Ultima oră
VIDEO EXCLUSIV | Veste excelentă pentru CFR Cluj în finalul acestui sezon. „Cu siguranţă va veni mai repede” VIDEO EXCLUSIV | Veste excelentă pentru CFR Cluj în finalul acestui sezon. „Cu siguranţă va veni mai repede”
Jaqueline Cristian, victorie de răsunet la Madrid! Succes contra unei câştigătoare de grand slam Jaqueline Cristian, victorie de răsunet la Madrid! Succes contra unei câştigătoare de grand slam
Bomba momentului în fotbalul românesc! Daniel Niculae, OUT din Giuleşti?
Bomba momentului în fotbalul românesc! Daniel Niculae, OUT din Giuleşti?
VIDEO | Dinamo - FC Voluntari, astăzi, de la 20:00, în direct la Prima Sport 1! Echipele de start VIDEO | Dinamo - FC Voluntari, astăzi, de la 20:00, în direct la Prima Sport 1! Echipele de start
Veste cumplită primită de Daniel Niculae, după ce a fost pus sub urmărire penală: „Pedeapsa este îndreptată spre maximum!” Veste cumplită primită de Daniel Niculae, după ce a fost pus sub urmărire penală: „Pedeapsa este îndreptată spre maximum!”
O nouă mutare senzaţională a Barcelonei, după ce l-a convins pe Xavi să rămână. Catalanii i-au pus suma pe masă jucătorului O nouă mutare senzaţională a Barcelonei, după ce l-a convins pe Xavi să rămână. Catalanii i-au pus suma pe masă jucătorului

VIDEO | Derby de pe altă planetă! Liverpool şi Man. City, partidă fenomenală. ”Cormoranii” s-au impus cu scorul de 1-0

Premier League Publicat pe 16 oct 2022
mail-share icon Email

Liverpool a învins duminică, pe teren propriu, formaţia Manchester City, într-un meci al etapei a 11-a din Premier League. Este prima înfrângere din campionat pentru City. Derby-ul, care s-a văzut LIVE pe Prima Sport 2 şi www.primaplay.ro, a fost unul superb, cel mai frumos al sezonului european.

Manchester City a înscris în minutul 54, prin Phil Foden, dar golul a fost anulat de VAR. În minutul 76, Salah a marcat unicul gol al meciului.

Manchester City a suferit prima înfrângere în campionat şi rămâne pe locul secund în Premier League, cu 23 de puncte, la 4 puncte de liderul Arsenal. FC Liverpool se află pe locul 9, cu 13 puncte.


Liverpool – Manchester City 1-0 (Salah 76) 

Echipele de start: 

  • Liverpool: Alisson – Milner, Gomez, van Dijk, Robertson – Thiago, Fabinho, Elliott – Salaj, Firmino, Diogo Jota
    Rezerve: Kelleher, Alexander Arnold, Bajcetic, Carvalho, Henderson, Jones, Kelleher, Nunez, Phillips, Tsimikas
    Antrenor: Jurgen Klopp
  • Manchester City: Ederson – Cancelo, Dias, Akanji, Ake – De Bruyne, Rodri, Gundogan – Silva, Haaland, Foden
    Rezerve: Ortega, Alvarez, Gomez, Grealish, Laporte, Lewis, Mahrez, Palmer, Wilson-Esbrand
    Antrenor: Pep Guardiola

Min. 90+11: Final de meci! Liverpool câştigă partida sezonului în Europa, cu 1-0, în urma golului lui Salah. 

Min. 90+3: Arnold trimite pe lângă, din şase metri, după ce reia mingea prin alunecare, din pasa lui Nunez.

Min. 85: De departe meciul sezonului! Jucătorii aleargă ca în primele minute şi meciul nu e jucat. Klopp e eliminat pentru proteste, dar spiritele sunt încinse şi între jucători.

Min. 82: Presiune din partea lui Man. City! Van Dijk respinge din faţa lui Haaland. Dacă nu intersenea, se făcea 1-1.

Min. 76: GOOOL Liverpool! Salah scapă din nou în poziţie unu la unu cu Ederson şi de această dată nu mai iartă! Face 1-0 din pasa portarului Alisson! 

Min. 69: Salah trage pe lângă dintr-o poziţie foarte bună, din careu, uşor lateral dreapta.

Min. 67: Se menţine un ritm incredibil de joc. Haaland nu-l poate învinge pe Alisson din câţiva metri. Continuă să se joace de la o poartă la alta, pe contre.

Min. 54: Foden marchează, dar golul e anulat pentru un fault al lui Haaland asupra unui adversar, după analiza VAR. Apoi, Jota ratează dintr-o poziţie foarte bună pentru Liverpool. 

Min. 50: Ocazia meciului! Salah scapă unu la unu cu Ederson, după pasa superbă a lui Firmino, dar şutul mângâie bara, după ce brazilianul atinge mingea.

Min. 46: Se reia partea a doua!

Min. 45+1: Final de primă parte! E 0-0, dar ritmul de joc a fost unul incredibil, demn de un derby de Premier League. 

Min. 35: Haaland iese în evidenţă, dar trimite peste poartă, cu capul, din centrarea lui De Bruyne. Fanii lui Liverpool îl huiduie pe nordic, Klopp e vocal la margine.

Min. 30: Apărările arată exemplar până acum, în ciuda atacurilor în viteză de ambele părţi. Silva trage de la aproximativ 20 de metri, după ce Foden e deposedat în careu, dar execuţia e modestă şi se duce mult peste poartă.

Min. 24: Ce şansă pentru Liverpool! Atac în partea dreaptă pentru ”cormorani”, Milner centrează în careul mic, Ederson respinge, iar apoi şutul lui Robertson, din 14 metri, se duce peste poartă.

Min. 20: Salah face o cursă foarte bună, ia posesia din propria jumătate, dar e blocat în careul ”cetăţenilor” şi mingea iese în corner. Faza fixă e rezolvată uşor de De Bruyne, care respinge de la prima bară.

Min. 15: Jocul, încins la mijlocul terenului, dar fără ocazii de poartă importante până acum. Guardiola şi Klopp, agitaţi la marginea terenului. Un şut trimis de Gundogan de la 20 de metri e reţinut uşor de Alisson.

Min. 8: Meciul începe tare! Intervenţii dure de ambele părţi. Atmosfera, superbă pe Anfield.

Min. 1: Începe derby-ul! 


Liverpool are neapărată nevoie de victorie pentru a mai urca în clasament şi spera la o revenire de senzaţie în lupta pentru titlu. Formaţia lui Jurgen Klopp are trei partide la rând fără victorie în Premier League, perioadă în care a adunat doar două puncte.

Manchester City este pe val, având trei victorii la rând, printre ele şi succesul categoric din derby-ul cu Manchester United, scor 6-3. În altă ordine de idei, formaţia lui Guardiola e la un punct de liderul Arsenal înaintea startului rundei a 11-a.

Ultimul meci direct dintre Liverpool şi Manchester City a avut loc în Supercupa Angliei, înainte de startul actualei stagiuni, la finalul lunii iulie, când s-a impus Liverpool, scor 3-1.  

Erling Haaland are clauză de reziliere de 200 de milioane de euro la Manchester City pentru cluburile străine

Publicaţia britanică The Athletic dezvăluie existenţa unei clauze de reziliere de 200 de milioane de euro din 2024 pentru cluburile străine în contractul atacantului Manchester City, Erling Haaland.

Potrivit sursei citate, atacantul norvegian de la Manchester City - autor a 15 goluri în 9 meciuri din Premier League în acest sezon - are o clauză de reziliere de până la 200 de milioane de euro care va intra în vigoare în vara lui 2024.

Valoarea va scădea pe măsură ce i se încheie contractul (prevăzut în 2027). Totuşi, această clauză este valabilă doar pentru cluburile străine, scrie sursa citată.

 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Premier League

Ultimele articole Toate articolele