Ultima oră
Van Dijk le cere coechipierilor săi să se autodepăşească după eşecul cu Everton. „Toată lumea trebuie să se uite în oglindă” Van Dijk le cere coechipierilor săi să se autodepăşească după eşecul cu Everton. „Toată lumea trebuie să se uite în oglindă”
Xavi şi-a motivat alegerea, după discuţia cu preşedintele Barcelonei. „Proiectul nu s-a terminat” Xavi şi-a motivat alegerea, după discuţia cu preşedintele Barcelonei. „Proiectul nu s-a terminat”
Duel istoric pe zgura de la Madrid! Rafa Nadal, faţă în faţă cu un puşti de 16 ani Duel istoric pe zgura de la Madrid! Rafa Nadal, faţă în faţă cu un puşti de 16 ani
Alertă în Bănie! Universitatea Craiova va avea o absenţă de marcă la duelul cu CFR Cluj Alertă în Bănie! Universitatea Craiova va avea o absenţă de marcă la duelul cu CFR Cluj
Brigada de arbitri delegată pentru partida care poate fi decisivă în lupta la retrogradare, Dinamo - FC Voluntari Brigada de arbitri delegată pentru partida care poate fi decisivă în lupta la retrogradare, Dinamo - FC Voluntari
Iuliana Demetrescu, delegată la o semifinală de Champions League Iuliana Demetrescu, delegată la o semifinală de Champions League

VIDEO | Chelsea e noua campioană a Europei! Victorie la limită cu Manchester City, la Porto. Primul trofeu al Ligii Campionilor pentru Tuchel! Havertz a fost eroul londonezilor

Champions League Publicat de Andrei Ionascu pe 29 mai 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38107/20221951/28/chelsea-troufe.jpg

Chelsea Londra a câştigat trofeul Ligii Campionilor, după victoria la limită cu Manchester City, scor 1-0, în finala de la Porto, în faţa a 16.000 de spectatori. Meciul a fost transmis în direct pe Look Sport+ şi Look 4K. Germanul Kai Havertz a fost marcatorul londonezilor, în minutul 42.

Raportul ocaziilor de gol a fost 8-7 pentru Chelsea, iar cel al şuturilor pe poartă 2-1 pentru învingători. Manchester City a fost superioară la capitolul posesie a mingii: 65-35%.

Kai Havertz (21 de ani) este singurul jucător care reuşeşte să înscrie primul său gol în Liga Campionilor chiar în finală, din 2013 încoace. Precedentul record era deţinut de către Ilkay Gundogan, în prezent la Manchester City.

Germanul Thomas Tuchel (47 de ani) este primul antrenor din istoria UEFA Champions League care ajunge în două finale consecutive cu echipe diferite (PSG şi Chelsea). După eşecul din sezonul trecut, Tuchel câştigă primul trofeu UCL din carieră.

De cealaltă parte, antrenorul spaniol Pep Guardiola (50 de ani) pierde în premieră în finala Ligii Campionilor, după triumfurile din 2009 şi 2011.

Tuchel continuă seria excelentă în faţa lui Guardiola, după ce a câştigat toate cele trei confruntări de când a preluat echipa londoneză: 1-0 în semifinalele Cupei Angliei (Ziyech 55’) şi 2-1 în Premier League (Ziyech 63’, Marcos Alonso 90+2’ / Sterling 44’).

A fost pentru a treia oară în istorie când în finala Ligii Campionilor s-au întâlnit două echipe din Anglia. Mai exact, s-au înfruntat campioana Angliei (Manchester City) şi echipa clasată pe locul 4 în Premier League (Chelsea).

Pentru Chelsea Londra este al doilea trofeu al Ligii Campionilor câştigat, după succesul din 2012. Manchester City rămâne fără trofeu în cea mai importantă competiţie europeană intercluburi; 'cetăţenii' au jucat prima finală din istoria clubului.


