Ultima oră
Viorel Moldovan s-a săturat şi a ţinut un discurs manifest pentru fotbalistul din Superligă: ”La muncă, copile, la muncă! Trece trenul pe lângă tine!” Viorel Moldovan s-a săturat şi a ţinut un discurs manifest pentru fotbalistul din Superligă: ”La muncă, copile, la muncă! Trece trenul pe lângă tine!”
Giovanni Becali a anunţat marea lovitură din fotbalul românesc: ”A semnat!”

Giovanni Becali a anunţat marea lovitură din fotbalul românesc: ”A semnat!”
VIDEO | Alexander Zverev a învins revelaţia de la Miami şi s-a calificat în semifinale VIDEO | Alexander Zverev a învins revelaţia de la Miami şi s-a calificat în semifinale
Naţionala Românie de Polo va debuta împotriva Greciei la Jocurile Olimpice Naţionala Românie de Polo va debuta împotriva Greciei la Jocurile Olimpice
Veste excelentă primită de Barcelona! Ce doi ar putea fi apţi pentru meciul cu PSG din Champions League Veste excelentă primită de Barcelona! Ce doi ar putea fi apţi pentru meciul cu PSG din Champions League
Ultimă oră! Antrenorul clubului legendar pleacă de la echipă: ”Vreau să mă concentrez pe ultimele opt meciuri!” Ultimă oră! Antrenorul clubului legendar pleacă de la echipă: ”Vreau să mă concentrez pe ultimele opt meciuri!”

VIDEO ǀ Academica Clinceni - Universitatea Craiova 1-3. Cîmpanu şi Vînă au adus punctele aşteptate de Reghecampf

Academica Clinceni Publicat de Daian Cutu pe 21 feb 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38232/20607865/2/a3.jpg

Universitatea Craiova şi-a făcut treaba în partida cu Academica Clinceni, în direct la Look Sport, a câştigat cu 3-1 şi a revenit pe locul al patrulea în Casa Liga 1, la egalitate cu FC Botoşani.
 
Mari favoriţi ai întâlnirii de la Giurgiu, oltenii nu au impresionat prin calitatea jocului, au arătat multe momente de slăbiciune, dar şi-au îndeplinit obiectivul şi au obţinut cele trei puncte. Cîmpanu a punctat primul, în minutul 21, după o centrare a lui Creţu în faţa porţii, iar emoţiile au apărut în minutul 37, când Robert Ion a găsit un şut foarte frumos, care l-a surprins total pe Pigliacelli. Era 1-1, dar lucrurile nu au apucat să se complice, pentru că acelaşi Cîmpanu a marcat înainte de pauză, din centrarea lui Ivan.
 
Cu Nistor introdus la pauză pentru a pune ordine într-o linie de mijloc deloc eficientă şi cu Baiaram trimis în locul lui Markovic, cea mai mare ocazie a reprizei a doua i-a aparţinut tot lui Cîmpanu, care a ratat, din doi metri, execuţia care trebuia să-i aducă hat-trick-ul. Mult mai compactă şi mai organizată decât în meciul cu Farul, pierdut cu 8-2, Academica a avut şansa egalării în minutul 69, dar şutul lui De Amorim s-a oprit în braţele lui Pigliacelli. Golul liniştitor pentru Reghecampf a venit în minutul 76, după pasa perfectă a lui Ivan pentru Vînă şi finalizarea pe măsură a mijlocaşului.
 
Odată cele trei puncte bifate într-un meci de uitat, Craiova a ajuns la 45 de puncte, suficient pentru locul al patrulea, la un punct în spatele lui FC Voluntari şi la 14 sub FCSB. Etapa viitoare, echipa lui Reghecampf întâlneşte Chindia pe teren propriu, iar Academica merge la Arad.

VIDEO ǀ Academica Clinceni - Universitatea Craiova 1-3 (R. Ion 37 / Cîmpanu 22, 42, Vînă 76)

Echipele de start:

  • Clinceni: Ureche - Rufati, Corinus, Holzmann - Sambeya, Vrdoljak, Tsvetkov, Florica - R. Ion, Plazibat, De Amorim
  • Universitatea Craiova: Pigliacelli - Vlădoiu, Papp, Screciu, Vătăjelu - Cîmpanu, Al. Creţu, Mateiu, Gustavo - Markovic, Ivan

Minutul 76: GOL CRAIOVA! Andrei Ivan îl serveşte perfect pe Vînă, care finalizează elegant, cu latul, pentru 3-1.



Minutul 69: Ocazie a gazdelor. De Amorim îşi face loc în careu, trage la colţul lung, însă Pigliacelli e atent şi reţine.

Minutul 61: Cîmpanu, aproape de hat-trick. Baiaram îşi face simţită prezenţa printr-o fază inspirată, aruncă mingea în faţa porţii, dar Cîmpanu reia neinspirat şi ratează şansa triplei.



Minutul 56: Markovic e schimbat cu Baiaram. Meci slab pentru marea speranţă a Craiovei.

Minutul 53: Cîmpanu centrează la prima bară, Markovic ajunge înaintea lui Ureche, dar trimite peste poartă.

Minutul 46: Repriza a doua începe cu Nistor în locul lui Mateiu şi cu Cmovs în locul lui Corinus.

Minutul 43: GOL CRAIOVA! Cîmpanu apare în faţa lui Florică la o centrare din stânga, reia din prima şi nu-i dă nicio şansă lui Ureche.



Minutul 37: GOL ACADEMICA! Robert Ion ia o acţiune pe cont propriu, intră la interior şi trage cu dreptul, de lângă Papp, iar execuţia îl surprinde pe Pigliacelli.



Minutul 22: GOL CRAIOVA! Creţu ratează singur cu portarul, apoi trimite mingea în faţa porţii, de unde Cîmpanu o împinge în plasă cu genunchiul.



Minutul 10: Aşa cum era de aşteaptat, începutul aparţinei Craiovei, dar fără mari şanse de gol. Gustavo beneficiază de o lovitură liberă de la 25 de metri, însă nimereşte doar zidul.

19:55: Start joc la Giurgiu!


Aparent, duelul este unul de tipul ”David versus Goliat”. În timp ce Academica Clinceni, ultima clasată din Liga 1 cu doar 11 puncte şi şase înfrângeri consecutive, pare condamnată la retrogradare, Universitatea Craiova ocupă locul cinci cu 42 de puncte şi are şanse foarte mari să prindă play-off-ul din primul eşalon. Chiar dacă au dezamăgit în acest sezon, elevii lui Laurenţiu Reghecampf nu concep să rateze al treilea succes consecutiv în campionat în faţa ”lanternei”, mai ales că prezenţa în primele şase echipe ale României nu este încă asigurată.

Universitatea Craiova nu a avut milă de Academica Clinceni în meciul tur al sezonului regular, când oltenii s-au impus în Bănie cu un categoric 5-0. Au marcat la acea vreme: Dan Nistor, Jovan Markovic, Nicuşor Bancu, Andrei Ivan şi Ante Roguljic.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri