Ultima oră
VIDEO | AS Roma a câştigat în prelungiri cu Udinese, în continuarea meciului întrerupt în 14 aprilie VIDEO | AS Roma a câştigat în prelungiri cu Udinese, în continuarea meciului întrerupt în 14 aprilie
Pierdere mare pentru un club cu pretenţii din Superliga: "Nu îi văd în play-off"  | EXCLUSIV Pierdere mare pentru un club cu pretenţii din Superliga: "Nu îi văd în play-off" | EXCLUSIV
Marius Măldărăşanu s-a dezlănţuit după ce FC Hermannstadt a urcat pe primul loc în play-out: ”Le-am citit jocul” Marius Măldărăşanu s-a dezlănţuit după ce FC Hermannstadt a urcat pe primul loc în play-out: ”Le-am citit jocul”
David Puicea, calificat în finala juniorilor la sărituri, de pe locul 5 David Puicea, calificat în finala juniorilor la sărituri, de pe locul 5
Sorana Cîrstea va înfrunta liderul mondial pentru un loc în optimi la Madrid Sorana Cîrstea va înfrunta liderul mondial pentru un loc în optimi la Madrid
Jucătorul din Superliga comparat cu „Pippo” Inzaghi: „Are nişte calităţi excepţionale” | VIDEO EXCLUSIV Jucătorul din Superliga comparat cu „Pippo” Inzaghi: „Are nişte calităţi excepţionale” | VIDEO EXCLUSIV

Veste uriaşă pentru Dinamo! Directorul CNI a oferit primele estimări despre starul şi finalizare lucrărilor pentru noua arenă din „Ştefan cel Mare”

Dinamo Publicat de Răzvan Cîrceag pe 26 mar 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38229/20652067/3/dinamo.png

Dinamoviştii aşteaptă cu sufletul la gură demararea lucrărilor pentru noul stadion din „Ştefan cel Mare”. Directorul Companiei Naţionale de Inveştiţii (CNI) a venit cu noi detalii despre această lucrare. 

Adrian Cefalan, directorul CNI, a declarat că lucrările ar urma să înceapă în 2023, iar potrivit estimărilor, totul ar fi gata în 2025. 

„Să spunem că dacă în 2-3 săptămâni reglementăm partea juridică, nota conceptuală, tema de proiectare, după aceea vom lansa licitarea de proiectare, studiul de fezabilitate, care va dura cam 45-60 de zile, se vor depune oferte şi apoi procedura de declarare a câştigătorului. 

Să spunem că în trei luni şi jumătate sau patru se închide partea asta şi avem un câştigător, un proiectant care va face acest studiu. El cam în 60 de zile ar trebui să ne facă acest concept şi să ştim. Deci am avea macheta probabil undeva în vară, spre sfârşitul verii. 

În jur de două luni durează partea de avizare şi apoi emiterea hotărârii de Guvern, deci din acel moment putem licita proiectarea şi execuţia. Timp în care Dinamo va trebui să demoleze amplasamentul, pentru că CNI finanţează doar construiri. Partea de demolare trebuie făcută de beneficiarul final. 

Lucrările vor începe undeva la începutul anului viitor. Atunci va începe construirea. Demolarea, din punctul meu de vedere, probabil va începe undeva spre sfârşitul acestui an, după ce vom aproba construcţia noului stadion.

Având experienţa celorlalte stadioane, va dura undeva la 24 de luni, cam doi ani. Trebuie să ţinem cont şi de zonă. Steaua s-a construit într-un an şi nouă luni, dar acolo a fost accesul mai uşor, loc foarte mare, pe când aici vor fi anumite constrângeri. 

La Steaua am putut lucra şi în weekend, şi seara, în condiţiile în care nu aveai vecini. Acolo, între case, o să fie mai dificil. De asta şi la Rapid a durat mai mult, fiecare stadion are particularităţile lui. Dar, repet, se va face!”, a spus directorul CNI, pentru sport.ro.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Dinamo

Ultimele articole Toate articolele