Manchester City - Chelsea 0-1 (Havertz 43'), pe Look Sport+ şi Look 4K

  • Manchester City (4-3-3): Ederson – Walker, Ruben Dias, Stones, Zinchenko – Foden, Gundogan, Bernardo Silva (Fernandinho 64') – Sterling (Aguero 77'), De Bruyne (cpt) (Gabriel Jesus 59'), Mahrez.
  • Chelsea (3-4-3): Mendy – Rudiger, Thiago Silva (Christensen 39'), Azpilicueta (cpt) – Chilwell, Kante, Jorginho, James – Havertz, Werner (Pulisic 66'), Mount (Kovacic 80').

Rezerve neutilizate:

Manchester City: Steffen, Carson – Ake, Laporte, Rodri, Ferran Torres, B. Mendy, Joao Cancelo, E. Garcia.

Chelsea: Kepa, Caballero – M. Alonso, Zouma, Kovacic, Giroud, Hudson-Odoi, Ziyech, Gilmour, Emerson.


Min. 90+8: S-a încheiat meciul! Chelsea câştigă Liga Campionilor!

Min. 90+7: Ocazie mare pentru Manchester City! Mahrez a şutat din voleu de la marginea careului, iar mingea a trecut milimetric peste vinclul porţii.

Min. 90: Ocazie pentru Manchester City! Mahrez a pătruns în careu şi a centrat pentru Foden, care a fost blocat de către Christensen la 7 metri de poartă.

Min. 80: Schimbare la Chelsea! A ieşit Mason Mount, a intrat Mateo Kovacic.

Min. 77: Schimbare la Manchester City! A ieşit Sterling, a intrat Aguero.

Min. 73: Ocazie imensă pentru Chelsea! Pulisic a primit mingea în careu, singur cu portarul, dar a şutat pe lângă poartă. Havertz a oferit pasa excelentă.

Min. 68: Ocazie mare pentru Manchester City! Mahrez a centrat din banda dreaptă, mingea ar fi ajuns în poziţie ideală pentru Gundogan, dar Azpilicueta a avut o intervenţie excelentă.

Min. 66: Schimbare la Chelsea! A ieşit Werner, a intrat Pulisic.

Min. 64: Schimbare la Manchester City! A ieşit Bernardo Silva, a intrat Fernandinho.

Min. 60: Manchester City a cerut penalty, la o fază la care Reece James ar fi atins mingea cu mâna.

Min. 59: Schimbare la Manchester City! Kevin De Bruyne nu mai poate continua jocul şi părăseşte terenul în lacrimi. A intrat Gabriel Jesus.

Min. 57: Cartonaş galben pentru Rudiger (Chelsea), pentru un duel dur cu De Bruyne. Căpitanul echipei Manchester City are nevoie de îngrijiri medicale.

Min. 46: A început repriza a doua! Nicio schimbare în cele două echipe!

Min. 45: S-a încheiat prima repriză! 1-0 pentru Chelsea la Porto!

Min. 43: GOL pentru Chelsea! 0-1! A înscris Kai Havertz, după ce a scăpat singur cu portarul şi l-a driblat pe Ederson. A fost pasa genială a lui Mason Mount, care a surprins apărarea campioanei Angliei.

Este prima reuşită în Liga Campionilor pentru jucătorul german în vârstă de 21 de ani!

Min. 39: Schimbare în apărarea lui Chelsea: Thiago Silva s-a accidentat şi nu mai poate continua jocul! Christensen a intrat în locul lui.

Min. 37: Ocazie pentru Chelsea! Havertz a pătruns în careu din banda dreaptă şi a încercat să-şi facă mingea pe piciorul stâng, dar a fost deposedat de către Zinchenko.

Min. 35: Cartonaş galben pentru Gundogan (Manchester City)!

Min. 30: Ocazie pentru Manchester City! Kyle Walker a pătruns în careu din banda dreaptă şi a centrat, dar Mahrez n-a reuşit să lovească mingea, din alunecare.

Min. 28: Ocazie mare pentru Manchester City! De Bruyne a pasat excelent în careu pentru Foden, care a fost blocat în momentul şutului de către Rudiger. În cele din urmă, portarul Mendy a prins mingea.

Min. 23: Până la jumătatea primei reprize, Chelsea a fost echipa mai periculoasă (3-1 la ocazii de gol), iar Manchester City a avut o posesie superioară (65-35%).

Min. 17: Ocazie pentru Chelsea! Chilwell a centrat din banda stângă, către colţul lung, iar Kante a trimis mingea pe lângă poartă, cu o lovitură de cap.

Min. 15: Ocazie pentru Chelsea! Werner a driblat un adversar, a pătruns în careu şi a şutat, dar mingea a atins plasa laterală a porţii. Corner pentru londonezi, după devierea lui Stones.

Min. 14: Ocazie imensă pentru Chelsea! Werner a primit mingea în centrul careului, dar a şutat modest.

Min. 10: Ocazie mare pentru Chelsea! Chilwell a centrat pentru Werner, care a luftat neaşteptat din careu!

Min. 8: Ocazie mare pentru Manchester City! Ederson a degajat excelent, mingea a ajuns la Sterling, care a pătruns în careu şi a încercat să dribleze portarul, dar a fost blocat! Corner pentru City!

*Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, este la tribuna oficială a arenei din Porto.

Min. 4: Ocazie pentru Chelsea! Havertz a driblat un adversar în careu şi a încercat să centreze din dreapta, dar mingea a ajuns în braţele portarului.

UPDATE 22:00 A început meciul de la Porto, arbitrat de către spaniolul Antonio Miguel Mateu Lahoz, ajutat de conaţionalii Pau Cebrian Devis şi Roberto del Palomar. Rezervă este Carlos del Cerro Grande, iar în camera VAR se află spaniolii Alejandro Hernandez, Juan Martínez Munuera şi Ínigo Prieto Lopez de Cerain, dar şi polonezul Pawel Gil.


Manchester City şi Chelsea Londra se înfruntă în finala Ligii Campionilor, sâmbătă, 29 mai, la Porto, de la ora 22:00, în direct pe Look Sport+ şi Look 4K. Echipa lui Pep Guardiola e favorită să câştige trofeul, în premieră în istoria clubului englez. Chelsea a câştigat UEFA Champions League o singură dată, în 2012.


UPDATE 21:10 Cele două echipe au ajuns la stadionul 'Dragao' din Porto şi au testat terenul.

UPDATE 20:00 Eroul finale UCL din 2012, Didier Drogba, a transmis un mesaj pentru jucătorii şi staff-ul echipei Chelsea.

UPDATE 19:20 Chelsea şi Manchester City au primit doar câte patru goluri în acest sezon al Ligii Campionilor. Este prima dată când ambele finaliste au primit patru sau mai puţine goluri în drumul către ultimul act, din sezonul 2005-2006 (Arsenal şi Barcelona) încoace.

Parcursul celor două echipe în acest sezon al Ligii Campionilor:

Manchester City

Chelsea

UPDATE 19:00 Pep Guardiola nu a pierdut niciodată în finala Ligii Campionilor, ca antrenor.

UPDATE 18:30 Bernardo Silva (Manchester City) este neînvins în ultimele 26 meciuri în Liga Campionilor (23 de victorii, 3 egaluri) – cea mai lungă serie din istoria competiţiei.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38107/20221951/7/bernardo-silva.jpg

UPDATE 18:00 Mii de fani englezi s-au strâns astăzi în centrul oraşului Porto, înaintea finalei Ligii Campionilor. Peste 40 de avioane au sosit sâmbătă din Anglia, iar oraşul portughez din nordul ţării a fost acaparat de suporteri. În stilul caracteristic, fanii au luat cu asalt terasele şi barurile şi au băut bere.

Mai multe zone speciale pentru fani au fost amenajate în Porto, iar fiecare suporter a primit câte o brăţară galbenă care atestă faptul că a fost testat negativ la COVID-19.

Doar 16.500 de suporteri vor putea asista la meci, pe arena Dragao. Mii de fani englezi vor urmări meciul din zonele special amenajate în Porto, pe ecrane imense.

