adplus-dvertising
Ultima oră
VIDEO | Jucătorul dorit în trecut de Gigi Becali la FCSB a făcut spectacol! ”Dubla” reuşită de atacant VIDEO | Jucătorul dorit în trecut de Gigi Becali la FCSB a făcut spectacol! ”Dubla” reuşită de atacant
Dezvăluiri halucinante despre cum merg lucrurile la naţionale. Cătălin Cîrjan: ”A fost supus unor abuzuri şi umilinţe, pentru că nu s-a transferat unde i-au zis” Dezvăluiri halucinante despre cum merg lucrurile la naţionale. Cătălin Cîrjan: ”A fost supus unor abuzuri şi umilinţe, pentru că nu s-a transferat unde i-au zis”
Decizia luată de Daniel Opriţa, după înfrângerea cu Oţelul. ”O să am o discuţie cu conducerea” Decizia luată de Daniel Opriţa, după înfrângerea cu Oţelul. ”O să am o discuţie cu conducerea”
UEFA a sancţionat mai multe cluburi după incidente şi nereguli la meciurile din cupele europene
UEFA a sancţionat mai multe cluburi după incidente şi nereguli la meciurile din cupele europene
EXCLUSIV | Radu Banciu a dat verdictul! Cel mai slab jucător al naţionalei României. ”Este dintr-o generaţie care trebuia să dispară! Nu a făcut absolut nimic” EXCLUSIV | Radu Banciu a dat verdictul! Cel mai slab jucător al naţionalei României. ”Este dintr-o generaţie care trebuia să dispară! Nu a făcut absolut nimic”
VIDEO | Oţelul - CSA Steaua 3-2. Gălăţenii au obţinut o victorie mare, după ce au tremurat serios în a doua parte VIDEO | Oţelul - CSA Steaua 3-2. Gălăţenii au obţinut o victorie mare, după ce au tremurat serios în a doua parte

Verdict în "Procesul Rugbyştilor" din Argentina, care au omorât un tânăr

Rugby Publicat de Daian Cutu pe 7 feb 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38220/21009327/1/arg.jpg

Cinci componenţi ai unei echipe de rugby din Argentina au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă, după ce au omorât în bătaie un tânăr student de 18 ani, în ianuarie 2020, la Villa Gesell, o staţiune populară, situată la aproximativ 400 km sud de Buenos Aires, anunţă presa argentiniană.

Această crimă odioasă a ocupat prima pagină a ziarelor în Argentina.

În noaptea de 17 spre 18 ianuarie 2020, în faţa unui club de noapte, o simplă încăierare a degenerat şi opt  rugbyşti de la Club Nautico Arsenal Zarate, cu vârste cuprinse între 21 şi 23 de ani, majoritatea din clasele privilegiate ale societăţii, l-au atacat pe tânărul Fernando Baez Sosa, care avea 18 ani, şi l-au lăsat să moară în faţa stabilimentului nocturn, după ce l-au lovit cu pumnii şi picioarele.

Cinci dintre principalii inculpaţi au fost acuzaţi de omor şi condamnaţi la închisoare pe viaţă. Condamnaţi ca „participanţi secundari”, alţi trei inculpaţi au primit câte 15 ani de închisoare, pedeapsa maximă posibilă pentru această Infracţiune.

La procesul de la Dolores, la 220 km de Buenos Aires, procuratura a invocat o „dorinţă de a ucide” împărtăşită „de toţi”, o „coordonare” a atacului, în timpul căruia atacatorii au împiedicat pe oricine să vină în ajutorul victimei.

La ultimul discurs după pledoarii, inculpaţii, tăcuţi în cea mai mare parte a procesului, au cerut iertare şi clemenţă, asigurând, unii în lacrimi, că „nu au intenţionat niciodată să-l omoare" pe Fernando.

Astfel, judecătorii María Claudia Castro, Emiliano Lázzari şi Christian Rabaiavan i-au condamnat pe Máximo Thomsen (23 de ani), Ciro Pertossi (22), Enzo Comelli (22), Matías Benicelli (23) şi Luciano Pertossi (21), la închisoare pe viaţă, în timp ce Ayrton Viollaz (23), Blas Cinalli (21) şi Lucas Pertossi (23) au fost condamnaţi la 15 ani de închisoare.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Rugby

Ultimele articole Toate articolele