Ultima oră
VIDEO | Getafe - Athletic Bilbao 0-2. ”Dubla” lui Inaki Williams a decis partida VIDEO | Getafe - Athletic Bilbao 0-2. ”Dubla” lui Inaki Williams a decis partida
Felix Auger-Aliassime s-a calificat în finala de la Madrid după abandonul lui Jiri Lehecka Felix Auger-Aliassime s-a calificat în finala de la Madrid după abandonul lui Jiri Lehecka
Patronul lui Sepsi critică arbitrajul după partida de la Constanţa: „Clar ca bună ziua!” | VIDEO EXCLUSIV Patronul lui Sepsi critică arbitrajul după partida de la Constanţa: „Clar ca bună ziua!” | VIDEO EXCLUSIV
Merită Farul să joace în cupele europene? Fostul fotbalist din Superliga a dat verdictul: „Ar face mai multe” | EXCLUSIV Merită Farul să joace în cupele europene? Fostul fotbalist din Superliga a dat verdictul: „Ar face mai multe” | EXCLUSIV
Încă un motiv de sărbătoare pentru jucătorii lui Sepsi! Laszlo Dioszegi a intrat în direct şi a făcut anunţul | VIDEO EXCLUSIV Încă un motiv de sărbătoare pentru jucătorii lui Sepsi! Laszlo Dioszegi a intrat în direct şi a făcut anunţul | VIDEO EXCLUSIV
Bernd Storck îl învinge clar pe Gică Hagi. ”Este uimitor!” Bernd Storck îl învinge clar pe Gică Hagi. ”Este uimitor!”

VIDEO ǀ Rapid – FCSB 1-0! Paradele fabuloase ale lui Horaţiu Moldovan şi golul lui Alexandru Albu îi îndepărtează pe ”roş-albaştri” de titlu

FCSB Publicat pe 23 apr 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38227/21102248/14/rapid-bucuresti-fcsb-play-off-superliga-superbet-23-04-2023.jpg

Rapid Bucureşti a învins duminică, pe teren propriu, scor 1-0, FCSB, în ultimul meci al etapei a cincea din play-off-ul Superligii, transmis în direct de către Prima Sport 1.

Meciul de pe stadionul Valentin Stănescu a început cu opt minute mai târziu decât programarea iniţială din cauza spectacolului pirotehnic al galeriei giuleştene. Arbitrul Horaţiu Feşnic a amânat startul partidei pentru ca fumul de pe teren să se împrăştie, iar crainicul arenei a făcut apel la suporteri pentru ca aceştia să nu mai folosească materiale pirotehnice.  

În minutul 4, Onea a intrat foarte dur la Florinel Coman, dar arbitrul a acordat doar galben după consultarea VAR. Rapid a deschis scorul în minutul 21, când Albu a pasat pentru pentru Funsho Bamgboye, acesta a trimis în careu şi acelaşi Albu a deschis scorul.

Imediat după gol, portarul Horaţiu Moldovan a scos şutul lui Olaru. S-a jucat pe contre în prima repriză, iar arbitrul a permis fundaşilor echipei gazdă un joc mai dur.

După pauză FCSB a forţat egalarea, a avut mai multe ocazii, dar Horaţiu Moldovan a avut intervenţii excelente, precum cea din minutul 89, în faţa lui Omrani. Rapid a învins şi a reuşit prima victorie din play-off.

FCSB rămâne pe locul al treilea în clasament, cu 37 de puncte, în timp ce Rapid este pe 5, cu 31 de puncte.

  • RAPID: H. Moldovan - Onea, Săpunaru, D. Grigore, Junior Morais (Florin Ştefan 77’) - Al. Albu, Kait, Al. Ioniţă II (Emmers 65’) – Sefer (Pănoiu 90’), Dugandzic, Funsho Bamgboye. ANTRENOR:  Adrian Mutu
  • FCSB: Târnovanu - Sorescu, Dawa (I. Cristea 46’), Tamm, Radunovic – Edjouma (Omrani 46’), Şut (Miculescu 85’), Olaru - Oct. Popescu, Compagno (Cordea 46’), Fl. Coman. ANTRENOR: Elias Charalambous
  • Cartonaşe galbene: Onea 4’, D. Grigore 28’, Al. Ioniţă II 44’, Fl. Ştefan 88’ / Omrani 4’, Dawa 18’, Radunovic 85’
  • Arbitri: Horaţiu Feşnic - Valentin Avram, Alexandru Cerei - Bogdan Dumitrache
  • Arbitri VAR: Rareş Vidican - Vasile Marinescu
  • Observator: Dan Victor Berbecaru

Rapid - FCSB 1-0 (Albu 21) e LIVE la Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro, ACUM

Echipele de start:

  • Rapid (4-3-3): H. Moldovan - Onea, Săpunaru (cpt.), Dr. Grigore, Morais - A. Albu, Kait, Al. Ioniţă II - Sefer, Dugandzic, Bamgboye
  • Rezerve: Drăghia - P. Iacob, Fl. Ştefan, Emmers, Crepulja, Pănoiu, Ongenda, Papeau, Luckassen
  • Absent: V. Costache (suspendat)
  • Antrenor: Adrian Mutu
  •  
  • FCSB (4-3-3): Târnovanu - Sorescu, Dawa, Tamm, Radunovic - Edjouma, Şut, Olaru (cpt.) - Oct. Popescu, Compagno, Fl. Coman
  • Rezerve: A. Vlad - Miculescu, I. Cristea, Omrani, Ov. Popescu, Nikolov, Pantea, Radaslavescu, Cordea
  • Absent: Panţîru (accidentat)
  • Antrenor: Elias Charalambous

Min. 90 + 6: Fluier final! Rapid învinge FCSB cu 1-0!

Min. 90 + 3: Ocazie pentru FCSB! Florinel Coman centrează, iar reluarea lui David Miculescu trece puţin pe lângă bara porţii Rapidului. 

Min. 90 + 2: Schimbare la Rapid: iese Sefer, intră Pănoiu.

Min. 89: Ocazie uriaşă pentru FCSB! Horaţiu Moldovan îl blochează eroic pe Billel Omrani într-o situaţie de 1 vs. 1 cu atacantul ”roş-albaştrilor”.

Min. 88: Florin Ştefan (Rapid) primeşte cartonaşul galben.

Min. 85: Radunovic (FCSB) primeşte cartonaşul galben pentru proteste.

Min. 85: Schimbare la FCSB: iese Adrian Şut, intră David Miculescu.

Min. 83: Ocazie pentru FCSB! Horaţiu Moldovan reuşeşte o intervenţie foarte bună şi la execuţia lui Adrian Şut.

Min. 80: Şutul lui Deian Sorescu (FCSB) este reţinut fără probleme de către portarul Horaţiu Moldovan (Rapid). 

Min. 76: Schimbare la Rapid: iese Junior Morais, intră Florin Ştefan.

Min. 69: Ocazie pentru Rapid! Sorescu reuşeşte să devieze salvator şutul din alunecare trimis de Dugandzic. 

Min. 67: Ocazie uriaşă pentru FCSB! Horaţiu Moldovan scoate incredibil cu piciorul şutul din 7 metri trimis de Andrei Cordea.

Min. 65: Schimbare la Rapid: intră Emmers, iese Ioniţă II.

Min. 63: Şutul din afara careului expediat de Radunovic este reţinut fără probleme de către Moldovan. 

Min. 50: Ocazie pentru FCSB! Horaţiu Moldovan are o intervenţie fabuloasă la execuţia acrobatică a lui Florinel Coman.

Min. 49: Ocazie pentru FCSB! Octavian Popescu este lăsat de pasa lui Darius Olaru singur cu Horaţiu Moldovan, însă decarul ”roş-albaştrilor” trage lamentabil.

Min. 46: Ocazie pentru FCSB! Omrani trimite violent peste poarta lui Moldovan din careul Rapidului. 

Min. 46: A început a doua repriză! Triplă schimbare la FCSB: ies Compagno, Edjouma şi Dawa, intră Omrani, Cordea şi Cristea. 

Min. 45 + 3: La pauză Rapid conduce FCSB cu 1-0!

Min. 45: Ocazie pentru FCSB! Florinel Coman execută un corner, Adrian Şut deviază cu capul până la Dawa, care trece la câţiva centimetri pe lângă golul egalizator al ”roş-albaştrilor”.

Min. 44: Alex Ioniţă (Rapid) primeşte cartonaşul galben pentru un fault la Olaru. 
 
Min. 42: Ocazie pentru FCSB! Andrea Compagno încearcă o execuţie tehnică, însă şi de data aceasta italianul trece pe lângă gol. Mingea s-a dus puţin pe lângă poarta lui Moldovan. 
 

Min. 36: Ocazie pentru FCSB! Lovitura de cap a lui Andrea Compagno este din nou pe direcţia lui Horaţiu Moldovan, iar portarul Rapidului reţine iarăşi fără probleme. 

Min. 28: Dragoş Grigore primeşte cartonaşul galben pentru un fault la Andrea Compagno. 

Min. 23: Ocazie pentru FCSB! Moldovan intervine la şutul pe jos expediat de Olaru. 

Min. 21: GOL Rapid! Alexandru Albu deschide scorul pentru gazde la finalul unei acţiuni superbe a giuleştenilor din pasa lui  Bamgboye.

Min. 18: Dawa (FCSB) primeşte cartonaşul galben pentru o intrare întârziată la Bamgboye (Rapid).

Min. 12: Ocazie mare de gol pentru FCSB! Darius Olaru îi centrează balonul perfect lui Andrea Compagno, însă golgheterul Superligii reia slab cu capul de câţiva metri. Moldovan reţine fără probleme. 

