adplus-dvertising
Ultima oră
Simona Halep e gata de Wimbledon. Organizatorii i-au pregătit o primire specială Simona Halep e gata de Wimbledon. Organizatorii i-au pregătit o primire specială
Angelica Muscalu s-a oprit în preliminarii la platformă, la Campionatul Mondial de nataţie Angelica Muscalu s-a oprit în preliminarii la platformă, la Campionatul Mondial de nataţie
Gabi Enache revine în Casa Liga 1. Cu ce formaţie s-a înţeles Gabi Enache revine în Casa Liga 1. Cu ce formaţie s-a înţeles
FCSB, fără câţiva ”grei” în primul amical al verii FCSB, fără câţiva ”grei” în primul amical al verii
Transfer interesant în Liga 2. CSC 1599 Şelimbăr a adus un fundaş cu multă experienţă de la Rapid Transfer interesant în Liga 2. CSC 1599 Şelimbăr a adus un fundaş cu multă experienţă de la Rapid
Universitatea Craiova a bifat primul transfer al verii. Oltenii îşi întăresc defensiva Universitatea Craiova a bifat primul transfer al verii. Oltenii îşi întăresc defensiva

VIDEO ǀ David Popovici, regele înotului mondial! Aur şi în proba regină, 100 metri liber

Sporturi Publicat pe miercuri, 19:32
mail-share icon Email

David Popovici (17 ani) a câştigat, miercuri, medalia de aur în proba de 100 metri liber din cadrul Campionatului Mondial de Nataţie, competiţie care se desfăşoară la Budapesta. Popovici a obţinut la CM şi aurul la 200 m liber, iar acum s-a încoronat campion şi la proba regină a înotului. Popovici, care în semifinale a obţinut timpul 47.13 (record mondial la juniori), a încheiat finala cu timpul 47.58.

Prima reacţie a lui David Popovici, după aurul de la 100 metri liber: 

Nu mă aşteptam să fac dubla, să iau două medalii de aur, dar eram încrezător că pot face asta. Cred că sunt mai mândru de medalia la 200 de metri, dar acesta e doar începutul, e un drum foarte lung în faţă.

(N.r. – Întrebat de reporter dacă vrea să transmită un mesaj în română) Vă iubesc pe toţi şi mulţumesc că m-aţi uitat (n.r. - probabil nu ştia că s-a văzut în România finala)!

Aş minţi dacă aş spune că nu am fost într-o formă bună. Eram, dar poate nu ştiam, iar asta îmi dă încredere. Cred că unchiul meu mi-a zis racheta din România. Îmi place porecla, e bine dacă inspiră oamenii.

(N.r. - Cum s-ar descrie în câteva cuvinte) Un puşti care înoată repede, un tip banal care face lucruri extraordinare şi care inspiră”. A declarat Popovici la TVR.

Nu sunt cuvinte mari, David Popovici e regele înotului mondial! 

Popovici a câştigat la Budapesta şi medalia de aur la 200 m liber, cu timpul 1:43.21, de asemenea record mondial la juniori.

Înainte de 2022, România a mai obţinut doar de două ori în istorie aurul mondial la nataţie: Tamara Costache (1986 - 50 m liber) şi Diana Mocanu (2001 - 200 m spate).

David Popovici a fost desemnat de Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern sportivul anului în 2021, alături de el fiind desemnat sportivul anului şi Robert Glinţă.

În 2021, la JO din Japonia, David Popovici a încheiat pe locul 4 proba de 200 m liber şi pe poziţia a şaptea, cea de 100 m liber, iar la Campionatele Europene de înot în bazin scurt (25 metri), el a câştigat medalia de aur în proba de 200 m liber.

În plus, la Europenele de înot pentru juniori de la Roma, David Popovici a câştigat aurul la 100 m liber (cu nou record mondial), 200 m liber (nou record mondial în semifinale) şi 50 m liber, precum şi o medalie de argint în proba masculină de ştafetă 4x100 m liber, alături de Mihai Gergely, Ştefan Cozma şi Patrick Dinu.

 

 

 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Sporturi

Ultimele articole Toate articolele