Ultima oră
Formula 1 | Hülkenberg va părăsi Haas şi va deveni primul recrut al Audi

Formula 1 | Hülkenberg va părăsi Haas şi va deveni primul recrut al Audi
Ultimă oră! Transferul lui Coman în Qatar, prăbuşit? Becali a făcut anunţul: ”Poate să îmi aducă 50 de milioane şi să îl dau cu 5 milioane?”

Ultimă oră! Transferul lui Coman în Qatar, prăbuşit? Becali a făcut anunţul: ”Poate să îmi aducă 50 de milioane şi să îl dau cu 5 milioane?”
Cine ar trebui să apare la EURO? Verdict clar dat: ”El are o mare problemă la centrări!” | VIDEO EXCLUSIV

Cine ar trebui să apare la EURO? Verdict clar dat: ”El are o mare problemă la centrări!” | VIDEO EXCLUSIV
E gata! Cine va arbitra derby-ul FCSB – Farul. Echipa lui Becali poate câştiga titlul

E gata! Cine va arbitra derby-ul FCSB – Farul. Echipa lui Becali poate câştiga titlul
Romario s-a antrenat pentru prima dată în 16 ani: "Sunt rupt de oboseală, o să vină targa să mă ia"

Romario s-a antrenat pentru prima dată în 16 ani: "Sunt rupt de oboseală, o să vină targa să mă ia"
Seară de Cannes la Cinemaraton dedicată regizorului Cristian Mungiu Seară de Cannes la Cinemaraton dedicată regizorului Cristian Mungiu

Vara, transpiraţia este mai fierbinte şi mai intensă la sportivi

Noutăți Publicat pe 17 aug 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38116/20821776/4/ps1.jpg

Vara, temperaturile sunt ridicate şi de aceea transpiraţia creşte şi poate fi suficient de neplăcută. La sportivi transpiraţia este şi mai intensă din cauza efortului depus la antrenamente. Pentru asta, ei folosesc deodorante spray care au ingrediente de origine naturală şi care nu ard pielea, ci o lasă uscată şi proaspătă toată ziua. 

Transpiraţia poate produce un miros neplăcut, de aceea sunt preferate acele deodorante care au efect anti-transpiraţie dar şi anti-miros. Acestea trebuie să fie foarte eficiente în combaterea mirosului, să asigure o activitate eficientă de protecţie, de lungă durată şi chiar să lase un parfum delicat pe piele.

Cât de importantă este cunoaşterea ratei transpiraţiei la sportivi?

Cunoaşterea ratei transpiraţiei ajută astfel: 

  • Oferă o serie de informaţii despre modul cum funcţionează corpul
  • Poţi şti ce cantitate de lichide ai pierdut ca urmare a deshidratării
  • Vei şti câtă apă să bei pentru a-ţi hidrata organismul, pentru a preveni deshidratarea ce poate afecta performanţa
  • Nu vei bea apă în mod exagerat, sau mai mult decât transpiri. 

//i0.1616.ro/media/581/3142/38116/20821776/1/primasport-2.jpg

La majoritatea sportivilor, procentul de scădere în greutate prin transpiraţie este de 2-3%, asta înseamnă cam 1,5-2 kg.

Aşa scapi de disconfortul produs de transpiraţie! 

Transpiraţia poate produce deseori disconfort mai ales dacă petele ei se răspândesc pe tricou şi sunt combinate şi cu un miros neplăcut. Uneori pot să apară şi erupţii de transpiraţie care tind să afecteze sportivii dar şi oamenii care nu au neapărat o activitate fizică intensă. 

Această problemă a pielii este de fapt o dermatită de transpiraţie, care se manifestă prin roşeaţă, disconfort, mâncărime, senzaţie de arsură şi erupţii cutanate. Ea apare mai ales vara şi afectează oamenii care au pielea sensibilă. 

Cele mai expuse zone ale pielii sunt acelea supuse frecării, cum sunt axilele sau zonele cu o prezenţă mai mare a glandelor sudoripare. Ea se tratează destul de uşor cu unguente de la farmacie recomandate de medicul dermatolog, dar şi prin aplicarea de comprese reci, cu gheaţă, care pot calma cu succes pielea iritată. Dacă se aplică puţină gheaţă dispare senzaţia de arsură, mâncărimea şi durerea. De asemenea, un bun remediu este gelul cu aloe vera care reduce inflamaţia pielii şi senzaţia de durere.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38116/20821776/2/primasport-3.jpg

Pentru a preveni aceste inconveniente jenante, sportivii au nevoie de o protecţie eficientă împotriva transpiraţiei. Ei pot alege un deodorant bărbaţi care este de calitate înaltă şi care garantează o piele mai rezistentă împotriva iritaţiilor.

Există deodorante spray care au o formulă adecvată pentru îngrijirea pielii, ce conţin de exemplu ¼ cremă hidratantă şi vitamina E, astfel pielea va rămâne curată şi fără miros timp de 48 de ore. 

Foarte apreciate sunt deodorantele roll-on antiperspirante fără parfum, care nu lasă urme pe haine şi care sunt uşor de aplicat şi au rolul de a împrospăta foarte bine pielea timp de 24 de ore. Acestea ajută împotriva transpiraţiei excesive, asigură o senzaţie de uscăciune şi sunt foarte prietenoase cu pielea.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38116/20821776/3/primasport-4.jpg

Sportivii care au o problemă cu transpiraţia excesivă pot aplica şi alte sfaturi care i-ar putea ajuta în acest sens şi anume:

  • Respectarea cu stricteţe a igienei (spălarea cu apă şi săpun potrivit tipului de piele) pentru a evita acumularea de impurităţi şi bacterii, pentru a preveni transpiraţia la axile şi mirosul neplăcut al acesteia
  • Utilizarea de aloe vera pe piele (poate fi sub formă de deodorant sau gel) care combate bacteriile şi reduce transpiraţia acidă în zona axilei; de regulă produsele cu aloe vera au un miros delicat şi persistă pe tot parcursul zilei
  • Folosirea de alaun de potasiu este indicată pentru neutralizarea mirosului corporal neplăcut; acesta este un inhibitor al bacteriilor şi poate reduce şi durerile cauzate de înţepături de insecte
  • Schimbarea hainelor mai des şi folosirea de parfumuri sau a unui deodorant mai bun, care previne şi apariţia petelor albe pe haine. 

Există parfumuri de brand care sunt suficient de intense şi care sunt potrivite pentru sezonul cald. Acestea sunt recomandate oricând, în orice ocazie, chiar şi în vacanţă.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Noutăți

Ultimele articole Toate articolele