Ultima oră
”Cum să ieşi aşa? Ai doi metri”. Ştefan Târnovanu a gafat, iar Gigi Becali a reacţionat ferm! ”Cum să ieşi aşa? Ai doi metri”. Ştefan Târnovanu a gafat, iar Gigi Becali a reacţionat ferm!
VIDEO | Atalanta, demonstraţie de forţă la returul cu Fiorentina şi calificare în finala Coppa Italia VIDEO | Atalanta, demonstraţie de forţă la returul cu Fiorentina şi calificare în finala Coppa Italia
VIDEO | Everton - Liverpool 2-0. ”Cormoranii” pot cădea pe 3 în Premier League VIDEO | Everton - Liverpool 2-0. ”Cormoranii” pot cădea pe 3 în Premier League
VIDEO | ”Este important că am câştigat un punct”. Charalambous încă nu este campion VIDEO | ”Este important că am câştigat un punct”. Charalambous încă nu este campion
VIDEO | Târnovanu, foarte afectat de gafa cu Sepsi: ”Amânăm titlul din cauza mea” VIDEO | Târnovanu, foarte afectat de gafa cu Sepsi: ”Amânăm titlul din cauza mea”
VIDEO | Florinel Coman a rezistat mai puţin de jumătate de repriză: ”Sper să nu am nicio problemă” VIDEO | Florinel Coman a rezistat mai puţin de jumătate de repriză: ”Sper să nu am nicio problemă”

VIDEO ǀ CFR Cluj – Petrolul Ploieşti 1-0! Cristi Manea a fost eroul lui Dan Petrescu

CFR Cluj Publicat pe 1 oct 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38228/20874405/9/cfr-cluj-fc-petrolul-ploiesti-superliga-superbet-1-10-2022.jpg

Formaţia CFR Cluj a câştigat, scor 1-0, meciul disputat, sâmbătă, la Mediaş, în compania echipei Petrolul Ploieşti, în etapa a XII-a din Superligă, în direct la Prima Sport 1.

Unicul gol al meciului a fost marcat de Cristi Manea, în minutul 90+1.

  • CFR Cluj: Scuffet - Braun (Manea 59'), Kolinger, Yuri, Camora - Boateng, Muhar, Deac (Buş 59') - Yeboah (Petrila 60'), Malele (Mistrati 83'), Birligea (Roger 73'). Antrenor: Dan Petrescu
  • Petrolul Ploieşti: Vâlceanu - Meijers, Tamaş, Mathaus - Pashov, Dumitriu (Cebotaru 88'), Seto, Jair (Tucaliuc 89'), Ţicu - Irobiso (Ivanovski 84'), Grozav (Cioiu 78'). Antrenor: Nicolae Constantin
  • Cartonaş galben: Yeboah 11'
  • Arbitri: Cătălin Popa – George Florin Neacşu, Daniel Mitruţi – Adrian Viorel Cojocaru
  • Arbitri VAR: Ovidiu Haţegan, Gabriel Sabin Stroe
  • Observatori: Ioan Onicaş, Viorel Ilinca

Tot sâmbătă, CS Mioveni şi FC U Craiova 1948 au remizat, scor 2-2. 

LIVE VIDEO ǀ CFR Cluj – Petrolul 1-0 (Manea 90 + 1), ACUM, la Prima Sport 1. Echipele de start:

  • CFR Cluj: Scuffet - Braun, Kolinger, Yuri, Camora - Boateng, Muhar, Deac - Yeboah, Malele, Birligea
  • Rezerve: Sava - Manea, Billong, Hoban, Cvek, Roger, Mistrati, Petrila, Buş
  •  
  • Petrolul: Vâlceanu - Meijers, Tamaş, Mathaus - Pashov, Dumitriu, Seto, Tavares, Ţicu - Irobiso, Grozav
  • Rezerve: Leitner - Borţa, Cioiu, Cebotaru, Tucaliuc, Velisar, M. Bratu, Ivanovski, Măzărache

Min. 90 + 5: Fluier final! CFR Cluj învinge Petrolul cu scorul de 1-0!

