Ultima oră
Verona - Fiorentina 2-1. Pas uriaş în lupta pentru salvarea de la retrogradare făcut de gazde Verona - Fiorentina 2-1. Pas uriaş în lupta pentru salvarea de la retrogradare făcut de gazde
Motivul pentru care Alexandru Mitriţă nu este convocat la naţională: „Trebuie să facă şi asta” Motivul pentru care Alexandru Mitriţă nu este convocat la naţională: „Trebuie să facă şi asta”
Valentin Ţicu, afectat vizibil după reacţia fanilor Petrolului. „Etapa trecută am fost scuipat de suporteri” Valentin Ţicu, afectat vizibil după reacţia fanilor Petrolului. „Etapa trecută am fost scuipat de suporteri”
Actorul Will Ferrell a devenit acţionar minoritar la un club englez de tradiţie Actorul Will Ferrell a devenit acţionar minoritar la un club englez de tradiţie
Românii fac spectacol în Italia! Dennis Man a pasat la golul lui Valentin Mihăilă Românii fac spectacol în Italia! Dennis Man a pasat la golul lui Valentin Mihăilă
România, locul 4 în finala pe echipe de la Campionatul European România, locul 4 în finala pe echipe de la Campionatul European

VIDEO | Barcelona continuă să producă ”diamante”! Lamine Yamal, la 16 ani şi 38 de zile, este cel mai tânăr titular din istoria clubului

Barcelona Publicat de Ovidiu Neacşu pe 20 aug 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38287/21290353/1/profimedia-0798782526.jpg

FC Barcelona s-a impus duminică, pe teren propriu, scor 2-0, în faţa formaţiei Cadiz, în etapa a doua din La Liga. 

Xavi a surprins în formula de start prin titularizarea lui Lamine Yamal, jucător care la 16 ani şi 38 de zile este cel mai tânăr titular din istoria Barcelonei şi cel mai tânăr din istoria acestui secol din La Liga.

Fotbalistul promovat din La Masia, academia Barcelonei, s-a remarcat în mai multe momente ale jocului prin acţiuni care au dezechilibrat defensiva oaspeţilor, ba chiar a avut şi şuturi periculoase, parate de portarul advers. 

Yamal a jucat 85 de minute, până când a fost schimbat cu Ferran Torres şi a mai adunat 14 minute în meciul cu Getafe, încheiat cu 0-0, din prima rundă de campionat. Spaniolul a mai prins minute şi în finalul sezonului trecut.

Xavi a vorbit despre calităţile excelente ale jucătorului de 16 ani şi a explicat motivul pentru care are încredere în el, chiar dacă este încă la o vârstă fragedă.

”N-are frică şi e extrem de talentat. Câteva dintre pasele lui în treimea finală au fost foarte bune.

E dificil să găseşti un fotbalist ca el, nu arată de 15 ani, e foarte matur, e gata să joace şi se antrenează excelent. Poate marca o eră la acest club”, a spus Xavi, în urmă cu câteva luni.

Barcelona - Cadiz 2-0

FC Barcelona a avut dificultăţi cu oaspeţii de la Cadiz, pe Camp Nou. Elevii lui Xavi au dominat, dar Cadiz s-a apărat fantastic, iar portarul Jeremias Ledesma a avut câteva intervenţii extraordinare.

Primul gol al meciului a fost înscris de Pedri, în minutul 82. Sistemul VAR i-a anulat un gol lui Lewandowski, în minutul 89, apoi Cadiz a avut o acţiune periculoasă. 

Însă, Barcelona s-a impus cu 2-0 după ce Ferran Torres a înscris în minutul 90+4, şi va juca etapa viitoare cu Villarreal, în deplasare.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Barcelona

Ultimele articole Toate articolele