Ultima oră
NEWS ALERT | Titularul naţionalei va fi operat! Şanse foarte mici să se recupereze până la EURO NEWS ALERT | Titularul naţionalei va fi operat! Şanse foarte mici să se recupereze până la EURO
NEWS ALERT | Patru arbitri români au fost delegaţi la EURO NEWS ALERT | Patru arbitri români au fost delegaţi la EURO
S-a terminat joaca! Dan Petrescu revine mai repede în Gruia, iar Neluţu Varga va băga mâna adânc în buzunar S-a terminat joaca! Dan Petrescu revine mai repede în Gruia, iar Neluţu Varga va băga mâna adânc în buzunar
Uluitor! S-a aflat motivul pentru care Adrian Mititelu Jr. a făcut supradoza Uluitor! S-a aflat motivul pentru care Adrian Mititelu Jr. a făcut supradoza
O nenorocire nu vine niciodată singură! Fratele unui star din NBA a fost suspendat pe viaţă, iar altul a fost condamnat la închisoare cu executare O nenorocire nu vine niciodată singură! Fratele unui star din NBA a fost suspendat pe viaţă, iar altul a fost condamnat la închisoare cu executare
Revenire de senzaţie în Superligă? Declaraţia dată de fostul jucător din Gruia Revenire de senzaţie în Superligă? Declaraţia dată de fostul jucător din Gruia

UTA Arad schimbă din nou antrenorul: Ilie Poenaru, chemat să ducă echipa în play-off!. UPDATE: Reacţia antrenorului

UTA Arad Publicat pe 13 mai 2022
mail-share icon Email
//i0.1616.ro/media/581/3142/38243/20703194/1/poenarufbb.jpg


Ilie Poenaru (45 de ani) e foarte aproape de revenirea în antrenorat. Tehnician care se bucură de o imagine foarte bună în Casa Liga 1 graţie lucrurilor bune făcute la Academica Clinceni, Poenaru o va conduce pe UTA Arad sezonul viitor, urmând să-l înlocuiască pe Ionuţ Badea.
 
În momentul în care au pus capăt colaborării cu Laszlo Balint, şefii clubului din Arad aşteptau ca Ionuţ Badea să schimbe jocul echipei şi să o ducă pe una dintre poziţiile care-ţi permit să speri la Europa. Dar fostul secund al naţionalei nu s-a ridicat la nivelul aşteptărilor, motiv pentru care, după meciul cu Dinamo, programat vineri seară, se va despărţi de "Bătrâna Doamnă".

UPDATE vineri, ora 14:00: Ilie Poenaru confirmă discuţiile cu UTA, pentru revenirea în antrenorat, dar spune că aşteaptă ultimul meci al sezonului pentru a spune mai multe. Fostul antrenor de la Clinceni şi Gaz Metan Mediaş dezvăluie că se află pe radarul mai multor cluburi, dar şi că ar agrea să meargă la FCSB şi să lucreze cu Gigi Becali, patron care l-a mai dorit în trecut:
 
"Informaţii au tot apărut de-a lungul acestor luni, că sunt la Chindia, la UTA, la Piteşti. Am fost la jumătate din Liga 1. Un an pot să stau liniştit acasă, am antrenat foarte multe echipe în perioada asta (n.r. - râde). Deocamdată, nu este nimic adevărat. Discuţii au fost cu multe cluburi, dar momentan nu pot să vorbesc mai mult. Mai este un meci de jucat. Mă refer la cluburile cu care eu discut. 
 
Îmi doresc să merg la un club sănătos din toate punctele de vedere şi un club care să-şi dorească să facă performanţă. Da, FCSB este un club sănătos. De ce nu? Aţi văzut probleme acolo din punct de vedere al infrastructurii, a salariilor. Pe mine ca antrenor mă interesează să am condiţii de pregătire, un climat bun, banii la zi, cam asta mă interesează. Să pot să lucrez în linişte", a spus Poenaru, pentru Pro Arena.
 
Conform ProSport, alesul arădenilor pentru înlocuirea lui Ionuţ Badea este Ilie Poenaru, antrenor liber de contract încă din luna februarie, când a plecat de la Gaz Metan din cauza problemelor financiare cu care se confruntau medieşenii. Pentru că nu are încă licenţa PRO, Ilie Poenaru va veni la Arad alături de Marin Dună, secundul său care va ocupa funcţia de antrenor principal în acte.

"Pentru mine nu este un ultim meci, ci un meci de campionat care trebuie tratat foarte bine şi mă aştept ca lucrurile acestea să se întâmple pe teren vineri seara. Reunirea va fi pe 6 iunie. Era normal să fac un program pentru echipă, eu în momentul acesta încă sunt sub contract şi mi s-a cerut asta", a declarat Ionuţ Badea, în momentul în care a fost întrebat, la conferinţa de presă de dinaintea meciului cu Dinamo, despre viitorul său la Arad.
 
În primul sezon pe banca tehnică a celor de la UTA Arad, Poenaru va trebui să îndeplinească obiectivul la care nu au ajuns Laszlo Balint şi Ionuţ Badea: calificarea în play-off. Mai ales că arădenii şi-au securizat cei mai buni jucători, cărora le vor prelungi contractele, l-au păstrat deja pe talentatul David Miculescu, iar Poenaru va avea, în vară, mână liberă pentru a decide ce jucători vrea să aducă la Arad pentru a se implica cu şanse reale în lupta pentru obţinerea unuia dintre primele şase locuri.
 
Academica Clinceni (ianuarie 2018 - septembrie 2021) şi Gaz Metan Mediaş (septembrie 2021 - februarie 2022) sunt cele două echipe antrenate de Ilie Poenaru până la 45 de ani. Impresionant e startul ca A1, cu promovarea Academicii în Casa Liga 1, apoi menţinerea ei în prima divizie şi calificarea în play-off-ul stagiunii 2020/2021.
mail-share icon Email
viewscnt

UTA Arad

Ultimele articole Toate articolele