Min. 90 + 3: Ratare uriaşă semnată de Petrila!

Min. 90 + 1: GOL CFR Cluj! Cristi Manea deschide scorul printr-o lovitură de cap, iar cele 3 puncte sunt extrem de aproape de campioana en-titre. 

Min. 75: Ocazie pentru CFR Cluj cu Roger periculos.

Min. 72: Ocazie pentru CFR Cluj cu Buş în prim-plan.

Min. 63: Şansă pentru CFR Cluj. Căpitanul Camora trage slab.

Min. 47: Gabriel Tamaş de la Petrolul se accidentează, dar îşi revine. 

Min. 46: A început a doua repriză!

Min. 45: Ocazie CFR Cluj, cu Malele în prim-plan.

Min. 41: CFR Cluj solicită lovitură de la 11 metri!

Min. 30: Ocazie pentru Petrolul provocată de şutul lui Ţicu.

Min. 1: A început meciul!


CFR Cluj – Petrolul Ploieşti, duel contând pentru etapa a 12-a din Superligă, se joacă sâmbătă, începând cu ora 21:30. Partida este transmisă în direct de către Prima Sport 1, iar cele mai importante faze ale jocului precum golurile, ratările, deciziile VAR sau alte momente interesante vor fi redate în format live video & text de către site-ul www.PrimaSport.ro. De asemenea, meciul poate fi urmărit accesând platforma PrimaPlay.ro.

Campioana en-titre lasă senzaţia că şi-a revenit la forma care a consacrat-o în ultimele 5 ediţii câştigate consecutiv în Liga 1. După ce a legat două eşecuri succesive, CFR Cluj a reuşit să învingă de 3 ori la rând şi să acumuleze 18 puncte dintr-un total de 9 jocuri disputate. Elevii lui Dan Petrescu se clasează pe locul al 4-lea, iar dacă ar reuşi să câştige cele două restanţe provocate de meciurile din Conference League, ar avea acelaşi punctaj ca lidera Rapid şi ocupanta locului secund Farul (ambele cu 24 de puncte, despărţite doar de golaveraj).

Chiar dacă ocupă poziţia a 6-a de play-off complet neaştepat, cu 17 puncte acumulate, Petrolul Ploieşti poate fi considerată o revelaţie la început de cădere. Nou-promovata a adunat două înfrângeri consecutive, însă are în cont în ultimele 5 confruntări disputate în Superligă înainte de seria nefastă două succese la rând şi un egal. Pentru ”lupii galbeni” meciul cu CFR Cluj, în acest context, devine un adevărat examen al maturităţii, care va arăta dacă Tamaş & co. vor continua să uimească în fotbalul românesc, alături de FC Hermannstadt, sau dacă se vor îndrepta încet, dar sigur către play-out.

  • 16-9 este golaverajul campioanei CFR Cluj după 9 etape. Defensiva lui Dan Petrescu este departe de parametrii arătaţi în sezoanele precedente. Rapid, de pildă, a primit doar 6 goluri, deşi a jucat două meciuri în plus. Cu un duel mai mult, şi defensiva sibienilor de la Hermannstadt stă mai bine (7 goluri primite). Acelaşi lucru se poate spune şi despre ardelenii de la Sepsi Sfântu Gheorghe, care au jucat cu două meciuri în plus şi au încasat doar 8 goluri.
  •  
  • De cealaltă parte, Petrolul a înregistrat un golaveraj de 11-12.  

Confruntarea este încarcată de istoria fotbalului românesc. Se întâlnesc două dintre cele mai titrate echipe din provincie. Cu 8 titluri de campioană câştigate, CFR Cluj este depăşită doar de granzii bucureşteni aflaţi în Liga a 2-a, Dinamo (18 trofee) şi Steaua (20), în ierarhia celor mai titrate echipe din primul eşalon. La rândul ei, Petrolul Ploieşti a câştigat Liga 1 de 4 ori.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

CFR Cluj

Ultimele articole Toate articolele