Ultima oră
Olympique Marseille îşi salvează sezonul cu accederea în penultimul act din Europa League Olympique Marseille îşi salvează sezonul cu accederea în penultimul act din Europa League
PAOK şi Răzvan Lucescu părăsesc Conference League. Club Brugge s-a impus în ambele manşe PAOK şi Răzvan Lucescu părăsesc Conference League. Club Brugge s-a impus în ambele manşe
AS Roma a câştigat duelul italian cu AC Milan din sferturile Europa League AS Roma a câştigat duelul italian cu AC Milan din sferturile Europa League
A pus punctul pe „i”! Marea problemă a formaţiei din Superliga. „Şi alţii sunt responsabili, că nu doar ei sunt pe teren” | EXCLUSIV VIDEO A pus punctul pe „i”! Marea problemă a formaţiei din Superliga. „Şi alţii sunt responsabili, că nu doar ei sunt pe teren” | EXCLUSIV VIDEO
VIDEO | Dorinel Munteanu e aproape de încă un trofeu cu Oţelul şi cere public suport financiar. ”Aceşti jucători merită mai mult sprijin” VIDEO | Dorinel Munteanu e aproape de încă un trofeu cu Oţelul şi cere public suport financiar. ”Aceşti jucători merită mai mult sprijin”
Verdict clar în privinţa vinovatului pentru eliminarea lui „U” Cluj din Cupa României | VIDEO EXCLUSIV Verdict clar în privinţa vinovatului pentru eliminarea lui „U” Cluj din Cupa României | VIDEO EXCLUSIV

VIDEO ǀ Chindia Târgovişte s-a impus clar în faţa lui Gaz Metan Mediaş! Ardelenii au sărbătorit 77 de ani de existenţă

Gaz Metan Mediaș Publicat pe 6 mar 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38233/20625902/1/chindia-targoviste-gaz-metan-medias-liga-1-casa-pariurilor-5-11-2021-1.jpg

Aşa cum era de aşteptat, Chindia Târgovişte a obţinut o victorie categorică la Gaz Metan Mediaş, scor 4-0. Duelul a fost transmis în direct pe Look Sport şi platforma PrimaPlay.ro.

Şerban a deschis scorul pentru Chindia în minutul 5, iar Florea a făcut dubla în minutele 34 şi 37. Popadiuc a închis tabela în minutul 76, la 4-0. 

Lovitura de start a acestei întâlniri a fost dată de Eric de Oliveira, unul dintre cei mai importanţi fotbalişti din istoria medieşenilor. 

Gaz Metan - Chindia 0-4 (A. Şerban 5, D. Florea 34, 37, Popadiuc 76)

  • GAZ METAN: 99. Grosz - 27. Kanda, 14. Avram, 13. Mathaus, 98. C. Maxim - 34. D. Iancu, 19. Harfaş - 70. Şteau, 23. D. Ursu, 11. P. Costea - 15. Gaşpar
  • REZERVE: 1. Bumbar, 5. Domşa, 20. Covaci, 24. Câmpean, 77. Noian, 2. Tala, 25. Matricardi, 8. Santos Da Silva
  •  
  • CHINDIA: 33. Căbuz - 16. Butean, 22. Piţian, 6. P. Iacob, 20. Roumpoulakou - 77. A. Şerban, 8. M. Dulca, 4. Passaglia, 14. Sila - 11. D. Florea, 10. Chunchucov
  • REZERVE: 1. D. Moldovan, 21. Atanase, 59. Popadiuc, 7. Corbu, 5. Celea, 2. Martac, 23. Kocici, 86. D. Rusu, 91. Cantave

Final de meci.

Minutul 76: GOL CHINDIA! Doru Popadiuc reuşeşte să bage mingea în plasă dintre mai mulţi adversari. Mingea a fost deviată.

Minutul 45+1: Avram trage tare din apropiere, dar mingea se duce pe direcţia lui Căbuz, care respinge în lateral.

Minutul 37: GOL CHINDIA! Grosz iese neinspirat la un corner bătut de Şerban şi îi permite lui Florea să înscrie un gol uşor.



Minutul 34: GOL CHINDIA! Chunchukov deviază spre Florea, iar liderul ofensivei oaspeţilor reia din prima, cu capul, la colţul lung pentru 2-0.



Minutul 23: Gaz Metan lasă în spate startul foarte slab şi intră uşor-uşor în meci, pe fondul unui ritm mai scăzut din partea Chindiei. Chunchukov ia galben pentru un fault dur.

Minutul 5: GOL CHINDIA! Iacob îl lansează pe Şerban, primul şut al mijlocaşului e blocat de Grosz, apoi mingea revine la Şerban, care înscrie primul său gol în Casa Liga 1.



Minutul 4: Chunchukov reuşeşte o foarfecă de efort, dar Grosz reţine.



15:00: Start joc la Mediaş!


Data de 6 martie 2022 poate rămâne în istoria fotbalului românesc ca un moment de tristă amintire. Gaz Metan Mediaş, fondată acum 77 de ani, în anul în care Al Doilea Război Mondial s-a încheiat, este aproape să îşi joace ultimul meci. Formaţia care termina pe locul cinci în sezonul 2019-2020 este îngropată în datorii, iar falimentul este iminent în aceste momente, după cum a recunoscut cu regret şi Eric de Oliveira, unul dintre simbolurile medieşenilor.

"Nu pot exprima ceea ce simt în momentul de faţă. Duminică, la ora 15:00, probabil că va fi ultimul meciul al Gazului înainte de falimentul care va duce la desfiinţarea clubului CS Gaz Metan Mediaş! Am primit invitaţia de a da lovitura de începere şi, eventual, ultima mea atingere de balon. Gazul dispare şi, eventual, nu mai am niciun gând să mai joc fotbal! Mulţumesc frumos GMM şi Mediaş pentru respect!

Ne vedem duminică, la ora 15:00, şi sugerez să umplem stadionul şi să ne luam la revedere. În minutul 77 putem să ridicăm un tricou negru sau o eşarfă neagră şi strigăm «Gazu', Gazu', Gazu'». Moare GMM la 77 de ani", a fost mesajul trist postat de Eric, pe pagina sa de Instagram.

În toată această situaţie dramatică, cu fotbaliştii neplătiţi luni bune, Gaz Metan Mediaş nu s-a făcut de râs deloc în Casa Liga 1. Pe teren a câştigat 24 de puncte, ceea ce îi făcea pe medieşeni să se claseze pe 14, loc de baraj, deci cu şanse cât se poate de reale de a se salva de retrogradare. Între timp, Gaz Metan a fost sancţionată de Comisia de Disciplină a FRF cu 10 puncte, iar majoritatea fotbaliştilor importanţi au plecat la echipă, juniorii devenind baza clubului.

Cu 32 de puncte câştigate în 29 de meciuri, Chindia Târgovişte ocupă prima poziţie care evită barajul de supravieţuire cu formaţiile din Liga 2 (locul 12). Cu doar trei lungimi peste CS Mioveni, locul 13, elevii lui Emil Săndoi nu îşi permit niciun pas greşit în faţa unei formaţii care cel mai probabil îşi scrie postfaţa într-un ”roman” fotbalistic derulat în 77 de ani de istorie. Deşi faţă de stagiunea precedentă în care a terminat sezonul regular pe locul 8, cu 39 de puncte acumulate, Chindia a dezamăgit (având şi ghinionul celor mai multe erori de arbitraj), trupa lui Săndoi are un motiv de mândrie. Târgoviştenii au a cincea cea mai bună apărare din campionat, fiind depăşiţi doar de CFR Cluj (15 goluri primite),  UTA (19 goluri încasate), Farul (20) şi FC Argeş (21). La polul opus, în ofensivă, au punctat de doar 19 ori. Doar CS Mioveni, cu un gol mai puţin, stă mai rău la acest capitol atât de important pentru toţi microbiştii.

În meciul tur al sezonului regular, Chindia Târgovişte a cedat, scor 0-1, în faţa formaţiei Gaz Metan Mediaş.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri