Ultima oră
VIDEO | Performanţă istorică pentru Joel Embiid în victoria uriaşă obţinută de Philadelphia 76ers VIDEO | Performanţă istorică pentru Joel Embiid în victoria uriaşă obţinută de Philadelphia 76ers
VIDEO | Orlando Magic a măcelărit-o pe Cleveland Cavaliers! Echipa din Florida reintră în serie VIDEO | Orlando Magic a măcelărit-o pe Cleveland Cavaliers! Echipa din Florida reintră în serie
VIDEO | ”Felicitări jucătorilor mei pentru reacţia de care au dat dovadă”. Interimarul Dican dă lovitura în Bănie VIDEO | ”Felicitări jucătorilor mei pentru reacţia de care au dat dovadă”. Interimarul Dican dă lovitura în Bănie
VIDEO | Brighton - Manchester City 0-4. Pep Guardiola îi predă o lecţie dură lui Roberto De Zerbi VIDEO | Brighton - Manchester City 0-4. Pep Guardiola îi predă o lecţie dură lui Roberto De Zerbi
Ipoteză şocantă! Jucătorii Universităţii Craiova, pe mână cu Mihai Rotaru? | EXCLUSIV Ipoteză şocantă! Jucătorii Universităţii Craiova, pe mână cu Mihai Rotaru? | EXCLUSIV
VIDEO | ”Pentru asta trag, încerc să demonstrez”. Reacţia lui Răzvan Sava, după ce a reuşit o paradă fabuloasă în stilul Lunin VIDEO | ”Pentru asta trag, încerc să demonstrez”. Reacţia lui Răzvan Sava, după ce a reuşit o paradă fabuloasă în stilul Lunin

VIDEO | Chelsea - Manchester City 0-1! Dubla schimbare de geniu a lui Guardiola le aduce toate cele trei puncte ”cetăţenilor”

Premier League Publicat pe 5 ian 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38266/20971800/8/322872974-5847817961928464-3659474035619562996-n.jpg

Manchester City a învins în deplasare cu scorul de 1-0 pe Chelsea într-un meci transmis în direct de Prima Sport 1 din etapa a 19-a din Premier League.

Unicul gol al partidei a fost marcat de Mahrez în minutul 63 din pasa lui Grealish, ambii fotbalişti introduşi de Pep Guardiola în a doua repriză.

În urma acestui rezultat, ”cetăţenii” îşi consolidează poziţia secundă în clasament. City adună 39 de puncte şi continuă cursa de urmărire a liderei Arsenal (44 de puncte).

Chelsea rămâne cu 25 de puncte pe locul al 10-lea, la 10 puncte distanţă de Manchester United, ocupanta locului al 4-lea, ultimul care duce în grupele Champions League.

Chelsea - Manchester City 0-1 (Mahrez 63)

Echipele de start: 

  • Chelsea: Kepa - Azpilicueta, Thiago Silva, Koulibaly, Cucurella - Zakaria, Kovacic - Ziyech, Sterling, Pulisic – Havertz; Rezerve: Aubameyang, Bettinelli (P),  Chalobah, Chukwuemeka,  Gallagher, Giraud-Hutchinson, Hall, Humphreys, Jorginho;
  • Manchester City: Ederson - Walker, Stones, Ake, Cancelo - Rodrigo, De Bruyne, Gundogan (C) - Bernardo, Haaland, Foden; Rezerve: Ortega Moreno, Phillips, Grealish, Alvarez, Gomez, Akanji, Mahrez, Palmer, Lewis.

Min. 90 + 5: Fluier final: Chelsea - Manchester City se termină 0-1!

Min. 90 + 3:  Koulibaly (Chelsea) primeşte cartonaşul galben.

Min. 90 + 1: Chelsea are o ocazie nesperată de egalare pe contraatac. Şutul lui Hall se duce peste poarta lui Ederson. 

Min. 89: Kovacic (Chelsea) vede primul cartonaş galben al meciului. 

Min. 86: Schimbare la Manchester City: intră Phillips, iese Rodri. 

Min. 73: Kepa ezită să plonjeze pentru a respinge o centrare, iar Haaland ajunge târziu la minge, astfel că starul norvegian nu poate introduce balonul în poarta goală pentru 2-0. 

Min. 68: Triplă schimbare la Chelsea: ies Aubameyang, Cucurella şi Ziyech, intră Giraud-Hutchinson, Hall şi Gallagher.

Min. 63: GOL Manchester City! Grealish îi centrează lui Mahrez, care deschide scorul cu poarta goală. 

