Ultima oră
VIDEO | Borussia Dortmund - PSG 1-0. Nemţii iau prima opţiune pentru calificarea în finala Ligii Campionilor VIDEO | Borussia Dortmund - PSG 1-0. Nemţii iau prima opţiune pentru calificarea în finala Ligii Campionilor
Victor Piţurcă, deloc impresionat de Florinel Coman. ”Este invizibil! Dispare mult din joc!” Victor Piţurcă, deloc impresionat de Florinel Coman. ”Este invizibil! Dispare mult din joc!”
”M-am decis să nu mai susţin echipa”. Un club din Liga 2 rămâne fără finanţator ”M-am decis să nu mai susţin echipa”. Un club din Liga 2 rămâne fără finanţator
"Au început negocierile cu agentul lui”. Clubul care face tot posibilul să îl aibă pe Risto Radunovic "Au început negocierile cu agentul lui”. Clubul care face tot posibilul să îl aibă pe Risto Radunovic
S-a aflat motivul pentru care Jannik Sinner s-a retras de la Madrid Open S-a aflat motivul pentru care Jannik Sinner s-a retras de la Madrid Open
Dennis Man şi Valentin Mihăilă au pus umărul la revenirea Parmei în Serie A! Dennis Man şi Valentin Mihăilă au pus umărul la revenirea Parmei în Serie A!

VIDEO | Bayern Munchen este campioană în Bundesliga pentru a 11-a oară consecutiv! Bavarezii s-au impus cu 2-1 la Koln, în timp ce Dortmund a făcut 2-2 cu Mainz

Bundesliga Publicat pe 27 mai 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38119/21133218/5/profimedia-0779668707.jpg

Bayern Munchen a câştigat sâmbătă titlul în Bundesliga, învingând în deplasare pe FC Koln, scor 2-1. Borussia Dortmund, care avea nevoie de victorie pentru a deveni campioană, a făcut doar un egal pe teren propriu, cu Mainz, scor 2-2.

În duelul de la distanţă dintre Borussia Dortmund şi Bayern Munchen, Borussia a avut un start de meci catastrofal. După ce bavarezii au deschis scorul la Koln încă din minutul 8, Dortmund a primit gol de la Mainz în minutul 15, când a înscris Andreas Hanche-Olsen. După patru minute, suporterii de pe Signal Iduna Park au izbucnit în urale atunci când echipa gazdă a primit penalti. A executat Sebastien Haller, în minutul 21, însă portarul oaspeţilor, Dahmen, a respins şutul internaţionalului ivorian.

În minutul 24, Mainz a marcat al doilea gol, înscriind prin Karim Onisiwo. Borussia a alergat după egalare, chiar dacă l-a pierdut pe Adeyemi, accidentat, însă a reuşit să înscrie abia în minutul 69, prin Raphael Guerreiro.

La Koln, gazdele au reuşit să egaleze, din penalti, trimiţând titlul la Dortmund, dar, venit de pe bancă, Jamal Musiala a înscris golul victoriei lui Bayern, scor 2-1. Borussia Dortmund a marcat golul egalizator cu Mainz în minutul 90+6 , prin Nikas Sulle. S-a terminat 2-2 şi Bayern Munchen câştigă titlul, al unsprezecelea consecutiv.

În clasament, Bayern este prima, cu 71 de puncte, Borussia Dortmund a terminat pe locul secund, tot cu 71 de puncte, pe locul 3 este RB Leipzig (66 puncte), iar pe 4 este Union Berlin (62 puncte). Primele patru echipe merg în Liga Campionilor. Pe locul 5 şi cu prezenţă în Europa League este Freiburg (59 puncte), iar pe locul al şaselea a terminat Bayer Leverkusen (50 puncte), care a profitat de înfrângerea suferită de Wolfsburg, şi va juca în Conference League.

