Ultima oră
CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A la feminin CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A la feminin
Emma Răducanu, eliminată de liderul WTA Iga Swiatek în sferturi la Stuttgart Emma Răducanu, eliminată de liderul WTA Iga Swiatek în sferturi la Stuttgart
VIDEO | Farul - CFR Cluj 5-1, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Ganea reia spectaculos VIDEO | Farul - CFR Cluj 5-1, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Ganea reia spectaculos
Mesaj pentru Horia Tecău Mesaj pentru Horia Tecău
Un arbitru de scaun bulgar a primit interdicţie pe viaţă pentru încălcări legate de corupţie Un arbitru de scaun bulgar a primit interdicţie pe viaţă pentru încălcări legate de corupţie
VIDEO | Soluţie pentru naţională! Louis Munteanu, gol de mare fineţe în poarta celor de la CFR Cluj VIDEO | Soluţie pentru naţională! Louis Munteanu, gol de mare fineţe în poarta celor de la CFR Cluj

VIDEO | Augsburg – Borussia Dortmund 0-3. ”Galben-negrii” au urcat pe primul loc în Bundesliga şi pot câştiga titlul în Germania după 11 ani

Borussia Dortmund Publicat pe 21 mai 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38297/21129999/2/profimedia-0777957102.jpg

Borussia Dortmund a învins duminică, în deplasare, formaţia Augsburg, scor 3-0, într-un meci al etapei a 33-a din Bundesliga. Borussia a trecut pe primul loc în clasament.

Borussia Dortmund s-a impus cu emoţii la Augsburg, În minutul 38 al primei reprize, Felix Uduokhai, de la FC Augsburg, a primit cartonaşul roşu şi şi-a lăsat echipa în zece. Borussia a profitat de avantaj şi a marcat de trei ori în repriza secundă, primele reuşite aparţinându-i lui Sebastien Haller, în minutele 58 şi 84, iar cea de-a treia lui Julian Brandt, în minutul 90.

Borussia Dortmund a trecut pe primul loc al clasamentului, cu 70 de puncte; pe locul al doilea se află Bayern Munchen, cu 68 de puncte.

În ultima etapă, decisivă pentru câştigarea titlului, Borussia va evolua pe teren propriu, împotriva formaţiei FSV Mainz, în vreme ce Bayern se va deplasa la Koln.

 

Augsburg – Borussia Dortmund 0-3 (Haller S. 59', 84', Brandt J. 90+4')

Echipele de start: 

  • Augsburg: Koubek – Veiga, Gouweleeuw, Uduokhai – Engels, Dorsch, Rexhbecaj, Pedersen – Yeboah, Beijo, Demirovic
  • Dortmund: Kobel – Wolf, Sule, Hummels, Ryerson – Can – Adeyemi, Guerreiro, Brandt, Malen – Haller

Min. 90+6: Final de meci!

Min. 90+4: GOOOL marcat de Borussia Dortmund! Schlotterbeck îi pasează perfect lui Brandt, iar germanul nu mai ratează şi face 3-0 cu un şuy la colţul lung.

Min. 84: GOOOL marcat de Borussia Dortmund! Reus a primit excelent, dar nu a reuşit să înscrie. Mingea sare la Haller şi atacantul face ”dubla”.

Min. 82: Ocazie pentru Dortmund! Brandt trimite de la distanţă, dar portarul lui Augsburg e pe fază şi repinge.

Min. 59: GOOOL marcat de Borussia Dortmund! Haller profită de greşeala din apărarea lui Augsburg şi deschide scorul cu un şut la colţul lung.

Min. 54: Ocazie mare pentru ”galbeni-negrii”! Şutul lui Can din afara careului nimerşte stâlpul din partea stângă.

Min. 46: Ocazie pentru Dortmund! Brandt trage din afara careului, dar Koubek respinge în lateral.

Min. 46: A început a doua parte!

Min. 45+4: Final de primă repriză!

Min. 40: Ocazie mare Borussia Dortmund! Centrarea lui Guerreiro ajunge la Hummels, dar lovitura de cap a germanului loveşte bara.

Min. 39: Cartonaş roşu văzut de jucătorul lui Augsburg! Uduokhai l-a faultat pe Malen în postură de ultim apărător şi este eliminat.

Min. 33: O nouă ocazie imensă pentru Dortmund! Brandt iroseşte din nou şansa de a deschide scorul.

Min. 29: Ocazie pentru Borussia! Guerreiro i-a pasat lui Brandt, dar neamţul nu îl poate învinge pe portarul Koubek.

Min. 20: Ocazie imensă pentru ”galbeni negrii”! Brandt îi trimtie perfect lui Haller, dar parada senzaţională a lui Koubek îi refuză golul lui Haller.

Min. 5: Ocazie pentru Borussia Dortmund! Şutul de la distanţă trimis de Brandt a trecut puţin peste poartă.

Min. 1: A început partida!

_________________________________________________________________________________________________________________________________________

Partida poate fi urmărită, de asemenea, online prin intermediul platformei www.primaplay.ro, locul unde se găsesc majoritatea meciurilor din Bundesliga şi din restul campionatelor de top ale Europei (Premier League, Serie A, La Liga şi Ligue 1).

Echipele probabile:

  • Augsburg: Koubek - Bauer, Gouweleeuw (c), Uduokhai - Maier, Engels, Rexhbecaj, Pedersen - Berisha, Beljo, Demirovic
  • Absenţi: Baumgartlinger (accidentare genunchi), Gikiewicz (accidentare umăr), Gumny (suspendat), Hahn (accidentare genunchi), Oxford (formă fizică), Strobl (ligamente încrucişate), Vargas (accidentare gleznă)
  • Incerţi: Iago (accidentare coapsă)
  • Antrenor: Enrico Maaßen
  •  
  • Dortmund: Kobel - Wolf, Süle, Hummels (c), Ryerson - Brandt, Can, Guerreiro - Malen, Haller, Adeyemi
  • Absenţi: Bynoe-Gittens (accidentare umăr), Coulibaly (convocat de către Franţa U20), Duranville (accidentare coapsă), Meunier (accidentare aductori)
  • Incert: Bellingham
  • Antrenor: Edin Terzic

Sursa foto: Profimedia

mail-share icon Email
viewscnt