Min. 5: Omrani, rezervă la FCSB, primeşte cartonaşul galben pentru proteste. ”Roş-albaştrii” îşi doreau eliminarea lui Onea.

Min. 4: Onea primeşte cartonaşul galben pentru un fault dur la Florinel Coman.

Min. 1: A început meciul!


Rapid – FCSB, derby din runda a 5-a a play-off-ului din SuperLiga României, e LIVE la Prima Sport 1 şi www.primaplay.ro, în această seară, de la ora 20:30. Etapa trecută, giuleştenii au înregistrat un eşec, iar echipa lui Mihai Pintilii a învins Farul.

Rapid are două eşecuri la rând, 1-3 cu Universitatea Craiova şi 0-2 cu Sepsi, însă este la şase meciuri consecutive în care nu a reuşit să câştige. De partea cealaltă, FCSB a învins Farul etapa trecută, scor 2-1, şi are cinci meciuri la rând cu rezultat pozitiv.

În clasament, Rapid şi FCSB sunt despărţite de nouă puncte, giuleştenii având 28 de puncte, iar oaspeţii din această seară 37 de puncte. În returul sezonului regular, partida de pe Arena Naţională s-a terminat cu victoria FCSB-ului, scor 3-1. În turul întrecerii regulare, din Giuleşti, Rapid s-a impus cu 2-0.

Rezultatul fanilor furioşi? Decizia luată de Daniel Niculae înaintea derby-ului Rapid – FCSB

Rapid stă pe un butoi de pulbere, iar fanii atât de lăudaţi de toată lumea, mai ales de conducere, pun o presiune, poate, nefondată pe echipă şi pe antrenor. Suporterii acţionează la impulsurile de moment, iar Adrian Mutu nu se află în cea mai bună situaţie în Giuleşti, chiar dacă a dus clubul în play-off.

Oricum, nu sunt la primul episod fanii Rapidului în care surprind, momente şocante având loc în urmă cu câteva săptămâni la un meci de handbal, atunci când au adresat cuvinte dure faţă de cea mai bună handbalistă din istoria României, Cristina Neagu.

Poate că apariţia lui Daniel Niculae în sânul echipei, în aceste zile, nu e întâmplătoare, mai ales că urmează şi partida cu FCSB, de duminică, de la ora 20:30, LIVE la Prima Sport 1.

Conform GSP, preşedintele Rapidului a mers să discute cu Adrian Mutu pentru câteva minute, la antrenamentul organizat vineri. E posibil să fi vorbit şi despre situaţia din această perioadă, una tensionată din cauza presiunii fanilor.

Veste bună pentru FCSB! Jucătorul a revenit la antrenamente după o absenţă de doi ani

Mihai Stoica a anunţat că Ionuţ Panţîru a revenit după ce o accidentare cruntă ce l-a ţinut departe de gazon timp de 726 de zile.

Ionuţ Panţîru a fost operat de trei ori şi a absentat o perioadă lungă de timp, după ce a suferit o accidentarea gravă. MM Stoica a anunţat că fundaşul lateral a revenit la antrenamente şi nu a uitat fotbalul.

”Nu avem probleme de lot, azi l-am văzut la primul antrenament şi pe Panţîru. După 2 ani şi un pic! Mai ştie fotbal. A intrat şi la joc. Au făcut un joc cu 3 echipe la mai multe porţi, un exerciţiu. A venit cu câteva pase decisive. Săracul!

Panţîru cred că a ales greşit să se opereze în Italia. Apoi s-a reoperat în România...”, a spus Mihai Stoica la Orange Sport.

  • Jucătorul de 27 de ani a strâns 57 de meciuri în tricoul ”roş-albaştrilor”
  • Panţîru are 2 reuşite şi 7 pase decisive pentru FCSB

Echipele probabile:

  • Rapid: 31. H. Moldovan - 19. Onea, 22. Săpunaru, 21. Dr. Grigore, 13. J. Morais - 23. Al. Albu, 4. Crepulja, 17. Pănoiu - 7. Sefer, 45. Dugandzic, 96. Papeau
  • Rezerve: 90. Drăghia, 3. Fl. Ştefan, 6. P. Iacob, 10. Ad. Ioniţă II, 14. Kait, 25. Emmers, 35. Ongenda, 42. Luckassen, 77. Belu
  •  
  • FCSB: 32. Târnovanu - 22. Sorescu, 5. Dawa, 16. Tamm, 33. Radunovic - 27. Olaru, 8. Şut, 18. Edjouma - 10. Oct. Popescu, 96. Compagno, 7. Fl. Coman
  • Rezerve: 99. A. Vlad, 6. Haruţ, 11. Miculescu, 17. I. Cristea, 19. Omrani, 23. Ov. Popescu, 26. Oaidă, 80. Radaslavescu, 98. Cordea
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

FCSB

Ultimele articole Toate articolele