Ultima oră
Guerreiro nu va evolua în semifinala retur a Ligii Campionilor cu Real Madrid Guerreiro nu va evolua în semifinala retur a Ligii Campionilor cu Real Madrid
Victor Piţurcă i-a distrus pe cei de la CSA Steaua: ”Bine că a rămas în Liga 2!”

Victor Piţurcă i-a distrus pe cei de la CSA Steaua: ”Bine că a rămas în Liga 2!”
Formaţia cu pretenţii din Superliga ce abordează finalul de sezon cu lotul decimat. ”Avem foarte mulţi jucători accidentaţi” Formaţia cu pretenţii din Superliga ce abordează finalul de sezon cu lotul decimat. ”Avem foarte mulţi jucători accidentaţi”
VIDEO | Petrolul - Oţelul 1-0, în direct la Prima Sport 1! Grozav deschide scorul din penalty VIDEO | Petrolul - Oţelul 1-0, în direct la Prima Sport 1! Grozav deschide scorul din penalty
”Lucrăm doar la asta! Orice altceva poate să mai aştepte”. Dan Şucu doreşte un antrenor legendar la Rapid ”Lucrăm doar la asta! Orice altceva poate să mai aştepte”. Dan Şucu doreşte un antrenor legendar la Rapid
Jucătorul echipei Molenbeek, Reine-Adélaide, a suferit o comoţie cerebrală după ce a fost lovit de o minge în faţă Jucătorul echipei Molenbeek, Reine-Adélaide, a suferit o comoţie cerebrală după ce a fost lovit de o minge în faţă

VIDEO | Academica Clinceni - Rapid 2-3. Meci nebun în Ştefan cel Mare, cu trei penalty-uri şi un gol în minutul 85. Rapid, pe loc de play-off la finalul turului

Superliga Publicat de Răzvan Cîrceag pe 8 nov 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/20459077/2/crs.jpg

Academica Clinceni şi Rapid au încheiat cu stil turul sezonului regular din Casa Liga 1 2021/2022. A fost 3-2 pentru giuleşteni în Ştefan cel Mare, după ce ilfovenii au condus cu 1-0 şi 2-1, ezultat în care echipa lui Mihai Iosif termină etapa a 15-a pe un onorabil loc 15.
 
Nevoia de puncte a împins Academica Clinceni spre un joc ofensiv, deschis, iar intrarea vijelioasă în careu a lui Omoh (16), pe lângă Săpunaru, a fost oprită doar de portarul Horaţiu Moldovan. Replica Rapidului nu a venit, iar în minutul 31 acelaşi Omoh l-a păcălit pe Moldovan şi l-a obligat, practic, pe arbitrul Robert Avram să dicteze penalty. Moulin a ratat, dar ventura s-a mişcat mai repede pentru un 1-0 la pauză în favoarea ilfovenilor.

Nouă minute cu de toate!

Logic, Iosif a mutat la pauză, cu Ilie şi Ioniţă înlocuindu-i pe ineficienţii Alami şi Stahl, iar primul rezultat s-a văzut în minutul 49, când Ioniţă a driblat superb şi a obţinut un penalty în faţa portarului Ureche. Bălan a ratat, Ureche nu a avut un picior pe linia porţii, iar la a doua încercare vârful Rapidului a înscris. La puţin timp, în minutul 55, Moldovan a ieşit neglijent, Cascini a făcut 2-1, iar ilfovenii au redevnit favoriţi. Peste doar cinci minute, Pârvulescu l-a faultat în careu pe Belu-Iordache, Avram a arătat din nou penalty, iar Bălan a înscris, de această dată din prima încercare. O poveste cu de toate, în doar nouă minute! Au urmat momente de respiro, dar şi un forcing al Rapidului, cu ocazii ale lui Belu-Iordache (68) şi Moise, singur cu portarul, înainte ca Dandea (85) să dea lovitura, după un corner al lui Rareş Ilie.
 
Chinuit, Rapidul a bătut Academica, 3-2, l-a lăsat pe Chirilă fără victorie la Clinceni şi a urcat pe locul al cincilea, cu 26 de puncte, la finalul tururului. Punctajul reprezintă un record pentru o nou-promovată, Rapid fiind la doar un punct de Botoşani şi la două sub Craiova. Clinceniul, în schimb, rămâne ultima, cu patru puncte în 15 meciuri.

