Ultima oră
După faptă, şi răsplată! Jucătorul din Bundesliga care a refuzat să facă deplasarea cu echipa, suspendat şi amendat După faptă, şi răsplată! Jucătorul din Bundesliga care a refuzat să facă deplasarea cu echipa, suspendat şi amendat
VIDEO | UBT Cluj, calificare fără emoţii în semifinalele Ligii Naţionale. Dinamo nu a putut opune rezistanţă VIDEO | UBT Cluj, calificare fără emoţii în semifinalele Ligii Naţionale. Dinamo nu a putut opune rezistanţă
Dan Şucu anunţă reconstrucţie totală la Rapid: „Prea mulţi băieţi buni la ei acasă! ” Dan Şucu anunţă reconstrucţie totală la Rapid: „Prea mulţi băieţi buni la ei acasă! ”
Harry Kane nu a mai ezitat şi a spus lucrurilor pe nume: ”Un sezon dezamăgitor!”

Harry Kane nu a mai ezitat şi a spus lucrurilor pe nume: ”Un sezon dezamăgitor!”
Jucătorul propus la FCSB pentru a-i lua locul lui Florinel Coman: „Este excepţional! ” Jucătorul propus la FCSB pentru a-i lua locul lui Florinel Coman: „Este excepţional! ”
Breking News! Bomba sezonului a fost spusă. Transferul lui Kylian Mbappe, anunţat în această seară

Breking News! Bomba sezonului a fost spusă. Transferul lui Kylian Mbappe, anunţat în această seară

VIDEO ǀ David Popovici, medaliat de Camelia Potec după succesul entuziasmant din finala de 100 metri liber

Sporturi Publicat pe 22 iun 2022
mail-share icon Email

Nou campion mondial la 100 metri liber, David Popovici a fost premiat de preşedintele Federaţiei Române de Nataţie, Camelia Potec, campioană olimpică, la festivitatea de la Budapesta. David a primit medalia şi în prezenţa preşedintelui federaţiei mondiale, Husain Al-Musallam.

David Popovici a câştigat medalia de aur în proba de 100 metri liber, cu timpul cu timpul 47.58, după ce a obţinut aurul şi la 200 m liber.

Curg mesajele de laudă pentru David Popovici

”Un sportiv IMENS, un CAMPION nepreţuit”, este o parte din descrierea făcută de Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern dublului medaliat cu aur la CM de nataţie David Popovici, după ce acesta a ocupat primul loc la 100 m liber. În social media au apărut numeroase mesaje de bucurie după performanţa românului.

Aur, David Popovici!

Copilul minune al înotului mondial a ”recidivat” la Mondialele de la Budapesta. La 17 ani, David a devenit pentru a doua oară campion mondial, acum în proba probelor din înot, 100 m liber.

David a intrat la start cu dezinvoltura pe care a afişat-o în fiecare cursă de la Budapesta, una care vine din pregătirea constantă şi talent. A avut o primă lungime de bazin bună, a întors al doilea iar finalul a fost din nou spectaculos. David a atins primul plăcuţa şi a oprit cronometrul la 47:58.

David Popovici a scris istorie pentru sportul românesc, e primul înotător bărbat din ţara noastră care devine dublu campion mondial.

David este al doilea înotător din toate timpurile care reuşeşte să câştige aur la probele 100 şi 200 m liber la aceeaşi ediţie după americanul Jim Montgomery, care a reuşit acest lucru în 1973, la prima ediţie a Campionatelor Mondiale de la Belgrad.

Felicitări antrenorului Adrian Rădulescu, omul care l-a descoperit şi l-a făcut mare pe David!

Visăm frumos, David! Bucuria asta a umplut sufletul românilor care te-au ”adoptat”. Eşti inspiraţie, admiraţie şi motivaţie pentru orice sportiv care îşi doreşte să ajungă cel mai bun din lume!”, a notat COSR pe Facebook.

FA-BU-LOS!

David Popovici este dublu CAMPION MONDIAL! El a cucerit azi medalia de aur şi în proba de 100 m liber, la ediţia Budapesta 2022

Un puşti teribil de doar 17 ani are lumea la picioare! Este vorba, evident, de DAVID POPOVICI, iar numele său va fi pe buzele tuturor mulţi ani de acum înainte. De azi, în cărţile de istorie ale nataţiei mondiale, numele lui DAVID POPOVICI va fi trecut cu litere imense, de AUR!

Pentru că DAVID POPOVICI este un sportiv IMENS, un CAMPION nepreţuit, un OM extrem de INTELIGENT şi MODEST, MUNCITOR, un CAMPION MONDIAL, de azi, dublu medaliat cu AUR la Campionatul Mondial.

Pentru că da. Chiar dacă multora nu le vină să creadă, la 17 ani, la prima sa participare la un Campionat Mondial de înot pentru seniori în bazin de 50 de metri, DAVID POPOVICI a cucerit două medalii de AUR.

După succesul de luni, din proba de 200 m liber, azi, 22 iunie 2022, DAVID POPOVICI a cucerit medalia de aur şi în proba de 100 m liber. Calificat din serii şi din semifinale cu cel mai bun timp, sportivul român a parcurs cele două lungimi de bazin cu timpul de 47.58 de secunde, iar imnul României se va auzi pentru a doua oară în Duna Arena la această ediţie a Campionatului Mondial.

Ce poate fi mai frumos pentru acest FABULOS sportiv care este DAVID POPOVICI?

Performanţa sa este cu atât mai mare, cu cât, până azi, un singur om a reuşit să cucerească medalia de aur în probele de 100 m şi 200 m liber la aceiaşi ediţie a unui Campiona Mondial. Este vorba de americanul Jim Montgomery, la chiar prima ediţie, în 1973, la Belgrad.

Nu uitaţi că peste câteva zile, David Popovici, alături de alţi sportiv talentaţi din ţara noastră, va evolua acasă, în România, la Campionatul European de înot pentru juniori, găzduit de Complexul Sportiv de Nataţie Otopeni, în perioada 5-10 iulie 2022!

FELICITĂRI, DAVID!

FELICITĂRI, ADRIAN!

Felicitări întregii echipe, dar şi familiei care i-a fost mereu alături lui David!

ROMÂNIA ÎNTREAGĂ ESTE MÂNDRĂ DE VOI!”, a scris şi FRNPM.

Şi Ministerul Afacerilor Interne a postat un mesaj pe Facebook:

FABULOOOOS!

Este ABSOLUT FABULOS!

FELICITĂRI, DAVID!

FELICITĂRI, CAMPIONULE!

AUR LA PROBA DE 100 DE METRI LIBER!

MULŢUMIM PENTRU TOATĂ BUCURIA PE CARE NE-AI OFERIT-O!

 

 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Sporturi

Ultimele articole Toate articolele