Ultima oră
Decizia luată în cazul partidei din Serie A, după prăbuşirea pe teren a fundaşului Ndicka. Ce se întâmplă cu meciul Udinese - AS Roma Decizia luată în cazul partidei din Serie A, după prăbuşirea pe teren a fundaşului Ndicka. Ce se întâmplă cu meciul Udinese - AS Roma
Fostul căpitan Sergej Barbarez a fost numit selecţioner al Bosniei Fostul căpitan Sergej Barbarez a fost numit selecţioner al Bosniei
Max Verstappen, imbatabil şi pe teritoriul Chinei. Campionul mondial a câştigat cursa de sprint Max Verstappen, imbatabil şi pe teritoriul Chinei. Campionul mondial a câştigat cursa de sprint
VIDEO | FCSB - Rapid, ASTĂZI, de la 20:30, în direct la Prima Sport 1! Derby-ul ce le poate aduce titlul „roş-albaştrilor” VIDEO | FCSB - Rapid, ASTĂZI, de la 20:30, în direct la Prima Sport 1! Derby-ul ce le poate aduce titlul „roş-albaştrilor”
VIDEO | FCU Craiova - Dinamo. astăzi, de la 17:30, în direct la Prima Sport 1! Duel crucial pentru salvarea de la retrogradare VIDEO | FCU Craiova - Dinamo. astăzi, de la 17:30, în direct la Prima Sport 1! Duel crucial pentru salvarea de la retrogradare
VIDEO | Corvinul - Mioveni, astăzi, de la 12:30, în direct la Prima Sport 1! Hunedorenii se pregătesc de finala Cupei VIDEO | Corvinul - Mioveni, astăzi, de la 12:30, în direct la Prima Sport 1! Hunedorenii se pregătesc de finala Cupei

VIDEO | Clasicul Franţei, PSG – Marseille, decis de Neymar! Brazilianul a adus victoria pentru parizieni

PSG Publicat pe 16 oct 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38299/20889392/1/profimedia-0684094584.jpg

Etapa a 11-a din Ligue 1 le-a oferit fanilor fotbalului un nou episod memorabil din ”Le Classique”. PSG – Marseille a fost transmis în direct de către Prima Sport 2, duminică seară. Meciul orgoliilor din Franţa a fost redat şi online, prin intermediul platformei www.primaplay.ro.

Duelul a fost tranşast în prima repriză, pe finalul ei, când a ieşit în evidenţă cuplul Mbappe-Neymar. Francezul l-a servit pe brazilian în minutul 45+1, care a punctat cu un şut plasat din careu. În repriza a doua, Marseille a jucat în inferioritate numerică din minutul 72, când Gigot a văzut roşu direct.

Victoria o menţine pe PSG pe locul 1 în clasamentul din Ligue 1, cu 29 de puncte, în timp ce Marseille e pe locul 4, cu şase puncte mai puţin, 23. Locul 2 în clasament e ocupat de Lorient, 26 de puncte, iar pe 3 se află Lens, cu 24 de puncte.


PSG – Marseille 1-0 (Neymar 45+1) 

Echipele de start:

  • PSG: Donnarumma - Bernat, Danilo, Marquinhos, Hakimi -  Vitinha, Verratti, Ruiz -  Neymar, Mbappe, Messi
    Rezerve: Navas - Bitshiabu, Ekitike, Gharbi, Mukiele, Sanches, Sarabia, Soler, Zaire-Emery
    Antrenor: Christophe Galtier
  • Marseille: Lopez - Mbemba, Baily, Balerdi - Clauss, Rongier, Veretout, Tavares - Guendouzi, Harit – Sanchez
    Rezerve: Blanco - Dieng, Gerson, Gigot, Gueye, Kabore, Payet, Suarez, Under
    Antrenor: Igor Tudor

Min. 45+1: GOOOL PSG! Parizienii deschid scorul înainte de pauză, prin Neymar.


Pe lângă tradiţie, clasicul din ”Hexagon” are în acest meci şi o miză foarte ridicată. Aşa cum ne-a obişnuit în ultimii ani, Paris Saint-Germain este lideră în Ligue 1, cu 26 de puncte din 30 posibile. Doar două egaluri i-au impiedicat pe parizieni să aibă un parcurs perfect în competiţia internă. Olympique Marseille se ţine şi ea bine, la doar trei ”lungimi” în spatele marii rivale, demonstrând că în acest sezon poate spera la un titlu pe care, de altfel, l-a câştigat ultima dată în sezonul 2009-2010.

PSG este echipa cu cel mai bun atac şi cea mai bună apărare din Ligue 1. ”Roş-albaştrii” Franţei au primit doar 5 goluri în 10 meciuri şi au înscris de 28 de ori. ”Tripleta magică” Messi-Neymar-Mbappe şi-a făcut simţiţă forţa din plin până acum: 8 goluri şi 7 pase decisive pentru brazilian, 8 goluri pentru francez şi 5 goluri şi 7 pase decisive pentru argentinian.

Şi OM se poate mândri cu un atac şi o apărare demne de o forţă a Franţei, având un golaveraj de 20-7 (a treia ofensivă şi a doua defensivă din Ligue 1). Cu 4 goluri înscrise, chilianul Alexis Sanchez este cel mai marcator al singurei echipe franceze care a reuşit să câştige Liga Campionilor (ediţia 1992-1993). Vârful columbian Luis Suarez şi fundaşul portughez Nuno Tavares au punctat şi ei de câte 3 ori. Mijlocaşul dreapta francez Jonathan Clauss este cel mai bun pasator de la Olympique Marseille, ajutându-şi colegii să înscrie de 4 ori, prin baloanele decisive furnizate de el.

  • În istoria confruntărilor directe, Paris Saint-Germain s-a impus de 46 de ori, Olympique Marseille de 33, iar alte 23 de partide s-au terminat la egalitate.
  • Cu 11 goluri marcate, Zlatan Ibrahimovic este golgheterul all-time din ”Le Classique”, iar portarul Steve Mandanda este jucătorul cu cele mai multe apariţii (30).

Echipele probabile:

  • Paris Saint-Germain (3-4-3): Donnarumma - Mukiele, Marquinhos, Pereira - Hakimi, Verratti, Vitinha, Bernat - Messi, Mbappe, Neymar
  • Marseille (3-4-2-1): Lopez - Mbemba, Balerdi, Gigot - Clauss, Guendouzi, Rongier, Tavares - Payet, Harit - Sanchez
mail-share icon Email
viewscnt

PSG

Ultimele articole Toate articolele