Ultima oră
Naţionala de fotbal a Palestinei visează să joace din nou acasă Naţionala de fotbal a Palestinei visează să joace din nou acasă
Fernando Santos este noul selecţioner al Azerbaidjanului Fernando Santos este noul selecţioner al Azerbaidjanului
Oţelul şi-a adus atacant. ”Sunt nerăbdător să joc în faţa unui stadion plin” Oţelul şi-a adus atacant. ”Sunt nerăbdător să joc în faţa unui stadion plin”
S-a stabilit meciul care decide ultima promovată în Liga 2 S-a stabilit meciul care decide ultima promovată în Liga 2
Gabi Iancu a revenit sub comanda lui Gică Hagi Gabi Iancu a revenit sub comanda lui Gică Hagi
Nadia Comăneci a vizitat cantonamentul loturilor feminine de la Izvorani Nadia Comăneci a vizitat cantonamentul loturilor feminine de la Izvorani

Valentino Rossi va pilota în Campionatul Mondial de Automobilism de Anduranţă în 2024

Auto-Moto Publicat pe 27 nov 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38216/21401108/1/tw-rossi-1.jpg

Legenda italiană a motociclismului Valentino Rossi, care este pilot de curse din 2022, se va alătura Campionatului Mondial de Automobilism de Anduranţă (WEC) în noua categorie LMGT3 în 2024, potrivit unei liste iniţiale de participanţi publicată luni de organizatori.

Septuplul campion mondial de MotoGP, în vârstă de 44 de ani, care concurează cu echipa belgiană WRT, va conduce una dintre cele 18 maşini înscrise în noua clasă LMGT3, care înlocuieşte categoria LMGTE Am (maşini conduse de amatori în asociere cu profesionişti).

Rossi este aşteptat să concureze în legendara cursă de 24 de ore de la Le Mans, punctul culminant al sezonului, pe 15 şi 16 iunie.

Identitatea celor doi coechipieri ai săi pentru 2024 nu este încă cunoscută. Un alt nume anunţat luni a fost cel al polonezului Robert Kubica, care ar urma să concureze la categoria Premier Hypercar. Fostul pilot de Formula 1, încoronat campion mondial în 2023 în categoria inferioară LMP2 (care dispare în acest sezon), se va afla la volanul unui Ferrari privat.

Anunţat deja de echipa sa, germanul Mick Schumacher, fiul fostului pilot de Formula 1 Michael, va debuta în anduranţă în clasa regină ca titular la Alpine.

mail-share icon Email
viewscnt

Auto-Moto

Ultimele articole Toate articolele