Min. 60: Dublă schimbare la City: intră Mahrez şi Grealish, ies Silva şi Foden.

Min. 59: Ocazie pentru Manchester City! Şutul lui De Bruyne din careu este puternic, însă mingea se duce la un metru de poarta adversă.

Min. 56: Ocazie pentru Chelsea! Silva trimite din careu puţin pe lângă poarta ”cetăţenilor”. 

Min. 52: Ocazie pentru Manchester City! Şutul lui De Bruyne este respins de Kepa. 

Min. 51: Ocazie pentru Manchester City! Lovitura de cap a lui Ake loveşte bara porţii apărate de Kepa. 

Min. 46: A început a doua repriză! Dublă schimbare la Manchester City: ies Walker şi Cancelo, intră Akanji şi Lewis. 

Min. 45 + 2: La pauză scorul este 0-0!

Min. 44: Ocazie mare pentru Chelsea! Chukwuemeka trimite în bară. Ulterior, şutul lui De Bruyne pe contraatac este reţinut de Kepa. 

Min. 37: Ocazie pentru Manchester City! Haaland scapă singur cu portarul, însă mingea îi vine pe stângul, iar şutul său se duce departe de ţintă. 

Min. 33: Şutul lui Gundogan (City) de la aproximativ 22 de metri, din lateral, este slab şi se duce în out de poartă. 

Min. 24: Ocazie pentru Chelsea! Şutul-centrare expediat de Ziyech este respins cu dificultate de portarul Ederson. 

Min. 22: Schimbare la Chelsea: iese Pulisic accidendat, intră Chukwuemeka. 

Min. 16: Stones (City) îl blochează incredibil din alunecare pe Pulisic, aflat în situaţie periculoasă de a deschide scorul.

Min. 8: Lobul lui Cucurella de la distanţă se opreşte în plasa laterală fără să îi creeze în cele din urmă emoţii lui Ederson. 

Min. 5: Schimbare rapidă la Chelsea: iese Sterling accidentat, intră în locul lui Aubameyang. 

Min. 1: A început meciul!


Partida Chelsea - Manchester City, din runda a 19-a de Premier League, va avea loc joi, de la ora 22:00 şi va putea fi urmărită în direct pe canalul Prima Sport 1 şi online pe PrimaPlay.ro.

Echipa lui Pep Guardiola are primul test important din 2023 şi se va deplasa la Londra pentru a da piept cu Chelsea. ”Cetăţenii” se află în continuare pe a doua poziţie, la 8 puncte de liderul Arsenal şi sunt nevoiţi să câştige pentru a micşora distanţa faţă de ”tunari”. City a pierdut puncte în primul duel din 2023, contra lui Everton, unde a încheiat la egalitate 1-1.

De cealaltă parte, Chelsea se află pe poziţia a zecea în Premier League şi nu o duce prea bine de când a fost numit Graham Potter. Londonezii a remizat etapa trecută în faţa lui Nottingham şi au doar o victorie în ultimele 7 meciuri în campionat. Forma slabă a ”albaştrilor” poate fi pusă pe seama atacului care a marcat doar 4 goluri în ultimele 7 meciuri de Premier League. 

În ultimele cinci întâlniri dintre cele două, ”cetăţenii” şi-au pus în cont trei victorii, în timp ce londonezii au doar două. 

Poate Chelsea să îl oprească pe Erling Haaland?

Graham Potter trebuie să găsească o soluţie pentru a-l opri pe Erling Haaland. Norvegianul a ajuns la 21 de goluri în campionat şi este principala aramă a lui Manchester City, marcând în fiecare partidă de când s-au reluat competiţiile în Anglia. Pe lângă masivul atacant, Foden şi de Bruyne au un sezon senzaţional în Premier League, englezul a reuşit să marcheze 7 goluri şi să ofere 3 pase decisive, în timp ce de Bruyne a oferit 9 assist-uri şi a înscris de 3 ori.

Principalii marcatori ai lui Chelsea sunt Sterling, fost elev a lui Pep Guardiola la City, şi Havertz, ambii cu câte patru goluri în actuala stagiune.

Echipele probabile:

  • Chelsea: Kepa; Azpilicueta, Silva, Koulibaly, Cucurella; Kovacic, Zakaria; Sterling, Mount, Pulisic; Aubameyang
  • Manchester City: Ederson; Walker, Stones, Akanji, Cancelo; Gundogan, Rodri, De Bruyne; Silva, Haaland, Foden
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Premier League

Ultimele articole Toate articolele