Academica Clinceni - Rapid 2-3 (Ventura 31, Cascini 55 / Ad. Bălan 52, pen 60, Dandea 85 )

  • CLINCENI: Ureche - Pashov, Bilali, Patriche, Pîrvulescu - Ventura, Moulin - R. Ion, Cascini, De Amorim (Vanzo 77)  - Omoh
  • REZERVE: Păun, Gardoş, Chandarov, Gavra, Vellios, Cioiu, Kazlauskas, L. Dumitrache
  •  
  • RAPID: H. Moldovan - Belu-Iordache, Săpunaru, Dandea, Morais - Al. Albu, Crepulja - Sefer (Moise 73), Alami (Al Ioniţă II 46, Marzouk 79), Stahl (R. Ilie 46) - Ad. Bălan (Pănoiu 90+3)
  • REZERVE: Drăghia, R. Costin, B. Barbu, Marzouk, Demici, Moise

Minutul 85: GOL RAPID! Ilie bate la colţul scurt un corner din dreapta, Dandea apare excelent, reia din prima, din drop, şi îl învinge pe Ureche pentru a treia oară în acest meci!


Minutul 77: Mare ocazie a Rapidului! Ioniţă scoate doi oameni din joc la o fază la care se şi accidentează, îl lasă singur cu portarul pe Romario Moise, dar noul intrat aşteaptă prea mult şi Moulin îl blochează în momentul execuţiei. Imediat, Ioniţă e înlocuit cu Marzouk.


Minutul 60: GOL RAPID! Pârvulescu îl faultează în careu pe Belu-Iordache, Robert Avram dictează penalty la semnalizarea asistentului, iar Bălan face dubla cu un şut în dreapta lui Ureche!


Minutul 55: GOL ACADEMICA CLINCENI! ureche degajează, Moldovan iese neinspirat departe de propria poartă şi se implică inutil într-un duel Săpunaru-Cascini, apoi golgheterul gazdelor profită de greşeală şi marchează pentru 2-1!


Minutul 52: GOL RAPID! Bălan bate în stânga lui Ureche şi egalează!


Minutul 51: Rapid ratează un penalty, dar lovitura se va repeta! Ureche îl faultează în careu pe Ioniţă, apoi apără penalty-ul executat de Bălan, dar asistentul dictează repetarea execuţiei pentru că portarul Academicii Clinceni nu avea niciun picior pe linia porţii. Tot Bălan execută!


Minutul 46:Start în repriza a doua. Iosif mută cu Ilie şi Ioniţă, cae-i înlocuiesc pe Stahl şi Alami.


Minutul 45+1: Final de primă parte. Repriză groaznică a Rapidului, care nu a existat din punct de vedere ofensiv.


Minutul 31: GOL ACADEMICA CLINCENI! Moldovan îl faultează în careu pe Omoh, gazdele primesc penalty, iar portarul oaspeţilor se alege cu un cartonaş galben. Moldovan apără execuţia lui Moldovan, dar Ventura e cel mai atent, ajunge la minge şi o trimite în poartă!


Minutul 16: Omoh intră vijelios în careu pe lângă Săpunaru, dar Moldovan iese la timp şi îl blochează.


Minutul 13: Cascini încearcă o foarfecă spectaculoasă după cetrarea lui Paşov, dar trimite foate mult peste.


20:30: Start joc în Şoseaua Ştefan cel Mare!


Rapidiştii au „foame” mare de puncte, după ce în acest moment au căzut de pe locurile de play-off. Obiectivul oficial este evitarea retrogradării, dar cu siguranţă gândurile lor sunt aţintite doar către play-off.

Academica Clinceni este victima perfectă pe care se pot face puncte. Formaţia antrenată de Ionuţ Chirilă nu a câştigat niciun meci şi ocupă ultimul loc în Casa Liga 1. Doar 4 puncte au adunat ilfovenii.

Echipe probabile:

CLINCENI: 82. Ureche - 6. Paşov, 4. Bilali, 29. Patriche, 22. P. Pîrvulescu - 7. Moulin, 28. Cascini - 21. R. Ion, 8. Ciandarov, 20. De Amorim - 92. Omoh 

RAPID: 31. H. Moldovan - 77. Belu, 22. Săpunaru, 30. Dandea, 11. J. Morais - 4. Crepulja, 23. Albu - 7. Sefer, 10. R. Ilie, 29. Stahl - 9. Ad. Bălan   

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele