Ultima oră
VIDEO | Barcelona - Valencia 4-2. Catalanii revin pe locul secund, însă mai au şanse infime la titlu VIDEO | Barcelona - Valencia 4-2. Catalanii revin pe locul secund, însă mai au şanse infime la titlu
Nigeria a anunţat numele noului selecţioner Nigeria a anunţat numele noului selecţioner
”După ce au bătut pe FCSB, s-au crezut campioni!”. Vasile Miriuţă ”răsuceşte cuţitul în rana” Giuleştenilor după ce au pierdut şi cu Universitatea Craiova | VIDEO EXCLUSIV

”După ce au bătut pe FCSB, s-au crezut campioni!”. Vasile Miriuţă ”răsuceşte cuţitul în rana” Giuleştenilor după ce au pierdut şi cu Universitatea Craiova | VIDEO EXCLUSIV
Genoa - Cagliari 3-0. Gazdele îşi asigură rămânerea în Serie A Genoa - Cagliari 3-0. Gazdele îşi asigură rămânerea în Serie A
VIDEO | Bogdan Lobonţ, deranjat de mai multe întrebări după eşecul cu Universitatea Craiova. ”Eu discuţii cu conducerea am în fiecare zi” VIDEO | Bogdan Lobonţ, deranjat de mai multe întrebări după eşecul cu Universitatea Craiova. ”Eu discuţii cu conducerea am în fiecare zi”
VIDEO | ”Trebuie să avem mai multă siguranţă”. Costel Gâlcă are un început de mandat bun VIDEO | ”Trebuie să avem mai multă siguranţă”. Costel Gâlcă are un început de mandat bun

VIDEO | Craiova cere sancţionarea lui Marius Croitoru şi prezintă dovezile unui "gest obscen repetat"

CS Universitatea Craiova Publicat de Andrei Ionascu pe 11 mai 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38230/20179039/1/rps4851.jpg

Clubul Universitatea Craiova a publicat un comunicat în care cere sancţionarea antrenorului Marius Croitoru, de la FC Botoşani, acuzat că a făcut gesturi obscene şi că i-a înjurat pe oficialii Craiovei, în meciul de duminică.

Preşedintele clubului, Sorin Cîrţu, i-a acuzat pe cei de la Botoşani de comportament provocator, după scandalul iscat în tribună de către Silvian Cristescu.

În prima repriză a meciului de la Craiova, Silvian Cristescu a sărit la bătaie spre zona în care se aflau rezervele şi staff-ul celor de la FC Botoşani. Oficialul ‘alb-albaştrilor’ susţine că a fost înjurat şi provocat de către oaspeţi, în special de către antrenorul Marius Croitoru.

A fost intensitate maximă şi pe teren, cu trei eliminări (Vătăjelu 45+1’, Bancu 83’ / Ţigănaşu 37’) şi 12 cartonaşe galbene în total. FC Botoşani s-a impus cu 3-2 la Craiova.

"Clubul Universitatea Craiova îşi cere scuze propriilor suporteri, dar şi tuturor iubitorilor de fotbal din România, inclusiv admiratorilor FC Botoşani, pentru modul cum au escaladat tensiunile de la ultima întâlnire directă cu formaţia din Moldova. Fără să încercăm să scuzăm în vreun fel ceea ce s-a întâmplat, ni se pare important să facem public contextul evenimentelor.

În primul rând, domnul Marius Croitoru a manifestat un comportament total deplasat pe toată durata partidei de pe Oblemenco, în special în timpul primei reprize. Pe lângă injuriile adresate de domnia sa nu doar oficialilor şi invitaţilor noştri, ci chiar jucătorilor Universităţii Craiova (a se vedea pe reluări cum îl înjură pe Cîmpanu pentru că îndrăznise să cadă în urma unui fault extrem de dur al lui Ţigănaşu), dl. Croitoru a culminat recurgând la un gest obscen repetat pentru secunde în şir şi văzut de toată lumea prezentă pe stadion duminică. Gestul antrenorului Botoşaniului, surprins de altfel şi de camerele de luat vederi de pe stadion, era clar adresat delegaţiei Universităţii. Nu ştim de ce domnul Croitoru a preferat ulterior să mintă şi să spună că nu a făcut acel gest, însă îndrăznim să spunem că asemenea lucruri (nici înjurăturile, nici obscenităţile, nici minciuna) nu au ce căuta nici măcar în societate în general, cu atât mai puţin într-o competiţie sportivă.

În fine, tensiunea a fost exacerbată şi de greşelile flagrante ale brigăzilor de arbitri din ultimele două întâlniri cu Botoşani. La cea de la Craiova, comportamentul suburban al domnului Croitoru venea după ce arbitrii nu văzuseră un ofsaid imens, la primul gol al oaspeţilor, şi un fault în careu al lui Hankic la Cîmpanu, la scorul de 0-1. Cu nici trei săptămâni înainte, la Botoşani, Universităţii îi fuseseră refuzate cel puţin trei penaltiuri clare (spun specialiştii) şi alte două măcar discutabile (spunem noi), într-un joc în care gazdelor noastre li s-a tolerat şi un comportament general extrem de agresiv, care a pus de multe ori în pericol integritatea corporală a fotbaliştilor noştri", este comunicatul clubului din Bănie.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri