Ultima oră
VIDEO | Şelimbăr - Gloria Buzău 2-1. Al doilea loc ce duce în Superliga rămâne în joc VIDEO | Şelimbăr - Gloria Buzău 2-1. Al doilea loc ce duce în Superliga rămâne în joc
Joe Biden o va onora pe înotătoarea Katie Ledecky cu ”Medalia Libertăţii” Joe Biden o va onora pe înotătoarea Katie Ledecky cu ”Medalia Libertăţii”
Finalul unei epoci! Marco Reus a anunţat că va părăsi pe Borussia Dortmund la finalul sezonului Finalul unei epoci! Marco Reus a anunţat că va părăsi pe Borussia Dortmund la finalul sezonului
Scandal în toată regula la Rapid! Doi jucători, la un pas de bătaie în vestiar Scandal în toată regula la Rapid! Doi jucători, la un pas de bătaie în vestiar
Tony, faţă în faţă cu cele mai importante meciuri ale sezonului. ”Ca două finale de Liga Campionilor” Tony, faţă în faţă cu cele mai importante meciuri ale sezonului. ”Ca două finale de Liga Campionilor”
Schimbare majoră decisă de UEFA pentru EURO 2024. Veste foarte bună pentru ”tricolori” Schimbare majoră decisă de UEFA pentru EURO 2024. Veste foarte bună pentru ”tricolori”

VIDEO | Baraj pentru CM: Scoţia - Ucraina 1-3! Yarmolenko & co. merg în finala pentru calificarea la turneul final

Fotbal Internațional Publicat pe 1 iun 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38127/20723890/3/s12.jpg

Reprezentativa Ucrainei a învins, miercuri, la Glasgow, cu scorul de 3-1, selecţionata Scoţiei, în semifinalele barajului pentru Cupa Mondială.

  • Au marcat Iarmolenko ’33, Iaremciuk ’49 şi Dovbik ‘90+5 pentru învingători, respectiv McGregor ’79 pentru învinşi.

Meciul a fost programat iniţial în martie, dar a fost amânat din cauza războiului.

Naţionala Ucrainei se va deplasa la Cardiff pentru a înfrunta Ţara Galilor, la 5 iunie, în joc fiind un "bilet" pentru turneul final din Qatar (21 noiembrie-18 decembrie).


Meciul în format live-text + video 

Scoţia – Ucraina 1-3 (McGregor 79 / Yarmolenko 33; Yaremchuk 49; Dovbyk 90+5) 

Echipele de start:

  • Scoţia: Gordon - Robertson, Cooper, Hanley, Hickey - Gilmour, McTominay, McGregor - McGinn, Dykes, Adams.
    Rezerve: Kelly, Marschall - S.Armstrong, Brown, Christie, L.Ferguson, Hendry, McKenna, O`Donnell, Souttar, Stewart, Taylor.
    Selecţioner: Steve Clark.
  • Ucraina: Bushchan - Karavaev, Zabarnyi, Matviienko, Mykolenko - Stepanenko, Yarmolenko, Malinovsky, Zinchenko, Tsygankov - Yaremchuk.
    Rezerve: Pyatov, Riznyk - Bondar, Dovbyk, Kacharaba, Mudryk, Pikhalyonok, Shaparenko, Sobol, Sydorchuk, Syrota, Zubkov
    Selecţioner: Oleksandr Petrakov.

Min. 90+5: Final de meci! Ucraina se califică în finala barajului pentru Cupa Mondială, unde va da peste Ţara Galilor.

Min. 90+5: GOOOL Ucraina! Dovbyk marchează la ultima fază, după ce scapă singur cu portarul.

Min. 79: GOOOL Scoţia! McGregor marchează profitând de eroarea portarului Bushchan. Final încins de meci!

Min. 76: Gazdele forţează reducerea diferenţei. McGinn e blocat în ultimul moment de fundaşii Ucrainei. Urmează un corner, dar nu aduce numic periculos. Destul de mute inexactităţi în defensiva naţionalei lui Petrakov în utimele minute. 

Min. 70: Scoţia se aruncă total în atac şi începe să pună probleme. Portarul Bushchan, destul de nesigur la câteva faze.

Min. 63: Multă frustrare pentru Scoţia. Jucătorii faultează mult şi dur, fiind incapabili să riposteze fotbalistic pe teren.

Min. 56: Scoţia e căzută total! Ucraina ratează ocazie după ocazie şi pune probleme la aproapte fiecare atac. Yarmolenko, Tsygankov şi Yaremchuk sunt cei mai periculoşi. 

Min. 49: GOOOL Ucraina! Yaremchuk dublează avantajul cu o lovitură de cap din careu, în urma unei centrări din Karavaev.

Min. 46: Se reia partea a doua.

Min. 45: Final de primă repriză! Ucraina conduce meritat, cu 1-0, dar diferenţa putea fi şi mai mare.

Min. 33: GOOOL Ucraina! Yarmolenko înscrie superb, cu un lob peste Gordon. Atacantul, angajat din propria jumătate. 

Min. 24: Mai multe şuturi de la distanţă pentru Scoţia, dar deloc periculoase. Execuţii modeste, peste sau pe lângă poartă.

Min. 17: Yarmolenko nu-l poate învinge pe Gordon din opt metri. Trage din întoarcere, dar portarul scoate din nou spectaculos. Scoţienii scapă pentru a doua oară cu faţa curată la o şansă foarte bună a adversarilor.

Min. 16: Scoţia are posesia, stă mai mult în careul Ucrainei, dar nu se apropie periculos de poarta lui Bushchan. Naţionala lui Petrakov mizează pe contraatac.

Min. 8: Prima şansă importantă aparţine Ucrainei. Tsygankov trage din prima, din careu, din preajma punctului de la 11 metri, dar portarul Gordon scoate cu vârful degetelor în corner.

Min. 1: Fluier de start! 


Informaţii înainte de meci 

Acest meci a fost programat iniţial în luna aprilie, dar a fost reprogramat în luna iunie din cauza situaţiei din Ucraina. Câştigătoarea dintre cele două se va înfrunta cu Ţara Galilor duminică, pentru a se decide echipa care va merge la turneul final din Qatar.

Scoţia nu a mai fost prezentă la un Campionat Mondial din 1998, dar de această dată au şanse mari să ajung datorită echipei pe care o au. Aceştia au obţinut 23 de puncte în grupa F, câştigată de Danemarca, dar în care au reuşit 7 victorii, 2 egaluri şi o singură înfrângere, primind doar 7 goluri. 

De cealaltă parte, Ucraina a fost ultima oară prezentă la ediţia din 2006 a Cupei Mondiale, când a ajuns până în sferturi, fiind eliminată de Italia cu 3-0. Aceştia au încheiat grupa D cu 12 puncte şi la 6 puncte în spatele Franţei. Echipa naţională a Ucrainei a disputat ultimul meci oficial cu Bosnia şi Herţegovina, câştigat cu 2-0, pe 16 noiembrie, iar aceasta va fi prima partidă oficială, după foarte mult timp.

E de precizat faptul că cele două se întâlnesc pentru a treia oară în istorie, cele două partide disputate între ele s-au încheiat 2-0, în favoarea Ucrainei şi 3-1, pentru Scoţia. Câştigătoarea de duminică va fi componentă a grupei în care se mai află Anglia, Iran şi USA. 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri