Ultima oră
VIDEO | Bîrligea, decisiv în Bănie. Atacantul speră să fie la EURO. ”Eu o să dau totul” VIDEO | Bîrligea, decisiv în Bănie. Atacantul speră să fie la EURO. ”Eu o să dau totul”
VIDEO | Universitatea Craiova - CFR Cluj 0-1. Ardelenii revin în lupta pentru locul secund VIDEO | Universitatea Craiova - CFR Cluj 0-1. Ardelenii revin în lupta pentru locul secund
Stadion stelar într-un oraş legendar al ţării. Real Madrid este aşteptată Stadion stelar într-un oraş legendar al ţării. Real Madrid este aşteptată
Claudiu Keşeru îi răspunde lui Mircea Rednic: „Contractul nu a fost respectat” | EXCLUSIV Claudiu Keşeru îi răspunde lui Mircea Rednic: „Contractul nu a fost respectat” | EXCLUSIV
Căpitanul lui Dinamo, mesaj clar: ”Singurul meci în care mai depindem de noi!” Căpitanul lui Dinamo, mesaj clar: ”Singurul meci în care mai depindem de noi!”
VIDEO | AS Roma a câştigat în prelungiri cu Udinese, în continuarea meciului întrerupt pe 14 aprilie VIDEO | AS Roma a câştigat în prelungiri cu Udinese, în continuarea meciului întrerupt pe 14 aprilie

VIDEO | CFR Cluj – FC Hermannstadt 0-1. Surpriză de proporţii în ultimul meci din 2022! Farul e campioană de iarnă

CFR Cluj Publicat pe 20 dec 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38228/20955788/2/6a.jpg

Anul 2022 s-a terminat cu o mare surpriză în SuperLigă! CFR a pierdut pe teren propriu cu Hermannstadt, 0-1, şi a ratat şansa de a deveni liderul campionatului înaintea pauzei de iarnă.
 
Dan Petrescu era aşteptat să încheie anul cu o victorie de control care să-l ducă peste prietenul Hagi în clasament, iar startul agresiv, cu două ocazii ratate de Birligea, anunţa un CFR în formă. Doar că Hermannstadt s-a repliat rapid, a reechilibrat jocul la mijlocul terenului, a stat la cutie şi nu a oferit culoare, iar restul meciului s-a jucat într-o notă cât se poate de tristă, cu CFR incapabilă să construiască poziţional şi cu sibienii exacţi în apărare. Fără ocazii clare, meciul a fost decis în prelungiri, când Kolinger a fost eliminat, iar Bejan a apărut excelent la un corner şi a marcat golul victoriei, în minutul 90+5!
 
În timp ce CFR pierde la singurul şut pe poartă al adversarilor şi dă cu piciorul şansei de a trece peste Farul, rămânând cu 44 de puncte (faţă de 45 ale echipei lui Hagi), Hermannstadt dublează victoria clară contra liderului, 4-0, şi revine pe loc de play-off, cu 33 de puncte, unul peste Sepsi.
 

CFR - Hermannstadt 0-1 (Bejan 90+5)

  • CFR Cluj: Scuffet - Manea, Kolinger, Yuri, Camora - Deac, Boateng, Cvek, Bîrligea - Malele, Janga
  • Rezerve: Sava, Braun, Bălan, Hoban, Bordeianu, Vito, Gîdea, Yeboah, Roger
  •  
  • Hermannstadt: Letica - Medina, Antoche, Opruţ, Bejan, Butean - Sota, Oroian, Bicean, Balaure - Paraschiv
  • Rezerve: Muţiu, P. Petrescu, Iancu, Babic, Baba, Răuţă, Năstăsie, Bucuroiu

Minutul 90+5: GOL HERMANNSTADT! Kolinger e eliminat, apoi sibienii simt bine momentul, rămân în atac şi stoperul Bejan dă lovitura cu capul, după un corner!



Minutul 81: Iese Deac, intră Yeboah.

Minutul 77: Yuri reia periculos cu capul, dar Letica scoate de sub bară.

Minutul 68: E rândul lui Birligea să încerce şutul de la distanţă, dar mingea e lovită prost şi se duce pe lângă poartă.

Minutul 64: Malele e blocat cu greu, apoi şutul lui Deac, din careul de 16 metri, e oprit de defensiva adversă.

Minutul 48: Butean trage din lovitură liberă, dar nu nimereşte poarta lui Scuffet.

Minutul 46: Repriza a doua începe cu o schimbare a lui Dan Petrescu: Roger în locul lui Janga.

Minutul 45+1: Final de primă repriză.

Minutul 38: Camora, din nou periculos. Fundaşul stânga trimite un nou şut puternic, de această dată pe spaţiul porţii, dar Letica e atent şi reţine în doi timpi.

Minutul 31: Mare ocazie a lui Birligea. Yuri recentrează inspirat din pasa lui Deac, dar atacantul lateral finalizează neinspirat din câţiva metri.



Minutul 25: Hermannstadt a absorbit presiunea pusă de CFR în startul meciului, a început să închidă mai bine culoarele spre poarta lui Letica şi a echilibrat jocul.

Minutul 11: Camora finalizează o fază pornită din faza dreaptă, dar şutul său, cu stângul, se opreşte în plasa laterală.

Minutul 6: Letica, fostul portar al CFR-ului, rezolvă prima situaţie periculoasă a campioanei şi respinge cu piciorul o pasă a lui Birligea spre Janga, aflat în poziţie de gol.

20:00: Start joc în Gruia.

CFR Cluj, campioana României, a învins FCSB, pe Arena Naţională, scor 1-0. De partea cealaltă, FC Hermannstadt a inaugurat cu succes noul stadion, cu o victorie spectaculoasă contra formaţiei Farul, scor 4-0.

CFR Cluj n-a mai pierdut în campionat din 30 octombrie, după 1-2 cu Rapid în Giuleşti, iar FC Hermannstadt a trecut de Farul după patru rezultate cu cel mult egaluri.

Răspunsul oficialilor lui CFR Cluj, după acuzaţiile aduse de Gabriel Debeljuh

Gabriel Debeljuh i-a acuzat pe oficialii lui CFR Cluj, după ce s-a accidentat la ligamentul încrucişat şi la menisc.

Croatul a dezvăluit că gruparea din Gruia nu i-a acoperit cheltuielile pentru operaţie şi pentru recuperare şi nu intenţionează să se întoarcă la CFR Cluj.

Imediat după aceste acuze a venit şi răspunsul lui Marius Bilaşco, care a negat tot ce a spus atacantul. Oficialul ardelenilor a explicat că Debeljuh îşi va primi banii în ianuarie.

”A minţit cu tot ce a spus. Are mesajele Cristi Balaj când îi spune clar că CFR-ul îi plăteşte în ianuarie tot. El a vrut să facă totul în Italia. Am respectat tot ce a zis, i-am acceptat să se opereze şi să facă recuperarea în Italia.

I-am zis că o plăteşte de la el şi în ianuarie o să îşi primească banii, şi nu din obligaţie, că nu scrie nicăieri asta, ci tocmai din dorinţa asta a noastră de a ne arăta recunoştinţa faţă de el.

Eu am avut nişte discuţii, în vară, pe WhatsApp, ăsta e ghinionul lui, să zic aşa, şi o să arăt, dacă doreşte, că nu stau lucrurile aşa! M-a acuzat că l-am şantajat ca să prelungească contractul, nu este adevărat! Eu i-am spus doar că ne dorim să prelungim contractul, nu s-a discutat o secundă ceva în plus. Atâta tot!

După interviul ăsta nu ştiu ce se va întâmpla, nu pot eu să decid. Toată lumea s-a simţit lezată…”, a spus Marius Bilaşco, pentru orangesport.ro.

 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

CFR Cluj

Ultimele articole Toate articolele