Ultima oră
”Abia duminică după amiază doctorii au reuşit să mă stabilizeze”. Dezvăluire cutremurătoare făcută de Adrian Mititelu Jr. ”Abia duminică după amiază doctorii au reuşit să mă stabilizeze”. Dezvăluire cutremurătoare făcută de Adrian Mititelu Jr.
VIDEO | Meci uluitor în NBA! Denver Nuggets a recuperat un deficit de 20 puncte şi a învins-o pe LA Lakers în ultima secundă VIDEO | Meci uluitor în NBA! Denver Nuggets a recuperat un deficit de 20 puncte şi a învins-o pe LA Lakers în ultima secundă
VIDEO | FC Botoşani - Dinamo, ASTĂZI, de la 19:30, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Duelul suferinţei în play-out VIDEO | FC Botoşani - Dinamo, ASTĂZI, de la 19:30, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Duelul suferinţei în play-out
VIDEO | FC Voluntari - FCU Craiova, astăzi, de la 17:00, în direct la Prima Sport 1! Partidă crucială pentru evitarea retrogradării VIDEO | FC Voluntari - FCU Craiova, astăzi, de la 17:00, în direct la Prima Sport 1! Partidă crucială pentru evitarea retrogradării
Flavius Stoican a semnat! Flavius Stoican a semnat!
VIDEO | De necrezut! Vedetele de la Inter au încins o horă pe o melodie românească VIDEO | De necrezut! Vedetele de la Inter au încins o horă pe o melodie românească

VIDEO | CFR Cluj – U. Craiova 2-1. Ardelenii au cucerit al cincilea titlu consecutiv în Casa Liga 1

CFR Cluj Publicat pe 15 mai 2022
mail-share icon Email

Partida, CFR Cluj – Universitatea Craiova s-a încheiat cu victoria ardelenilor, care au cucerit al 5-lea titlu consecutiv în Casa Liga 1. 

Meciul a început perfect pentru echipa lui Dan Petrescu, care a deschis scorul în minutul 2, după centrarea bună a lui Deac şi lovitura de plasată de cap a lui Boateng. Prima parte a mai semnat şi o ocazie mare a oltenilor de a egala, atunci când Letica a scăpat mingea în faţa lui Baiaram, dar acesta nu a putut profita.

În a doua parte a partidei, CFR Cluj si-a dublat avantajul, după o greşeală mare din partea lui Valerică Găman, de care a profitat Debeljuh şi a înscris. La doar 5 minute de la reuşita ardelenilor, U. Craiova a revenit în joc graţie execuţiei splendide din  afara careului a lui Mateiu. Până la final nu au mai fost faze notabile de poartă şi CFR şi-a adjudecat titlul cu numărul 5 consecutiv.

  •  CFR Cluj a ajuns la 8 titluri de campioană a României, cu tot cu cel din acest sezon, iar Dan Petrescu a ajuns la titlul cu numărul 5, în Casa Liga 1. 

 

 

LIVE VIDEO ǀ CFR Cluj - Universitatea Craiova 2-1 (Boateng N. 2', Debeljuh G. 56' / Mateiu A. 61') 

Echipele de start:

  • CFR Cluj: Letica - Cr. Manea, Graovac, A. Burcă, Camora - C. Deac, Boateng, Bordeianu - A. Păun, Debeljuh, Birligea
    Rezerve: Bălgrădean, Fl. Ştefan, R. Bălan, Yuri, Cvek, Neguţ, Petrila, Omrani, Sg. Buş
    Antrenor: Dan Petrescu
  • Universitatea Craiova: Pigliacelli - Vlădoiu, Papp, Găman, Vătăjelu - Screciu, Mateiu - Al. Creţu - Baiaram, Koljic, A. Ivan
    Rezerve: Lazar, M. Constantin, Căpăţînă, Nistor, Vînă, Roguljic, Gustavo, M. Danciu, Markovic
    Antrenor: Laurenţiu Reghecampf

 

Minutul 90+4: Final de meci! 

Minutul 83: Galben văzut de Vînă.

Minutul 83: Schimbare la U. Craiova, intră Vînă şi iese Creţu 

Minutul 81: Galben văzut şi de Omrani.

Minutul 78: Markovic vede cartonaşul galben.

Minutul 75: Schimbare pentru olteni, iese Găman şi intră Roguljic.

Minutul 72: Schimbare făcută de Dan Petrescu, iese Debeljuh şi intră Yuri. 

Minutul 65: Dublă schimbare şi la U. Craiova, ies Mateiu şi Baiaram şi intră Nistor şi Markovic.

Minutul 62: Dublă schimbare la CFR Cluj, ies Paun şi Birligea şi intră Omrani şi Petrila. 

Minutul 61: Gol marcat de U. Craiova, Mateiu are o execuţie splendidă din afara careului şi reuşeşte să reducă din diferenţă. 

Minutul 57: Gol marcat de CFR Cluj, Gabriel Debeljuh a marcat la colţul lung, după o greşeală imensă în apararea Craiovei. 

Minutul 49: Ocazie bună pentru CFR, Birligea are o lovitură de cap imprecisă, iar mingea trimisă de el trece mult peste poartă.

Minutul 48: Creţu vede cartonaşul galben.

Minutul 46: A început a doua parte!

Minutul 45+3: Final de primă repriză! 