Dortmund - Mainz 2-2 (Sule N. 90+6', Gurreiro R. 69' / Olsen A. 15', Onisiwo K. 24')

  • Dortmund: Kobel – Wolf, Süle, Hummels, Ryerson – Can, Guerreiro, Brandt – Malen, Adeyemi – Haller
  • Mainz: Dahmen - Hanche-Olsen, Bell, Fernandes - Caci, Barreiro, Kohr, Martin - Stach, Lee - Onisiwo

Min. 90+8: Final de partidă! Dezamăgire totală în tabăra lui Borussia Dortmund! 

Min. 90+6: GOOOL marcat de Dortmund! Sule reuşeşte să înscrie, cu un şut în forţă!

Min. 69: GOOOL marcat de Borussia Dortmund! Reyna l-a găsit perfect pe Guerreiro, iar portughezul înscrie cu un şut în forţă, care loveşte şi bara.

Min. 67: Şansă bună pentru ”galben-negrii”! Reyna face o fază superbă şi îi trimite lui Mukoko, a cărui şut trece pe lângă poartă.

Min. 59: Borussia Dortmund putea înscrie! Mukoko trimite în careu, iar Haller trece la o palmă de mingea pe care scria 2-1.

Min. 57: Ocazie imesă pentru Mainz! Onisiwo a avansat în banda dreaptă, iar şutul său a lovit bara laterală.

Min. 48: Ocazie mare pentru Mainz! Lee a primit în faţa porţii, dar nu a reuşit să îl învingă pe Kobel, care îşi salvează echipa în două rânduri.

Min. 46: A început a doua parte!

Min. 45+4: Final de primă repriză!

Min. 45+2: Ocazie mare pentru ”galben-negrii”! Hummels are culoar de şut şi decide să tragă, dar mingea este parată de Dahmen.

Min. 44: Ocazie mare pentru Dortmund! Reus i-a trimis lui Brandt, dar şutul mijlocaşului a ajuns în braţele portarului.

Min. 24: GOOOL marcat de Mainz! Lee centrează perfect pentru Onisiwo, care face 2-0 cu o lovitură de cap.

Min. 19: Penalty ratat de Borussia Dortmund! Centralul partidei acordă lovitură de la 11 metri, după ce a revăzut faza la VAR. Haller este cel care a executat penalty-ul, dar Dahemn a parat.

Min. 15: GOOOL marcat de Mainz! Hanche-Olsen a deschis scorul în urma unei lovituri de cap, după ce a fost marcat superficial.

Min. 4: Prima ocazie a meciului îi aparţine lui Dortmund! Malen primeşte în marginea careului, dar şutul său trece pe lângă poartă.

Min. 1: A început partida!

_________________________________________________________________________________________________________________________________________

Se anunţă un final plin de suspans în Bundesliga în acestă ultimă rundă de campionat. Borussia Dortmund este pe primul loc cu 70 de puncte şi poate deveni campioana Germaniei, după 11 ani de la triumful din 2012. ”Galben-negrii” o întâlnesc pe Mainz pe ”Signal Iduna Park” şi o victorie le asigură titlul, având un avans de 2 puncte faţă de Bayern.

Koln - Bayern 1-2 (Ljubicic D. 81' / Coman K. 8', Musiala J. 89'),

Echipele de start:

  • Koln: Schwabe - Schmitz, Hubers, Chabot, Hector - Martel, Skhiri - Ljubicic, Kainz, Maina - Selke
  • Bayern: Sommer - Pavard, Upamecano, De Ligt, Mazraoui - Kimmich, Gravenberch - Sané, Müller, Coman - Gnabry

Min. 90+6: Final de partidă!

Min. 89: GOOOL marcat de Bayern! Gnabry îi trimite lui Musiala, iar mijlocaşul german reuşeşte un şut perfect din marginea careului şi îi poate aduce titlul lui Bayern Munchen.

Min. 81: GOOOL marcat de Koln! Centralul partidei a acordat locitură de la 11 metri pentru Koln, iar Ljubicic a transformat penalty-ul şi a făcut 1-1, scor la care Dortmund e campioană!

Min. 46: A început a doua parte!

Min. 45+3: Final de primă repriză!

