Ultima oră
Irina Begu s-a calificat în sferturi la primul turneu de la revenirea pe teren Irina Begu s-a calificat în sferturi la primul turneu de la revenirea pe teren
Răzvan Marin, promisiune pentru suporterii naţionalei! "O vom lua de la capăt" Răzvan Marin, promisiune pentru suporterii naţionalei! "O vom lua de la capăt"
Comoţionat în meciul cu Irlanda de Nord, Vasile Mogoş a aflat când va putea evolua Comoţionat în meciul cu Irlanda de Nord, Vasile Mogoş a aflat când va putea evolua
VIDEO | Aşa să te tot uiţi la meciuri! Cel mai electrizant comentator a "lovit" din nou VIDEO | Aşa să te tot uiţi la meciuri! Cel mai electrizant comentator a "lovit" din nou
Horaţiu Giurgiu, legendă a baschetului românesc, a murit la 85 de ani Horaţiu Giurgiu, legendă a baschetului românesc, a murit la 85 de ani
Prima decizie luată de UTA Arad după suspendarea dictată de Comisia de Disciplină Prima decizie luată de UTA Arad după suspendarea dictată de Comisia de Disciplină

VIDEO | Calificările EURO 2024: Anglia a trecut de Italia, Portugalia a făcut spectacol cu Liechtenstein, iar Danemarca a avut finalul perfect cu Finlanda

Fotbal Internațional Publicat pe 23 mar 2023
mail-share icon Email

Echipa naţională a Angliei a învins joi seara, la Napoli, echipa naţională a Italiei, într-un meci din Grupa C a calificărilor pentru Euro 2024, LIVE pe Prima Sport 1! Într-un alt duel, la Lisabona, Cristiano Ronaldo a înscris de două ori în victoria obţinută de Portugalia în faţa naţionalei din Liechtenstein, scor 4-0, LIVE pe Prima Sport 2.

În derby-ul zilei, la Napoli, Anglia a avut o primă repriză foarte bună, deschizând scorul prin Rice, în minutul 13. Pe finalul primei părţi, Harry Kane a transformat un penalti, devenind cel mai bun marcator al naţionalei Angliei, şi scorul era 2-0 pentru oaspeţi.

În partea secundă, Retegui, atacantul de origine argentiniană care evoluează peste ocean, la Club Atletico Tigre, a redus din diferenţă dând speranţe fanilor, dar, chiar dacă Luke Shaw a fost eliminat în minutul 80, scorul final a fost 2-1 pentru Anglia.

La Lisabona, Cristiano Ronaldo a devenit jucătorul cu cele mai multe meciuri pentru o naţională din istoria fotbalului, bifând al 197-lea duel disputat pentru naţionala Portugaliei, iar lusitanii nu au avut probleme cu Liechtenstein, de care au dispus cu 4-0. Cristiano Ronaldo a marcat două dintre goluri, ajungând astfel la 120 de reuşite în tricoul echipei naţionale.

Slovacia nu a reuşit să învingă naţionala din Luxemburg, pe teren propriu, încheind la egalitate, scor 0-0.

La Copenhaga, Danemarca a învins destul de greu echipa Finlandei, printr-o triplă reuşită de atacantul Atalantei, Rasmus Hojlund, LIVE pe Prima Sport 3.

Rezultate înregistrate joi seara, în preliminariile Euro 2024:

  • Grupa C: Macedonia de Nord – Malta 2-1 (Elmas 66, Churlinov 72 / Yankam 86);
  • Grupa C: Italia – Anglia 1-2 (Retegui 56 / Rice 13, Kane 44 penalti);
  • Grupa H: San Marino – Irlanda de Nord 0-2 (Dion Charles 24, 55);
  • Grupa H: Danemarca – Finlanda 3-1 (Hojlund 21, 82, 90+3 / Antman 53);
  • Grupa H: Kazahstan – Slovenia 1-2 (Samorodov 24 / Brekalo 47, Vipotnik 78);
  • Grupa J: Bosnia – Islanda 3-0 (Kruncic 14, 40, Dedici 63);
  • Grupa J: Slovacia – Luxemburg 0-0
  • Grupa J: Portugalia – Liechtenstein 4-0 (Joao Cancelo 8, Bernardo Silva 47, Cristiano Ronaldo 51 penalti, 63).

VIDEO cu golurile marcate în meciurile transmise de programele Prima Sport 

 

Italia - Anglia 1-2

Echipele de start:

  • Italia: Donnarumma - Di Lorenzo, Toloi, Acerbi, Spinazzola - Barella, Jorginho, Verratti - Berardi, Retegui, Pellegrini
    Selecţioner: Roberto Mancini
  • Anglia: Pickford - Walker, Stones, Maguire, Shaw - K. Phillips, Rice, Bellingham - Saka, Kane, Grealish
    Selecţioner: Gareth Southgate

Min. 56: GOOOL Italia! Ce fază, ce reuşită! Retegui e la finalizare şi nu ratează ţinta, italienii reduc din diferenţă.

Min. 44: GOOOL Anglia! Kane face 2-0 de la 11 metri, după o lovitură de pedeapsă dictată după analiza VAR.

Min. 13: GOOOL Anglia! Deschide scorul Rice, în urma unui corner prelungit, cu un şut din careu.


Portugalia - Liechtenstein 4-0

Echipele de start:

  • Portugalia: Patricio – Cancelo, Pereira, Dias, Inacio, Guerreiro – Feranndes, Palhinha, Silva – Ronaldo, Felixe
    Selecţioner: Roberto Martinez
  • Liechtenstein: Buchel – Wolfinger, Malin, Traber, Hofer, Meier – Frommelt, Wieser, Hasler – Gassner, Sele
    Slecţioner: Rene Pauritsch

Min. 63: GOOOL Portugalia! Ronaldo bate perfect o lovitură liberă şi face dubla.

Min. 51: GOOOL Portugalia! Ronaldo marchează şi el, de la 11 metri.

Min. 47: GOOOL Portugalia! Echipa lui Ronaldo presează în debutul primei părţi, iar Bernardo Silva punctează.

Min. 8: GOOOL Portugalia! Joao Cancelo marchează cu un şut din afara careului, din prima, după un corner respins de fundaşii oaspeţilor.


Danemarca - Finlanda 3-1

Echipele de start:

  • Danemarca: Schmeichel – Kjaer, Norgaard, Christensen – Bah, Hojbjerg, Jensen, Maehle – Damsgaard – Braithwaite, Hojlund
    Selecţioner: Kasper Hjulmand
  • Finlanda: Hradecky – Alho, Vaisanen, Ivanov, Jensen – Lod, Kairinen, Kamara, Antman – Pohjanpalo, Pukki
    Selecţioner: Markku Kanerva

Min. 90+3: GOOOL Danemarca! Acelaşi Hojlund marchează, face tripla şi stabileşte scorul final.

Min. 82: GOOOL Danemarca! Hojlund readuce gazdele în avantaj, 2-1.

Min. 53: GOOOL Finlanda! Antman restabileşte egalitatea pentru oaspeţi, marchează din careu.

Min. 21: GOOOL Danemarca! Hojlund face 1-0 cu o deviere din câţiva metri, după o pasă în careu, în forţă, din dreapta, de la Bah.


Kazakhstan - Slovenia 1-2

Min. 78: GOOOL Slovenia! Marchează Vipotnik, cu o execuţie personală superbă, şut din prima din careu, în urma unei pase de geniu a lui Stojanovic.

Min. 47: GOOOL Slovenia! Se restabileşte egalitatea, în urma reuşitei lui Brekalo, care marchează în urma unui corner din stânga, tot cu capul.

Min. 24: GOOOL Kazakhstan! Gazdele deschid scorul prin Samorodov, cu o lovitură de cap din careu, în urma unor erori mari în defensivă ale slovenilor.


Informaţii înaintea meciurilor

Pe lângă acest duel de foc, Prima Sport transmite şi meciul extrem de interesant dintre Bosnia şi Islanda, de la ora 21:45, pe Prima Sport 4. Din aceeaşi grupă J se mai joacă Kazakhstan - Slovacia, de la ora 17:00, în direct pe Prima Sport 2 şi Portugalia - Liechtenstein, de la 21:45, în direct pe Prima Sport 2. Danemarca - Finlanda este un duel extrem de interesant din grupa H şi se vede pe Prima Sport 3, de la ora 21:45.

Italia este campioana europeană en-titre, titlul câştigat chiar în finala cu Anglia, încheiată 1-1 în cele 120 de minute şi câştigată la loviturile de departajare. ”Squadra Azzurra” vine însă după dezamăgirea după ratarea participării la Cupa Mondială din Qatar, competiţie unde rivala din acest meci a ajuns până în faza ”sferturilor”. Încrederea în Roberto Mancini încă există, date fiind rezultatele Italiei din Nations League, unde echipa s-a calificat în play-off-ul care va avea loc în vara acestui an.

De cealaltă parte, Anglia s-a făcut de râs în Nations League, unde a retrogradat în Liga B, grupă din care a făcut parte şi Italia. Englezii au obţinut un egal şi au pierdut în faţa naţionalei lui Mancini, nereuşind să obţină nici măcar o victorie în acea grupă. Campionatul Mondial a fost mai mult o dezamăgire pentru trupa lui Southgate, care a părăsit competiţia în ”sferturi”, după ce a fost eliminată de Franţa, scor 2-1.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri