Ultima oră
Pierdere mare pentru un club cu pretenţii din Superliga: "Nu îi văd în play-off"  | EXCLUSIV Pierdere mare pentru un club cu pretenţii din Superliga: "Nu îi văd în play-off" | EXCLUSIV
Marius Măldărăşanu s-a dezlănţuit după ce FC Hermannstadt a urcat pe primul loc în play-out: ”Le-am citit jocul” Marius Măldărăşanu s-a dezlănţuit după ce FC Hermannstadt a urcat pe primul loc în play-out: ”Le-am citit jocul”
David Puicea, calificat în finala juniorilor la sărituri, de pe locul 5 David Puicea, calificat în finala juniorilor la sărituri, de pe locul 5
Sorana Cîrstea va înfrunta liderul mondial pentru un loc în optimi la Madrid Sorana Cîrstea va înfrunta liderul mondial pentru un loc în optimi la Madrid
Jucătorul din Superliga comparat cu „Pippo” Inzaghi: „Are nişte calităţi excepţionale” | VIDEO EXCLUSIV Jucătorul din Superliga comparat cu „Pippo” Inzaghi: „Are nişte calităţi excepţionale” | VIDEO EXCLUSIV
VIDEO | Universitatea Craiova - CFR Cluj 0-0, în direct la Prima Sport 1! Echipele de start VIDEO | Universitatea Craiova - CFR Cluj 0-0, în direct la Prima Sport 1! Echipele de start

VIDEO ǀ Ciprian Deac abia aşteaptă să revină. A urmărit meciurile CFR-ului cu sufletul la gură: ”Suntem puţin la pământ, dar adevăraţii campioni ştiu să se ridice”

CFR Cluj Publicat pe 18 mai 2023
mail-share icon Email

Ciprian Deac este un simbol al CFR-ului. Acesta a contribuit la şapte din cele opt titluri ale ardelenilor, fiind unul din cei mai importanţi jucători in ultimele cinci stagiuni, atunci când nimeni nu a stat în faţa CFR-ului.

În vârstă de 37 de ani, decarul clujenilor a suferit o accidentare serioasă pe 15 aprilie, în timpul meciului cu Sepsi. Ieşit de pe teren în minutul 81, Deac s-a dus direct la spital. Diagnosticul a fost unul greu de digerat: ruptură a ligamentelor în articulaţia umărului stâng.

Mijlocaşul a fost operat şi şansele de revenire pe gazon în actuala stagiune erau egale cu zero. Într-un interviu acordat clubului, Deac a spus că face progrese remarcabile şi abia aşteaptă să revină pe gazon.

Mă simt foarte bine, am patru săptămâni de la operaţie. Am început să alerg de câteva zile, să fac şi forţă. Sunt destul de avansat faţă de ce îmi spuneau doctorii, că aveam nevoie de undeva între şapte şi opt săptămâni ca să fiu recuperat.

Practic acum pot să spun că sunt undeva la 80-90 la sută refăcut. Aştept să revin cât mai repede pe teren. Nu mai am răbdare. Vreau cât mai repede să fiu în iarbă. Vreau să grăbesc refacerea, dar nici nu vreau să risc”, a spus Deac.

Ciprian Deac a precizat că i-a fost foarte greu să urmărescă din afară meciurile echipei sale. ”Foarte greu, m-am simţit neputincios. Şi când am avut celelalte accidentări mi-a fost greu, dar nu ca acum. În acest moment un traversăm cea mai bună formă a noastră, suntem puţin la pământ, dar adevăraţii campioni ştiu să se ridice mereu, chiar atunci când sunt căzuţi şi când nu mai crede nimeni în ei. Nu ne este uşor. Trebuie neapărat să ne păstrăm locul trei şi să mergem în cupele europene”, a adăugat Deac.

De-a lungul carierei, Ciprian Deac a îmbrăcat tricoul CFR-ului de nu mai puţin de 434 de ori si a contribuit la 179 de reuşite (84 de goluri, 95 de pase decisive. Pe lângă cele trei perioade petrecute în Gruia, Deac a mai jucat pentru Schalke 04, Tobol, Aktobe, Unirea Dej, Oţelul Galaţi şi Rapid.

Pentru naţionala României a evoluat de 26 de ori, pe o perioadă de 10 ani, timp în care a înscris de patru ori.

Articol scris de Tudor Moisa

mail-share icon Email
viewscnt

CFR Cluj

Ultimele articole Toate articolele