primele zile. Timp de 19 zile, de la ei nu au existat declaraţii, nu s-au adresat fanilor, oraşului Kiev, ucrainenilor. La 23 februarie, pe site-ul oficial al lui Dinamo, Grigori Surkis l-a felicitat pe Valeri Pustovoitenko pentru aniversarea sa şi după acea tăcere. Tăcere totală.

3. Dinamo publică informaţii că ajută financiar spitalele şi internatele din regiunea Lviv. Lista instituţiilor care primesc asistenţă pare cel puţin ciudată. Fără fotografii sau alte informaţii, clubul pur şi simplu s-a îndepărtat din sfera publică. Repostează doar comunicate oficiale de stat pe reţelele de socializare.

4. Dinamoviştii au fost îndepărtaţi de luptă. Stranierii sunt deja în străinătate, au voie să fie împrumutaţi la alte cluburi. Jucătorii noştri spun că ajută financiar armata, dar încearcă să nu facă publicitate. Doar Benjamin Verbici şi-a declarat public ajutorul.

5. Au fost publicate fotografii în care unul dintre vicepreşedinţii lui Dinamo (Mark Ginzburg - notă) pozează alături de Ramzan Kadîrov. Şi, din nou, nicio reacţie din partea clubului.

6. Mircea Lucescu a acordat un interviu presei italiene, în care a afirmat că ucrainenii şi ruşii trăiau ca fraţii, că războiul din Ucraina este o problemă politică, nu o problemă între naţiuni şi că se opune excluderii sportivilor şi cluburilor din Rusia din competiţiile internaţionale.

Pentru noi, fanii dinamovişti, toate faptele anunţate nu au fost o surpriză. De câţiva ani am încercat tot posibilul să transmitem lumii că fraţii Surkis sunt o ruşine pentru Dinamo şi că Lucescu trebuie să plece. Sperăm ca măcar astăzi să se deschidă ochii celor care nu ne-au susţinut poziţia în tot acest timp", se arată în comunicatul suporterilor echipei din Kiev.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38127/20638099/1/dinamo-kiev-1.jpg


Tehnicianul Mircea Lucescu a declarat, pentru presa italiană, că nu este de acord cu excluderea sportivilor ruşi din competiţii şi crede că războiul va dura mult şi a subliniat că ucrainenii sunt oameni mândri.

"Am trăit războiul din 2014, când a trebuit să plecăm din Doneţk şi de atunci nu ne-am mai întors, doi ani la Kiev jucând peste tot, dar niciodată la noi acasă. Credeam că s-a terminat aşa, dar acum asta ...După noaptea atacului rusesc am stat trei zile la Kiev. Apoi, cu ajutorul UEFA şi al federaţiei moldoveneşti, toţi străinii de la diferitele echipe din Ucraina au plecat, în România şi apoi în ţările lor. Sunt acum la Bucureşti, de unde încercăm să ajutăm cât mai mulţi oameni", a declarat Lucescu.

Mircea Lucescu nu este de acord cu sancţiunile primite de sportivii ruşi, excluşi de la evenimentele sportive: "Pentru mine sportul trebuie să unească şi nu trebuie să fie implicat, este la fel precum cultura, ceva care ar trebui să rămână în afara conflictului” .

Tehnicianul român a antrenat şi în Rusia, la Zenit Sankt Petersburg: "Nu am crezut niciodată că se va întâmpla aşa ceva, ucrainenii şi ruşii au trăit împreună ca fraţii. Acum problema este toată politică, nu ştiu cum se va termina pentru că ucrainenii sunt oameni mândri. Războiul va dura mult timp şi nu vor fi câştigători. Nu trebuia să se ajungă în acest punct".
 

mail-share icon Email
viewscnt

Fotbal

Ultimele articole Toate articolele