Ultima oră
Viorel Moldovan s-a săturat şi a ţinut un discurs manifest pentru fotbalistul din Superligă: ”La muncă, copile, la muncă! Trece trenul pe lângă tine!” Viorel Moldovan s-a săturat şi a ţinut un discurs manifest pentru fotbalistul din Superligă: ”La muncă, copile, la muncă! Trece trenul pe lângă tine!”
Giovanni Becali a anunţat marea lovitură din fotbalul românesc: ”A semnat!”

Giovanni Becali a anunţat marea lovitură din fotbalul românesc: ”A semnat!”
VIDEO | Alexander Zverev a învins revelaţia de la Miami şi s-a calificat în semifinale VIDEO | Alexander Zverev a învins revelaţia de la Miami şi s-a calificat în semifinale
Naţionala Românie de Polo va debuta împotriva Greciei la Jocurile Olimpice Naţionala Românie de Polo va debuta împotriva Greciei la Jocurile Olimpice
Veste excelentă primită de Barcelona! Ce doi ar putea fi apţi pentru meciul cu PSG din Champions League Veste excelentă primită de Barcelona! Ce doi ar putea fi apţi pentru meciul cu PSG din Champions League
Ultimă oră! Antrenorul clubului legendar pleacă de la echipă: ”Vreau să mă concentrez pe ultimele opt meciuri!” Ultimă oră! Antrenorul clubului legendar pleacă de la echipă: ”Vreau să mă concentrez pe ultimele opt meciuri!”

VIDEO ǀ Am ajuns pescarii Europei! CFR Cluj, eliminată din turul 1 al Ligii Campionilor de Pyunik Erevan

CFR Cluj Publicat pe 14 iul 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38228/20766832/4/cfr-pyunik-12.jpg

Campioana României, CFR Cluj, a pierdut la lovituri de departajare în faţa armenilor de la Pyunik Erevan. Scorul a fost 2-2 (3-4 la 11 m), iar Petrila şi Camora au ratat pentru clujeni de la punctul cu var. 

Clujenii au marcat primul gol, prin mijlocaşul Adjei-Boateng, în minutul 6, acesta reluând cu capul în plasă o centrare a lui Deac. Oaspeţii au egalat la primul lor şut pe poartă, în minutul 89, prin Gajic, care a înscris cu o lovitură de cap la un corner. Astfel, s-a mers în reprizele adiţionale. 

Al doilea gol al gazdelor a fost reuşit de Petrila, în minutul 94, după o pasă a lui Deac, iar Gajic a egalat pentru a doua oară în minutul 119. În minutul 109 portarul clujenilor, Bălgrădean, a apărat un penalty executat de Harutyunyan.

La loviturile de la 11 metri, pentru CFR Cluj au marcat Dugandzic, Burcă, Muhar şi au ratat Petrila şi Camora. Pentru Pyunik au înscris Cociuc, Dashyan, Harutyunyan şi Avagyan

CFR Cluj va juca în turul 2 preliminar din Conference League.

Arbitrul italian Michael Fabbri a condus următoarele echipe:

  • CFR Cluj: Bălgrădean – Manea, Burcă, Graovac, Camora – Deac (min. 114 Muhar), Adjei-Boateng (min. 114 Yuri Matias), Cvek (min. 86 Bordeianu) – Păun (min. 71 Petrila), Debeljuh (min. 86 Dugandzic), Roger (min. 96 Emmanuel Yeboah). Antrenor: Dan Petrescu.
  • Piunik: Yurchenko – Juninho (min. 103 Avagyan), Vakulenko (min. 90 Najaryan), Gajic, Kovalenko – Cociuc, Zambrano Renzo Jose (min. 64 Harutyunyan), Gonzalez (min. 64 Mladenovic) – Dashyan, Otubanjo (min. 85 Davidian), Nenadovic (min. 46 Juricic). Antrenor: Yegisghe Melikian

Meciul în format live-text + video 

CFR Cluj - Pyunik Erevan 2-2 (Boateng 6; Petrila 95 / Gajic 89, 119), 3-4 la loviturile de departajare 

Echipele de start: 

  • CFR Cluj: Bălgrădean – Manea, Burcă, Graovac, Camora – Deac, Boateng, Cvek – Păun, Debeljuh, Roger;
    Rezerve: Gal, Sava, Brucic, Dugandzic, Petrila, Yeboah, Betancor, Mistrati, Bordeianu, Matias, Braun, Muhar;
  • Pyunik Erevan: Yurchenko – Juninho, Vakulenko, Gajic, Kovalenko – Cociuc, Renzo Jose, Gonzalez – Dashyan, Otubanjo, Nenadovic;
    Rezerve: Mijayelyan, Buchnev, Juricic, Andre Luiz, Harutyunyan, Najaryan, Mladenovic, Avagyan, Gareginyan, Davidyan;

Loviturile de la 11 metri:

  • 1-0 CFR începe seria execuţiilor, Dugandzic trage şi marchează! 
  • 1-1 Cociuc punctează pentru Pyunik, cu un şut pe centrul porţii.
  • 1-1 Petrila ratează! Trage în transversală 
  • 1-2 Davidyan punctează pentru oaspeţi. 
  • 2-2 Burcă bate imparabil şi egalează. 
  • 2-3 Harutyunyan nu are probleme, trimite în vinclu. 
  • 3-3 Muhar bate relaxat şi marchează. 
  • 3-4 Avagyan, gol fără probleme! 
  • 3-4 Camora ratează, Pyunik se califică în turul 2 al UCL! 

Min. 120+3: Avem lovituri de la 11 metri! 

Min. 119: GOOOL Pyunik! Şoc în Gruia, Gajic punctează din câţiva metri, după o eroare foarte mare în apărarea CFR-ului.

Min. 108: Harutyunyan ratează de la 11 metri! Bălgrădean reţine!

Min. 107: Penalty pentru Pyunik! Davidyan e agăţat de Burcă în careu şi arbitrul arată punctul cu var.

Min. 106: Fluier de start în repriza a doua suplimentară.

Min. 105: Se termină prima repriză adiţională.

Min. 105: Pyunik ajunge în preajma careului lui Bălgrădean, dar Avagyan e blocat în ultimul moment de Bordeianu, care trimite în corner. Faza fixă e rezolvată uşor de apărarea lui Petrescu. 

Min. 99: CFR domină din ce în ce mai clar, parcă trezită de Petrescu în debutul prelungirilor. Petrila, activ la mai toate fazele de atac, la fel ca Deac.

Min. 95: GOOOL CFR Cluj! Deac dă o pasă superbă pentru Petrila, care îl învinge pe portar cu un şut din prima, din careu, cu dreptul.

Min. 91: Începe în forţă Pyunik! Bălgrădean reţine un şut bun trimis de Dashyan. Prind curaj adversarii campioanei României.

Min. 91: Începe prima repriză de prelungiri. 

Min. 90+5: Fluier final al reprizei secunde, avem prelungiri.

Min. 90+3: Petrila, ce şansă! Trage de la distanţă, de la peste 20 de metri, dar mingea se duce puţin peste poartă.

Min. 89: GOOOL Pyunik! Gajic înscrie cu capul, în urma unui corner.

Min. 84: Joc cu ritm scăzut. CFR Cluj nu mai forţează, Pyunik nu poate mare lucru. Multe întreruperi în ultimele minute, jucătorii campioanei sunt obosiţi.

Min. 71: CFR Cluj reduce din nou din viteza de atac, ca în prima repriză, dar poate şi pe fondul oboselii, a condiţiei fizice. Petrila îl ia locul lui Păun.

Min. 60: Dublă ocazie pentru CFR Cluj. În primă fază Deac trage din lovitură, dar Yurchenko respinge în lateral. Continuă acţiunea, vine o centrare din stânga, dar reluarea cu capul a lui Debeljuh e din nou parată de portarul lui Pyunik.

Min. 50: CFR începe la fel de tare şi repriza a doua, dar nu şutează periculos la poarta lui Pyunik. Multe incursiuni în preajma careului lui Yurchenko.

Min. 46: Se reia repriza a doua. 

Min. 45: Final de primă parte, CFR are 1-0 în urma golului lui Boateng din minutul 6. 

Min. 44: CFR mai reduce din turaţii în finalul primei părţi şi lasă iniţiativa adversarilor, care au mai mult posesia. Însă, Pyunik nu se apropie periculos de poarta lui Bălgrădean.

Min. 26: Ratări pe bandă rulantă pentru CFR Cluj, la o singură fază de poartă. Yurchenko scoate câteva şuturi, în cele din urmă Păun machează, dar golul e anulat pe motiv de offside.

Min. 17: Tocmai şutul de la distanţă îl încearcă Păun, dar execuţia sa, de la 17 metri, lateral stânga, e scoasă de sub bară de Yurchenko, în corner. Faza fixă putea aduce al doilea gol. Boateng era să marcheze din nou, tot cu capul.

Min. 14: Campioana României pasează fără probleme în preajma careului advers şi e de minute bune în jumătatea adversă. Ceea ce-i lipseşte e elementul surprinză din ultimii 16 metri sau poate o execuţie bună de la distanţă, pentru a putea dubla avantajul obţinut în urma golului lui Boateng.

Min. 11: CFR Cluj prinde mai mult curaj şi e şi mai incisivă în atac. Pyunik Erevan abia iese din propria jumătate şi atacurile sunt moi, fără vlagă.

Min. 6: GOOOL CFR! Boateng marchează cu capul, din centrarea lui Deac, în urma unei lovituri libere din stânga.

Min. 5: Început bun de meci pentru CFR, care are câteva atacuri în mare viteză. Fundaşii adverşi sunt nevoiţi să faulteze, antrenorul lui Pyunik deja e nervos la marginea terenului.

Min. 2: Prima fază a CFR-ului la poarta lui Pyunik. Păun trage de la aproximativ 22 de metri, dar portarul Yurchenko respinge în corner destul de uşor. Faza fixă nu aduce nimic.

Min. 1: Începe partida de la Cluj! În tur a fost 0-0. 


Informaţii despre meci 

Campioana României a dezamăgit în meciul tur de la Erevan, care s-a terminat 0-0. Ardelenii au avut o posesie superioară de 55 % faţă de 45 % şi un raport categoric, în favoarea lor, al şuturilor la/pe poartă în comparaţie cu armenii: 12 şuturi la poartă faţă de doar două, respectiv 5 execuţii cadrate faţă de doar una.

În ciuda acestei dominaţii evidente, duelul s-a terminat cu o remiză albă din cauza lipsei de eficienţă la finalizare din partea elevilor lui Dan Petrescu. Acum, Pyunik Erevan are toate motivele să spere la o minune. Necalificarea în turul doi al Ligii Campionilor ar fi echivalentul unei uriaşe lovituri de imagine, chiar dacă CFR ar merge în turul al doilea din Europa League, doarece ”feroviarii” erau cotaţi înaintea dublei cu Pyunik Erevan ca mari favoriţi.

Dacă îşi va respecta blazonul şi se va califica în turul al doilea al Ligii Campionilor, CFR Cluj va întâlni mai departe câştigătoarea dintre Dudelange (Luxemburg) şi Tirana (Albania). În tur, luxemburghezii s-au impus, la limită, cu 1-0, pe teren propriu.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

CFR Cluj

Ultimele articole Toate articolele