Ultima oră
Max Verstappen, de neoprit! A câştigat cursa sprint şi apoi şi calificările la Grand Prix-ul Chinei Max Verstappen, de neoprit! A câştigat cursa sprint şi apoi şi calificările la Grand Prix-ul Chinei
Ar putea fi primul transfer a lui Dan Petrescu la CFR Cluj. „Va juca din vară la CFR” Ar putea fi primul transfer a lui Dan Petrescu la CFR Cluj. „Va juca din vară la CFR”
Decizia luată de FIFA care i-ar afecta pe agenţi! "Cea mai mare parte a acestor bani pleacă din fotbal" Decizia luată de FIFA care i-ar afecta pe agenţi! "Cea mai mare parte a acestor bani pleacă din fotbal"
VIDEO | FCSB - Rapid, ASTĂZI, de la 20:30, în direct la Prima Sport 1! Derby-ul ce le poate aduce titlul „roş-albaştrilor”. Echipele probabile! VIDEO | FCSB - Rapid, ASTĂZI, de la 20:30, în direct la Prima Sport 1! Derby-ul ce le poate aduce titlul „roş-albaştrilor”. Echipele probabile!
Volei feminin | Eliza Inneh, componenta naţionalei, campioană în Polonia şi MVP al finalei Volei feminin | Eliza Inneh, componenta naţionalei, campioană în Polonia şi MVP al finalei
Decizia luată în cazul partidei din Serie A, după prăbuşirea pe teren a fundaşului Ndicka. Ce se întâmplă cu meciul Udinese - AS Roma Decizia luată în cazul partidei din Serie A, după prăbuşirea pe teren a fundaşului Ndicka. Ce se întâmplă cu meciul Udinese - AS Roma

VIDEO | CFR - UTA 0-1. Hora dă lovitura, campioana leagă două înfrângeri la rând acasă după cinci ani!

CFR Cluj Publicat pe 22 nov 2020
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38228/19624157/7/ccc.jpg

  • CFR Cluj a pierdut al doilea meci consecutiv pe teren propriu pentru prima dată după cinci ani, 0-1 cu UTA, live pe Look Sport+, iar insuccesul nu i-a permis să se apropie de FCSB şi Universitatea Craiova.
  • Bătrâna Doamnă a dat lovitura pe final, prin Hora, în minutul 75, rămâne neînvinsă în deplasare în 2020 şi urcă până pe locul al cincilea.

Repriza în care doar CFR-ul a contat

Chiar dacă testele pozitive la COVID-19 i-au lăsat pe Ben Youssef, Hoban şi Deac în faţa televizorului, profunzimea lotului i-a permis lui Dan Petrescu să alinieze un 4-3-3 de primă clasă, cu Soares în centrul liniei de mijloc, Păun, Pereira şi Chipciu în spatele lui Rondon. Iar Balint, fost elev al lui SuperDan la Urziceni, a răspuns cu un 4-4-2 clasic, defensiv, prin care a dat impresia că nu vrea mai mult de un punct în Gruia. Iar CFR-ul a dominat total şi, timp de 45 de minute, a încercat să străpungă liniile defensive ale Bătrânei Doamne. A încercat Chipciu (25) lăsat singur cu portarul de excelentul serviciu al lui Pereira, apoi Pereira (33) a şutat slab de pe linia de 16 metri. Pe final de repriză, Erico (41) l-a pus pe Iacob să scoată de la vinclu o minge respinsă defectuos cu capul, iar highlight-ul primei părţi a venit un minut mai târziu, când Chipciu a nimerit bara transversală cu un şut superb. 0-0 la pauză, dar genul de egal alb cu aspecte pozitive în dreptul campioanei şi fără nimic de notat pentru ofensiva oaspeţilor.

Hora dă lovitura şi duce Bătrâna Doamnă pe loc de play-off!

De 51 de minute a avut nevoie UTA pentru a ajunge la poarta adversă, iar Bălgrădean (51) şi-a făcut treaba şi a respins de lângă bară şutul lui Ioan Hora. CFR, cu Debeljuh şi Costache aruncaţi în luptă, nu a mai găsit acelaşi ritm din prima repriză, Balint şi-a organizat chiar şi mai bine liniile defensive din faţa lui Iacob, iar surpriza a venit cumva anunţat. Plecat pe un contraatac rapid, abia intratul Buhăcianu a aşezat mingea perfect pentru Hora, iar ex-FCSB-istul l-a învins pe Bălgrădean (75) cu un şut plasat, de la marginea careului de 16 metri. A răspuns Camora (79), dar Iacob i-a respins de lângă vinclu lovitura liberă, apoi Petrescu a mizat şi pe Djokovic şi Vojtus, dar reduta arădeană nu a căzut şi CFR-ul a bifat pentru prima dată în ultimii cinci ani două eşecuri la rând pe propria arenă (ultima dată, Craiova şi Viitorul dădeau lovitura consecutiv în Gruia).
 
CFR - UTA Arad s-a terminat 0-1, rezultat care-i aduce lui Petrescu a doua înfrângere consecutivă pe teren propriu în Casa Liga 1 şi face ca CFR-ul să nu ajungă la egalitate de puncte cu FCSB (24) şi la o lungime în spatele liderului Craiova. În schimb, Balint duce UTA la 17 puncte, suficient pentru a trece peste Viitorul şi Sepsi şi a ajunge pe locul al cincilea. Etapa viitoare, CFR merge la Iaşi, iar Bătrâna Doamnă joacă pe terenul FCSB-ului.

CFR - UTA 0-1 (Hora 75), live pe LookSport+ 

  • CFR Cluj: Bălgrădean - Susic, Ciobotariu (Zunic 87), Burcă, Camora - Itu (Debeljuh 46), Soares (Djokovic 82), Păun - Chipciu (Costache 72), Rondon (Vojtus 82), Pereira
  • Rezerve: Sandomierski, Carnat, Aurelio, Latovlevici
  •  
  • UTA : Iacob - Roumpoulakou, Benga, Da Silva, Tomozei - Miculescu (Buhăcianu 46), Roşu, Albu, Tescan - Hora (Melinte 87), Morar (C. Rus 72)
  • Rezerve: I. Ilie, Bustea, Popescu, Isac, A. Ioniţă I, Balauru
Minutul 89: Iacob închide poarta. Nici lovitura de cap pe spate a lui Debeljuh, nici şutul lui Păun nu-i dau emoţii goalkeeper-ului Bătrânei Doamne, care le reţine pe ambele.

Minutul 82: Petrescu mai forţează o dată: ies Soares şi Rondon, intră Djokovic şi Vojtus.

Minutul 79: Iacob e la post! CFR are o lovitură liberă periculoasă din preajma careului arădean, dar Iacob plonjează bine şi respinge execuţia cu stângul a lui Mario Camora.

Minutul 75: GOL UTA! Buhăcianu ia la rând toată defensiva gazdelor, nimeni nu-l atacă decisiv, apoi pasează scurt la Hora, iar atacantul trage bine, în uşor contre-pied pentru Bălgrădean, şi deschide scorul!



Minutul 65: Intrarea lui Debeljuh nu a avut efectul aşteptat de Dan Petrescu. CFR nu mai domină precum în prima repriză, iar Iacob stă ceva mai liniştit. E de aşteptat, totuşi, un forcing de final al campioanei.

Minutul 51: Prima ocazie a celor de la UTA! Ciobotariu ratează degajarea, Tescan pasează bine la Hora, dar execuţia vârfului e scoasă de la colţul scurt de Bălgrădean.



Minutul 46: Dan Petrescu forţează cu Debeljuh în locul lui Itu, răspunde cu Buhăcianu la Miculescu.

Minutul 42: BARĂ CFR! Arădenii resping greşit, direct la Chipciu, iar mijlocaşul prinde un şut superb, cu şiretul, care trimite mingea în bara transversală!




Minutul 41: Erico, aproape de autogol! Brazilianul vrea să respingă peste propria poartă o centrare, dar îl întinde serios pe Iacob!


Minutul 33: Păun controlează bine o minge în flancul stâng, pasează la Pereira, dar şutul francezului, de pe linia de 16 metri, se duce peste poartă. CFR continuă să domine.

Minutul 25: Pereira îl lasă singur cu Iacob pe Chipciu, dar fostul FCSB-ist se grăbeşte să reia cu capul şi o face dezamăgitor!



Minutul 20: Startul aparţine CFR-ului, care are posesia în mare parte din timp, dar UTA se apără bine şi nu lasă spaţii.

20:00: Generatorul de rezervă din Gruia face faţă fără probleme, iar Iulian Călin a fluierat startul meciului.

19:30: Probleme cu nocturna! Conform informaţiilor oferite de Vlad Măcicăşan, realizatorul emisiunii Fotbal Look, curentul e căzut în cartierul Gruia, iar instalaţia de nocturnă funcţionează pe baza generatorului de rezervă. În acest moment, trei dintre cei patru stâlpi funcţionează la o capacitate de 80%, iar desfăşurarea meciului e în pericol!
 
Şi în acest caz se va aplica protocolul de la Poli Iaşi - Viitorul, meci câştigat de clubul lui Hagi cu 3-0 la masa verde: startul poate fi amânat cu maximum 60 de minute, apoi partida va fi pierdută de clujeni cu 0-3, dacă nocturna nu-şi revine sau dacă va ceda în timpul jocului.

19:00: Echipele de start: 4-3-3-ul lui Petrescu se va opune 4-4-2-ului lui Balint. Soares e titular, Chipciu prinde şi el echipa din primul minut, iar Rondon e singurul care începe din tripleta clasică din care mai făceau parte Debeljuh şi Deac.

Campioana României va înfrunta una dintre revelaţiile primului eşalon al fotbalului românesc. CFR Cluj nu îşi permite niciun pas greşit în lupta de la distanţă cu Universitatea Craiova şi FCSB. Ardelenii ocupă locul al treilea în clasament, cu 21 de puncte în zece meciuri, la trei puncte în spatele celor două rivale. Orice greşeală din partea elevilor lui Dan Petrescu poate complica încercarea ”feroviarilor” de a-şi adjudeca al patrulea titlu consecutiv de campioană. În ultimele cinci dueluri, CFR a obţinut trei victorii, un egal şi a pierdut o singură dată.

UTA, de cealaltă parte, surprinde plăcut după primele zece etape scurse din campionat. Arădenii sunt pe locul şapte şi se dovedesc, până acum, candidaţi la un loc de play-off, contrar aşteptărilor raportate la o nou-promovată. Trei victorii, cinci egaluri, două înfrângeri şi un golaveraj de 11-11. Acesta este parcursul elevilor lui Laszlo Balint în Casa Liga 1, care în ultimele cinci jocuri au câştigat de două ori, au înregistrat tot atâtea remize şi au pierdut o singură dată, chiar în runda precedentă, cu Gaz Metan Mediaş, 1-3.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

CFR Cluj

Ultimele articole Toate articolele