Minutul 45: Cartonaş galben văzut şi de Dan Petrescu, în urma unor proteste.

Minutul 33: Andrei Ivan vede cartonaşul galben.

Minutul 12: Birligea vede primul avertisment al partidei.  

Minutul 7: Ocazie mare în dreptul oltenilor, Letica iese din poartă şi scapă mingea în faţa lui Baiaram, atacantului Craiovei este bolcat de Graovac în ultimul moment. 

Minutul 2: Gol marcat de CFR Cluj, Ciprian Deac execută perfect prima lovitură liberă a partidei, iar Boateng deschide scorul cu o lovitură de cap precisă. 

Minutul 1: A început partida! 

UPDATE, ora 19:10: Pentru că ardelenii pot deveni campioni în această seară, reprezetanţi ai LPF au făcut deplasarea în Ardeal cu trofeul. Printre cei care s-au urcat în avionul cu destinaţia Cluj se află şi preşedintele Gino Iorgulescu.


Cu un avans de doar două lungimi faţă de singura urmăritoare, FCSB, CFR Cluj (54 de puncte) este obligată să câştige împotriva Universităţii Craiova pentru a fi sigură că va porni în ultima etapă pe primul loc în campionat. ”Roş-albaştrii” joacă în această rundă pe terenul celor de la FC Voluntari, iar până acum au avut un parcurs aproape perfect în play-off: şapte victorii şi o înfrângere. Chiar dacă FC Voluntari luptă în continuare pentru locul 4 şi a fost surpriza plăcută a campionatului, în mod normal, FCSB ar trebui să îşi adjudece cele 3 puncte. Dacă ”feroviarii” pierd împotriva oltenilor, iar ”roş-albaştrii” îşi respectă statutul de favoriţi în această rundă, Dan Petrescu va avea o problemă cât se poate de serioasă în ceea ce se anunţă a fi ”finala” campionatului din ultima etapă. ”Bursucul” va fi nevoit să gândească o tactică ofensivă din primul minut, pentru că la un avans de un punct remiza ar transforma-o pe FCSB în campioană. Cum CFR Cluj s-a remarcat întotdeauna ca o formaţie eminamente defensivă, iar jocul deschis a părut mereu punctul forte al ”roş-albaştrilor”, o asemenea abordare ar putea aduce primul titlu pentru FCSB din 2015.

Universitatea Craiova nu mai are absolut nicio motivaţie pe plan sportiv în acest campionat. Oltenii şi-au asigurat matematic locul 3 ce duce la barajul pentru preliminariile din Conference League contra câştigătoareai duelului dintre locul 7 şi 8 din Casa Liga 1 (primele două poziţii din play-out) şi nu mai au şanse nici pentru poziţia secundă ocupată de FCSB. Desigur, dacă va câştiga Cupa României, formaţia din Craiova va fi sigură de prezenţa sa în cupele europene. Totuşi, Universitatea Craiova are obligaţia morală să îşi respecte statulul de echipă mare a campionatului şi să dea tot ce are mai bun pentru a o învinge pe CFR Cluj, aşa cum a făcut şi în eşecul nemeritat contra celor de la FCSB. Chiar antrenorul Laurenţiu Reghecampf s-a arătat deranjat de acuzaţiile care au fost aduse echipei sale după înfrângerea cu FCSB, când Universitatea deja nu mai avea nicio miză înaintea jocului cu CFR Cluj.

(n.r. - despre faptul că jucătorii de la FCSB doresc să vadă aceeaşi intensitate a craiovenilor şi cu CFR Cluj) Eu cred că cei de la FCSB ar trebui să se concentreze mai mult pe jocul lor, pentru că, dacă analizaţi jocul din seara asta, lasă de dorit. Dar important este rezultatul. Nu sunt aici să vorbesc despre ei, le-am urat baftă şi i-am felicitat pentru meciul câştigat, dar noi avem meciul de Cupă (n.r. - cu Sepsi) după care mergem la CFR. Aşa cum am jucat cu ei în seara asta, aşa vom juca şi acolo şi am dat dovadă că suntem o echipă dreaptă, am dat dovadă de corectitudine, de o echipă care îşi apără şansele până la capăt, cu toate că noi nu mai aveam nicio şansă la campionat. Ei nu ar trebui să aştepte ajutorul nostru şi ar trebui să se bazeze mai mult pe ei.", declara Reghecampf, vizibil iritat de declaraţiile celor de la FCSB, la finalul meciului disputat contra ”roş-albaştrilor”.

Universitatea Craiova a chinuit serios în meciurile directe din acest sezon CFR Cluj, chiar mai mult decât a reuşit să o facă FCSB. Oltenii au început sezonul cu un trofeu, Supercupa României, câştigată la penalty-uri în faţa ardelenilor. După aceea, în turul sezonului regular, au cedat în Gruia cu 1-0. A venit revanşa din 16-imile Cupei României, când ”leii” s-au impus în faţa ”feroviarilor” cu acelaşi scor. Apoi, în returul sezonului regular, Gustavo a adus un punct Universităţii Craiova pe Ion Oblemenco în minutul 90 + 6, stabilind scorul final de 1-1. Tot în minutul 90 + 6, doar că în turul play-off-ului, golul lui Roguljic stabilea victoria oltenilor pe teren propriu cu scorul de 3-2!

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

CFR Cluj

Ultimele articole Toate articolele