Ultima oră
Novak Djokovic nu ştie încă numele viitorului său antrenor: ”Nu am o idee precisă şi nu ştiu dacă va exista vreunul!”

Novak Djokovic nu ştie încă numele viitorului său antrenor: ”Nu am o idee precisă şi nu ştiu dacă va exista vreunul!”
Anunţul momentului vine din Spania: „Haaland va juca pentru Barcelona” Anunţul momentului vine din Spania: „Haaland va juca pentru Barcelona”
OFICIAL | FC Botoşani s-a despărţit de jucător după doar şase luni OFICIAL | FC Botoşani s-a despărţit de jucător după doar şase luni
Bomba momentului în fotbalul mondial! Zidane şi încă un mega star francez vin la pachet din vară la unul dintre cele mai puternice cluburi din istorie

Bomba momentului în fotbalul mondial! Zidane şi încă un mega star francez vin la pachet din vară la unul dintre cele mai puternice cluburi din istorie
Presa bască a reacţionat după evoluţiile lui Ianis Hagi la naţională: „În scădere în ultimele luni” Presa bască a reacţionat după evoluţiile lui Ianis Hagi la naţională: „În scădere în ultimele luni”
VIDEO | Grigor Dimitrov îl răpune pe Carlos Alcaraz în sferturile de finală ale turneului de la Miami VIDEO | Grigor Dimitrov îl răpune pe Carlos Alcaraz în sferturile de finală ale turneului de la Miami

VIDEO | Adio titlu! Brighton a surclasat-o pe Arsenal cu 3-0, iar misiunea ”tunarilor” este una aproape imposibilă

Premier League Publicat pe 14 mai 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38266/21121711/2/profimedia-0775828289.jpg

Arsenal a pierdut duminică, pe teren propriu, scor 0-3, în faţa formaţiei Brighton, într-un meci contând pentru etapa a 36-a din Premier League. Partida a putut fi urmărită pe Prima Sport 2 şi PrimaPlay.ro.

Brighton, echipa antrenată de fostul jucător al lui CFR Cluj, Roberto De Zerbi, a provocat surpriza etapei în Premier League învingând pe Arsenal Londra la scor de forfait, 3-0. După o primă repriză fără gol, oaspeţii au deschis scorul în minutul 51, prin Julio Enciso.

Brighton a mai înscris de două ori pe final de meci, prin Deniz Undav (min. 86) şi Pervis Estupinan (min. 90+6), iar Arsenal poate spune că a pierdut titlul cu două etape înainte de finalul campionatului, în condiţiile în care se află pe locul secund, la cinci puncte distanţă de lider, Manchester City, care are şi un meci mai puţin disputat.

Brighton ocupă ultimul loc de cupe europene, al 6-lea, cu 58 de puncte.

 

Arsenal - Brighton 0-3 (Enciso J. 51', Undav D. 86', Estupinan P. 90+6')

Echipele de start:

  • Arsenal: Ramsdale — White, Kiwior, Gabriel, Tierney — Odegaard, Jorginho, Xhaka — Saka, Jesus, Martinelli
  • Brighton: Steele — Gross, Dunk, Colwill, Estupinan — Caicedo, Mac Allister — Enciso, Undav, Mitoma — Ferguson

Min. 90+8: Final de meci!

Min. 90+6: GOOOL marcat de Brighton! Estupinan este omul potrivit la momentul potrivit şi face 3-0, după ce iniţial Ramsdale a respins un şut din afara careului.

Min. 86: GOOOL marcat de Brighton! Greşeală imensă în apărarea ”tunarilor”, în urma căreia mingea ajunge la Undav şi fotbalistul face 2-0.

Min. 76: Ocazie bună pentru echipa lui De Zerbi! Alexis Mac Alister a trimis un şut din voleu, dar execuţia s-a trecut pe lângă poartă.

Min. 51: GOOOOL marcat de Brighton! Estupinan centrează perfect pentru Enciso care deschide scorul.

Min. 46: A început repriza a doua!

Min. 45+5: Final de primă parte!

Min. 45+2: Saka putea deschide scorul, dar jucătorul ”tunarilor” a trimis puţin pe lângă poartă dintr-o poziţie bună.

Min. 37: Ocazie mare pentru Brighton! Mitoma trece de White în banda stângă şi îl serveşte perfect pe Enciso, dar jucătorul ratează cu poarta goală.

Min. 31: Bară pentru Arsenal! Mingea ajunge în partea stângă, la Trossard, care intră în centru şi şutează violent în transversală. 

Min. 24: Ocazie bună a lui Arsenal! Jesus a încercat să îl surprinsă pe Steele cu un şut la colţul scurt, dar portarul reuşeşte să rspingă.

Min. 16: Martin Odegaard îşi încearcă norocul de la mare distanţă, dar şutul trimis de el tece pe lângă poartă.

Min. 12: Ocazie mare pentru Brighton! Enciso îl păcăleşte pe White şi trimtie un şut bun, dar Ramsdale scoate de sub bară.

Min. 1: A început partida!

________________________________________________________________________________________________________________________________________

Arsenal vine după victorii la rând în campionat, 3-1 cu Chelsea şi 2-0 cu Newcastle, iar Brighton a înregistrat un eşec după două victorii la rând. A cedat cu 1-5 pe teren propriu, cu Everton, după ce învinsese cu 6-0 cu Wolves şi 1-0 cu Manchester United.

Înainte de startul rundei, Arsenal e pe locul 2, cu 81 de puncte, la un punct de Manchester City, dar ”cetăţenii” au un meci mai puţin. Brighton e pe locul 7, cu 44 de puncte.

Clasamentul Premier League

 

 

 

 

Primul nume important care o poate părăsi pe Arsenal în această vară

Internaţionalul elveţian Granit Xhaka ar putea pleca de la Arsenal Londra în această vară, urmând să joace într-un alt campionat din Europa, scrie marţi cotidianul The Sun, citând surse apropiate grupării londoneze.

Granit Xhaka (30 de ani) ar putea reveni în Bundesliga, la Bayer Leverkusen, care, conform informaţiilor deţinute de jurnaliştii The Sun, ar pregăti o ofertă pentru mijlocaşul elveţian.

Mikel Arteta ar fi de acord cu mutarea, în condiţiile în  care Arsenal doreşte să îl aducă pe Emirates pe Declan Rice, mijlocaşul de 100 de milioane de euro, al lui West Ham United.

Granit Xhaka a mai evoluat în Bundesliga între 2012 şi 2016, când a purtat tricoul echipei Borussia Monchengladbach.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Premier League

Ultimele articole Toate articolele