Localnicii din Porto sunt nemulţumiţi de faptul că autorităţile portugheze au relaxat măsurile de protecţie anti COVID-19 doar pentru suporteri. Sute de fani au fost filmaţi fără mască pe faţă şi înghesuiţi în baruri.

Portughezii se tem că, după finala Ligii Campionilor, va exploda numărul de cazuri de coronavirus în Porto, având în vedere că noua tulpină a virusului s-a răspândit în Anglia.

UPDATE 14:45: Probleme pentru Guardiola! Ilkay Gundogan, mijlocaşul neamţ anunţat titular în această seară, a ieşit accidentat din antrenamentul desfăşurat sâmbătă, după ce a acuzat probleme la coapsă ca urmare a unui duel ceva mai dur cu coechipierul Fernandinho. TMZ anunţă că Gundogan a fost ajutat de coechipieri să se repună pe picioare, iar prezenţa sa în marele meci din Portugalia e acum pusă sub semnul întrebării.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38107/20221951/3/ig.jpg


Este pentru a treia oară în istorie când în finala Ligii Campionilor se întâlnesc două echipe din Anglia.

Antrenorul spaniol Pep Guardiola (50 de ani) deţine recordurile pentru cele mai multe meciuri consecutive câştigate în La Liga, Bundesliga şi Premier League, proaspăt campion al Angliei.

Germanul Thomas Tuchel (47 de ani) este primul antrenor din istoria UEFA Champions League care ajunge în două finale consecutive cu echipe diferite (PSG şi Chelsea).

Tuchel are un avantaj psihologic faţă de Guardiola, după ce a câştigat singurele confruntări de când a preluat echipa londoneză, în lunile aprilie şi mai: 1-0 în semifinalele Cupei Angliei (Ziyech 55’) şi 2-1 în Premier League (Ziyech 63’, Marcos Alonso 90+2’ / Sterling 44’).

În semifinalele UCL, Manchester City a reuşit două victorii cu PSG (2-1 şi 2-0), iar Chelsea a trecut de Real Madrid (1-1 şi 2-0).

Multe statistici legate de cifra 7 pentru ambele echipe. Manchester City a câştigat ultimele 7 meciuri în Liga Campionilor şi a înscris cel puţin două goluri în ultimele 7 partide. În ultimele 7 meciuri jucate de Chelsea în Liga Campionilor, s-au înscris maximum două goluri.

Spaniolul Antonio Miguel Mateu Lahoz (44 de ani) va arbitra finala Ligii Campionilor. Este arbitru international din 2011 şi va conduce prima sa finală de UEFA Champions League. Spaniolul a arbitrat şase meciuri în acest sezon al Ligii Campionilor.

Recent, Antonio Miguel Mateu Lahoz a fost ales pentru a arbitra la EURO 2020.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38107/20221951/4/lahoz.jpg

Finala de la Porto va putea fi urmărită din tribune de fanii celor două echipe, câte 6.000 de suporteri de fiecare echipă. Autorităţile portugheze au permis accesul spectatorilor pentru 33% din capacitatea stadionului Dragao. Vor putea asista maximum 16.500 de fani.

Finala Ligii Campionilor trebuia să aibă loc iniţial la Istanbul, dar a fost mutată la Porto pentru că Turcia este pe lista roşie de restricţii de călătorie, în contextul pandemiei de coronavirus.

Pep Guardiola are tot lotul de jucători la dispoziţie, în timp ce Thomas Tuchel nu ştie dacă poate conta pe portarul Edouard Mendy şi pe mijlocaşul N’Golo Kante, care se recuperează după accidentări.

  • Finala UEFA Champions League, Manchester City - Chelsea, e LIVE pe Look Sport+ şi Look 4K, sâmbătă, de la 22:00.


Echipele probabile:

  • Manchester City: Ederson - Walker, Stones, Rúben Dias, Cancelo - Bernardo Silva, Fernandinho, Gündoğan - Mahrez, De Bruyne, Foden;
  • Chelsea: Mendy - Christensen, Thiago Silva, Rüdiger - Azpilicueta, Jorginho, Kanté, Chilwell - Pulišić, Werner, Mount;
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri