Ultima oră
Arina Sabalenka, în semifinale la Roland Garros după victoria cu Elina Svitolina. Ucraineanca a refuzat să-i strângă mâna sportivei din Belarus Arina Sabalenka, în semifinale la Roland Garros după victoria cu Elina Svitolina. Ucraineanca a refuzat să-i strângă mâna sportivei din Belarus
Steaua l-a transferat pe Robert Viiber, jucător din naţionala Estoniei de volei Steaua l-a transferat pe Robert Viiber, jucător din naţionala Estoniei de volei
Chiricheş s-a decis! Când va decide dacă revine sau nu lui FCSB Chiricheş s-a decis! Când va decide dacă revine sau nu lui FCSB
Australianul Ange Postecoglou, noul antrenor al celor de la Tottenham Australianul Ange Postecoglou, noul antrenor al celor de la Tottenham
VIDEO | Benzema şi-a luat adio de la Real Madrid. ”A fost o călătorie minunată în viaţa mea” VIDEO | Benzema şi-a luat adio de la Real Madrid. ”A fost o călătorie minunată în viaţa mea”
Fiul lui Narcis Răducan va juca în Superliga, după despărţirea de CSA Steaua Fiul lui Narcis Răducan va juca în Superliga, după despărţirea de CSA Steaua

VIDEO ǀ Barcelona riscă să primească o lovitură nimicitoare în ”cazul Negreira”. UPDATE: Reacţia UEFA

Barcelona Publicat pe 3 apr 2023
mail-share icon Email

UEFA a stabilit inspectorii care se vor ocupa de ”cazul Negreira”, în care Barcelona este acuzată de mită după ce l-a plătit pe Enriquez Negreira, fost şef al Comisiei Tehnice a Arbitrilor, cu peste 7 milioane de euro între anii 2001 şi 2018.

Dacă va fi găsită vinovată de forul european, lidera din La Liga riscă să fie exclusă din toate competiţiile europene.

UPDATE (3 aprilie):  Preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, a intervenit în cazul Barcelonei şi a confirmat faptul că gruparea catalană riscă exclucerea din cupele europene, în ciuda faptului că acest caz s-a prescris în Spania. UEFA va analiza situaţia şi Barcelona are şanse să nu mai poată evolua o perioadă în Champions League, Europa League şi Conference League.

La nivelul ligii spaniole, cazul e prescris şi nu pot apărea consecinţe pe plan sportiv. Există doar o investigaţie a Fiscului Spaniol. Dar în ceea ce priveşte UEFA, nu e nimic prescris! Nu pot comenta în mod direct cazul pentru că există o comisie independentă care se ocupă de caz.

Şi nu am investigat cazul în detaliu. Pot spune doar că m-am informat şi că situaţia este foarte gravă. În opinia mea, e una dintre cele mai grave situaţii pe care le-am văzut”, a spus Aleksander Ceferin, citat de Mundo Deportivo.


Informaţiile iniţiale 

Scenariu sumbru pentru Barcelona

”Inspectorii vor efectua o investigaţie privind o potenţială încălcare a cadrului juridic al UEFA de către FC Barcelona în legătură cu aşa-numitul «caz Negreira»”, a transmis într-un comunicat de presă forul condus de Aleksander Ceferin.

Cotidianul catalan Mundo Deportivo notează că Barcelona riscă excluderea din competiţiile europene. Articolul 50.3 din Statutul UEFA menţionează clar că dacă UEFA concluzionează că un club a fost implicat direct sau indirect în activităţi menite să influenţeze sau să aranjeze rezultatul unui meci la nivel naţional sau internaţional, va declara acel club neeligibil pentru participarea în competiţie.

Problemele pentru Barcelona se manifestă deja şi pe plan intern. Formaţia blaugrana este anchetată după ce Parchetul din Spania a denunţat clubul pentru corupţie în formă continuă. Gruparea de pe Camp Nou este vizată ca persoană juridică, alături de Josep Maria Bartomeu şi Sandro Rosell, doi dintre foştii preşedinţi ai clubului.

Din punct de vedere sportiv, Barcelona este sigură că va prinde un loc de cupe europene pentru sezonul următor. Trupa lui Xavi conduce clasamentul din La Liga cu 68 de puncte, cu un avans de 12 ”lungimi” faţă de eterna rivală, Real Madrid, cu 12 etape rămase de disputat. 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Barcelona

Ultimele articole Toate articolele