Min. 45+2: Gol anulat pentru Bayern Munchen! Sane a reuşit să îl învingă pe portarul lui Koln, dar reuşuta sa a fost anulată pe motiv de henţ, după ce arbitrul a consultat monitorul VAR.

Min. 19: Ocazie mare pentru Bayern! Pavard a centrat perfect pentru Muller, dar lovitura de cap a germanului se duce în bară.

Min. 8: GOOOL marcat de Bayern! Sane l-a găsit perfect pe Coman, iar francezul a înscris cu un şut superb din marginea careului.

Min. 1: A început partida!

_________________________________________________________________________________________________________________________________________

Bayern Munchen e pe cale să rateze al 11-lea titlu consecutiv, după ce a cedat primul loc, în urma înfrângerii cu 3-1 în faţa lui Lepzig. Bavarezii mai au o ultimă urmă de speranţă, ei speră să se impună în deplasarea de la Koln şi Dortumnd să nu câştige cu Mainz. 

Union Berlin - Bremen 1-0 (Rani Khedira 81)

_________________________________________________________________________________________________________________________________________

La fel de interesantă este şi lupta pentru locurile care duc în grupele cupelor europene. Union Berlin şi Freiburg se bat pe ultimul loc ce duce în grupele Champions League, în timp ce dintre Bayer Leverkusen, Wolfsburg şi Frankfurt una va merge în grupele Conference League

Union Berlin şi Freiburg se află la egalitate de puncte, dar Union Berlin are un golaveraj mai bun. Freiburg se va deplasa la Frankfurt, în timp ce echipa din Berlin joacă acasă cu Werder Bremen.

Bayer Leverkusen se află pe locul 6 cu 50 de puncte, în timp ce Wolfsburg este pe 7 cu 49 de puncte şi Frankfurt este pe locul 8 cu 47 de puncte. Leverkusen o va întâlni pe Bochum, Wolfsburg joacă acasă cu Hetha Berlin, iar Frankfurt primeşte vizita lui Freiburg.

Leipzig - Schalke 4-2 (Laimer 10, Nkunku 19, Poulsen 82, Nkunku ‘90+4/ Marcin Kaminski 28, Orban 49 autogol)

_________________________________________________________________________________________________________________________________________

Augsburg, Stuttgart, Bouchum şi Schalke sunt echipele care se bat la retrogradare în ultima etapă din Bundesliga, iar Hertha Berlin este deja retrogradată. Augsburg are 34 de puncte şi se va deplasa la Monchengladbach, Stuttgart se află deasupra zonei roşii şi o va întâlni pe Hoffenheim, Bouchum este pe loc de baraj şi va juca împotriva lui Leverkusen, iar Schalke se sitează pe penultima poziţie şi are neapărată nevoie de victorie cu Leipzig pentru a se salva. 

Rezultate înregistrate sâmbătă, în ultima etapă, a 34-a, din Bundesliga

  • Borussia Dortmund – FSV Mainz 2-2 (Guerreiro 69, Sulle 90+6 / Hanche-Olsen 15, Onisiwo 24);
  • RB Leipzig – Schalke 04 4-2 (Laimer 10, Nkunku 19, Poulsen 82, Nkunku ‘90+4/ Marcin Kaminski 28, Orban 49 autogol);
  • Union Berlin – Werder Bremen 1-0 (Rani Khedira 81);
  • FC Koln – Bayern Munchen 1-2 (Ljubicic 81 penalti / Coman 8, Musiala 89);
  • Borussia Monchengladbach – FC Augsburg 2-0 (Nets 4, Hofmann 40);
  • Eintracht Frankfurt – Freiburg 2-1 (Kolo Muani 83, Dina Ebimbe ‘90+1/ Grifo 45);
  • Wolfsburg – Hertha Berlin 1-2 (Jakub Kaminski 2 / Maza 55, Richter 68);
  • VfL  Bochum – Bayer Leverkusen 3-0 (Forster 19, Asano 34, Stoger 86);
  • VfB Stuttgart – Hoffenheim 1-1 (Tiago Tomas 80 / Bebou 75).
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Bundesliga

Ultimele articole Toate articolele