Ultima oră
VIDEO | Orlando Magic a măcelărit-o pe Cleveland Cavaliers! Echipa din Florida reintră în serie VIDEO | Orlando Magic a măcelărit-o pe Cleveland Cavaliers! Echipa din Florida reintră în serie
VIDEO | ”Felicitări jucătorilor mei pentru reacţia de care au dat dovadă”. Interimarul Dican dă lovitura în Bănie VIDEO | ”Felicitări jucătorilor mei pentru reacţia de care au dat dovadă”. Interimarul Dican dă lovitura în Bănie
VIDEO | Brighton - Manchester City 0-4. Pep Guardiola îi predă o lecţie dură lui Roberto De Zerbi VIDEO | Brighton - Manchester City 0-4. Pep Guardiola îi predă o lecţie dură lui Roberto De Zerbi
Ipoteză şocantă! Jucătorii Universităţii Craiova, pe mână cu Mihai Rotaru? | EXCLUSIV Ipoteză şocantă! Jucătorii Universităţii Craiova, pe mână cu Mihai Rotaru? | EXCLUSIV
VIDEO | ”Pentru asta trag, încerc să demonstrez”. Reacţia lui Răzvan Sava, după ce a reuşit o paradă fabuloasă în stilul Lunin VIDEO | ”Pentru asta trag, încerc să demonstrez”. Reacţia lui Răzvan Sava, după ce a reuşit o paradă fabuloasă în stilul Lunin
VIDEO | Costel Gâlcă se aştepta să aibă meci greu cu CFR. ”Am fost prea respectuoşi cu ei” VIDEO | Costel Gâlcă se aştepta să aibă meci greu cu CFR. ”Am fost prea respectuoşi cu ei”

VIDEO | CSA Steaua se impune cu 2-1 în ”eternul derby” cu Dinamo. A fost spectacol în tribune

Liga II Publicat de Ovidiu Neacşu pe 9 sep 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38110/20852954/6/dinamo-bucuresti-csa-steaua-bucuresti-liga-2-casa-pariurilor-9-09-2022.jpg

Dinamo – Steaua, duelul dintre cele mai titrate echipe din fotbalul românesc, este transmis în direct de către Prima Sport 1, vineri, de la ora 21:30. Cele mai importante faze din ”Derby de România” precum golurile, ratările sau momentele tensionate de joc vor fi redate în format live video de către site-ul www.PrimaSport.ro. De asemenea, partida din etapa a 6-a a Ligii secunde poate fi urmărită şi prin intermediul platformei PrimaPlay.ro.

Dinamo – Steaua, 1-2 (Ghezali L. 41' \ Pacionel Ş. 44', Chipirliu B. 50')

Echipele de start:

  • Dinamo: Dujmovic - Moura, Giafer, Patriche, Amzăr - Iglesias, Dudea, Roşu - Borduşanu, Ghezali, Pop
  • Rezerve: Oncescu, Bena, V. Lazăr, Buhăescu, Bani, Şerban, Buleică, Larrucea, Delciu
  •  
  • CSA Steaua: Dincă - Ilie, Wallace, Sabău, Drăghici - Gheorghe, Balgiu, Ş. Pacionel, Ad. Popa - Chipirliu, Bodişteanu
  • Rezerve: Iancu, Bărbulescu, E. Pacionel, Enceanu, Sima, Oroian, Chunchukov, Gugu, Trică

Min. 90+5:Final de partidă!

Min. 75: Ocazie imensă pentru Dinamo, Buhăiescu primeşte o pasă excelentă şi încearcă să îl lobeze pe Dincă, dar trimite peste poartă.

Min. 72: Schimbare la Dinamo, iese Dudea şi intră Bani.

Min. 68: Schimbare la CSA Steaua, iese Balgiu şi intră Bărbulescu. 

Min. 66: Ilie vede şi el avertismentul.

Min. 63: Şi Balgiu vede cartonaşul galben.

Min. 62: Cartonaş galben văzut de Adi Popa.

Min. 59: Dublă schimbare la Dinamo, ies Ghezali şi Pop şi intră Lazar şi Buhăescu.

Min. 50: GOL CSA Steaua, Bogdan Chiprliu primeşte o pasă ideală în careu şi îi aduce pe ”militari” în avantaj, în urma unei execuţii precise. 

Min. 46: A început a doua repriză!

Min. 46: Dublă schimbare pentru CSA Steaua, ies Gheorghe şi Bodiştenau şi intră Oroian şi Chunchukov.

Min. 43: GOL marcat de CSA Steaua, Ştefan Pacionel egalează la doar două minute de la deschiderea scorului, din pasa lui Sabău. 

Min. 41: GOL marcat de Dinamo, Lamine Ghezali înscrie simplu în urma unei greşeli imense în apărarea ”roş-albaştrilor”.

Min. 36: Cartonaş galben văzut de Amzar.

Min. 31: Posibil penalty în careul lui Dinamo, Moura atinge clar mingea cu mâna, dar arbitrul nu dictează penalty pentru CSA Steaua.

Min. 29: Ocazie pentru Dinamo, Alexandru Pop reia o centrare bună, dar mingea trece alături.

Min. 23: Cele două formaţii duc o luptă crâncenă la mijlocul terenului, dar momentan lipsesc ocaziile de gol. 

Min.1: Partida a început cu 7 minute întârziere din cauza spectacolului pirotehnic din tribune.

 

__________________________________________________________________________________________________________________________

Steaua porneşte cu prima şansă în faţa marii rivale. Fără drept de promovare şi în acest sezon, gruparea ”roş-albastră” se clasează pe locul 7 în Liga a 2-a, primul din afara play-off-ului alcătuit la finalul sezonului regular, cu 10 puncte adunate, la doar două lungimi distanţă de lidera Unirea Dej. ”Militarii” au clar un început mai bun de sezon decât trupa retrogradată în eşalonul secund, în stagiunea precedentă, cu 3 victorii, un egal şi un eşec, respectiv un golaveraj de 8-7.

De cealaltă parte, Dinamo, ocupanta locului 12, s-a impus de două ori şi a pierdut de 3 în primele 5 runde ale campionatului. Cu doar 6 puncte câştigate, insuficiente pentru o echipă ce îşi propune să promoveze în Superligă, ”roş-albii” au înregistrat inclusiv un golaveraj negativ: 5 goluri marcate şi 8 încasate. Dinamo va începe meciul programat pe Arena Naţională în calitate de echipă gazdă.

”Eternul derby”, ajuns în Liga a 2-a

Potrivit deciziei Curţii de Apel din iunie 2021, Clubul Sportiv al Armatei deţine palmaresul Stelei Bucureşti din 1947, anul înfiinţării, până în 1998. Astfel, ”militarii” reprezintă în continuare cea mai titrată formaţie din România cu 20 de titluri de campioană în Liga 1, 19 Cupe ale României, 3 Supercupe, Cupa Campionilor Europeni din 1986 şi Supercupa Europei din 1987.

Conform aceleiaşi hotărâri judecătoreşti, palmaresul din perioada 1998-2003, reprezentat de un titlu naţional, o Cupă a României şi o Supercupă, nu este atribuit nici către Steaua Bucureşti, nici către FCSB. AFC Steaua, entitatea care a înregistrat performanţele respective, nu mai există. Formaţia patronată de Gigi Becali, FCSB, a rămas cu 5 campionate, 3 Cupe ale României, două Supercupe şi două Cupe ale Ligii. 

Totuşi, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cel mai înalt for judecătoresc din România, a fixat termenul pentru recursul solicitat de FCSB, care pretinde că îi aparţine palmaresul Stelei Bucureşti din perioada 1947-2003, pentru data de 3 noiembrie 2022.

ÎCCJ ”a respins excepţia nulităţii recursurilor, invocată de intimatul-reclamant Clubul Sportiv al Armatei, Steaua Bucureşti. Admite, în principiu, recursul declarat de pârâta SC Fotbal Club FCSB împotriva deciziei nr. 1034A din 28 iunie 2021 şi a încheierii din 10 mai 2021, pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti. Fixează termen la 3 noiembrie 2022.”, conform documentului publicat pe scj.ro.

Dinamo Bucureşti, a doua cea mai titrată echipă din ţară, a câştigat de 18 ori Liga 1, de 13 ori Cupa României, o dată Cupa Ligii şi de două ori Supercupa. La nivel european, ”câinii roşii” se laudă cu o semifinală de Cupa Campionilor Europeni din sezonul 1983-1984 şi penultimul act din Cupa Cupelor (1989-1990).

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Liga II

Ultimele articole Toate articolele