Ultima oră
Situaţie fără precedent în fotbalul românesc! CSA Steaua trece pe modul „incognito” Situaţie fără precedent în fotbalul românesc! CSA Steaua trece pe modul „incognito”
Volei Alba Blaj, a treia semifinalistă a Diviziei A la volei feminin Volei Alba Blaj, a treia semifinalistă a Diviziei A la volei feminin
CSM Bucureşti, rezultat surprinzător pe teren propriu  în etapa a XX-a a Ligii Naţionale CSM Bucureşti, rezultat surprinzător pe teren propriu în etapa a XX-a a Ligii Naţionale
VIDEO | Corvinul Hunedoara - Gloria Buzău, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. A început partida! VIDEO | Corvinul Hunedoara - Gloria Buzău, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. A început partida!
Edi Iordănescu nu s-a ferit de cuvinte şi i-a dat replica lui Gică Hagi: „Nu sunt deloc interesat” Edi Iordănescu nu s-a ferit de cuvinte şi i-a dat replica lui Gică Hagi: „Nu sunt deloc interesat”
Controverse în SUA, după ce părinţii lui Kobe Bryant au scos la licitaţie un inel de campion al fostului baschetbalist
Controverse în SUA, după ce părinţii lui Kobe Bryant au scos la licitaţie un inel de campion al fostului baschetbalist

VIDEO | Seara în care Coman a fost Mbappe! Gol de geniu cu CFR, FCSB învinge cu 1-0 şi visează la un titlu istoric

FCSB Publicat pe 14 mai 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38227/21121713/3/cfr-cluj-fcsb-arena-nationala.jpg

FCSB a învins duminică, pe teren propriu, formaţia CFR Cluj, scor 1-0, într-un meci din etapa a opta a play-off-ului SuperLigii României. FCSB s-a apropiat la un punct de lider, Farul, în urma confruntării cu ardelenii, care a fost LIVE la Prima Sport 1 şi www.primaplay.ro!

Pe Arena Naţională prima repriză a fost una de luptă, cu două ocazii irosite de FCSB - şut Ovidiu Popescu pe lângă poartă (min. 17) şi cap Florinel Coman, scos incredibil de Scuffet (min. 40).

În minutul 37 Kolinger a intervenit prin alunecare ca să îl deposedeze pe Florinel Coman, dar l-a faultat tare pe Braun, coechipierul său. Luat pe sus şi căzând în cap, Braun a părut că rămâne inconştient câteva secunde, dar şi-a revenit. El a rămas în teren, dar nu a mai putu continua şi a ieşit acuzând o problemă la picior.

Bucureştenii au început repriza secundă cu un gol marcat de Florinel Coman, care a primit o pasă excelentă de la Olaru, a sprintat umăr la umăr cu Kolinger şi a înscris. În minutul 69, Cvek a trimis în bara transversală, dar clujenii nu au reuşit să încrie şi, mai mult, nu a avut nici un şut pe poartă şi FCSB s-a impus cu 1-0.

FCSB este pe locul secund în clasament, cu 46 de puncte, la doar un punct de liderul Farul. CFR Cluj are 39 de puncte şi se luptă pentru locul trei cu Universitatea Craiova.

  • FCSB: Târnovanu - Sorescu, Dawa, Tamm, Radunovic - Ov. Popescu, Ad. Şut (I. Cristea 85), Olaru – Cordea (Octavian Popescu 46), Miculescu (Compagno 62), Fl. Coman (Pantea 70). ANTRENOR: Elias Charalambous
  • CFR CLUJ: Scuffet – Braun (Peteleu 42), Kolinger, A. Burcă, Camora - Boateng, Muhar (Bîrligea 61), Cvek – Fică (Maglica 87), Yeboah (Janga 61), E. Krasniqi (Petrila 43). ANTRENOR: Dan Petrescu

Golul marcat de Florinel Coman


FCSB – CFR Cluj 1-0 (Coman 49)

Echipele de start:

  • FCSB: Târnovanu - Sorescu, Dawa, Tamm, Radunovic - Ov. Popescu, Ad. Şut, Olaru - Cordea, Miculescu, Fl. Coman
    Rezerve: A. Vlad - Oct. Popescu, I. Cristea, Omrani, Nikolov, Oaidă, Pantea, Radaslavescu, Compagno
    Antrenor: Elias Charalambous 
  • CFR: Scuffet - Braun, Kolinger, A. Burcă, Camora - Boateng, Muhar, Cvek - Fica, Yeboah, Krasniqi 
    Rezerve: Sava - Peteleu, Yuri, Hoban, Bordeianu, Petrila, Bîrligea, Maglica, Janga 
    Antrenor: Dan Petrescu (suspendat), Valeriu Bordeanu

Min. 90+3: Final de meci! FCSB se impune cu 1-0!

Min. 90+1: CFR nu pare capabilă să marcheze în această seară, FCSB se apără şi păstrează avantajul fără mari probleme. În plus, mingea stă mai mult în jumătatea ardelenilor.

Min. 87: CFR Cluj introduce toţi atacanţii, forţează pe final în speranţa că va obţine cel puţin un punct. 

  • Potrivit informaţiilor oferite de FCSB, pe stadion sunt prezenţi aproape 42.500 de spectatori.

Min. 80: CFR Cluj stă sus în ultimele minute, FCSB îi cedează posesia. Deocamdată, formaţia lui Petrescu nu e periculoasă, dar poate găsi spaţii odată cu trecerea timpului.

Min. 69: Aproape de un gol norocos CFR! Cvek trage de la marginea careului, de la aproximativ 19 metri, mingea îl loveşte pe Şut şi se duce în tranversală. Apoi, Târnovanu prinde.

Min. 66: Minute bune pentru FCSB, CFR Cluj nu mai iese din propria jumătate. Câteva cornere pentru bucureşteni, dar în cele din urmă fundaşii lui Dan Petrescu rezolvă situaţiile.

Min. 60: Fază periculoasă pentru CFR! Trimite cu capul Cvek, de lângă Dawa, în urma unei centrări din dreapta, dar mingea se duce aproape, loveşte plasa laterală.

Min. 55: CFR Cluj începe să iasă mai mult la joc, să urce liniile, dar FCSB stă bine în teren şi are şi entuziasmul căpătat în urma golului lui Florinel Coman.

Min. 49: GOOOL FCSB! Florinel Coman profită de o eroare colectivă în apărarea CFR-ului, sprintează aproape de la mijlocul terenului spre poarta lui Scuffet, pe care îl driblează şi împinge balonul în poartă.

Min. 46: Se reia meciul, începe partea secundă. 

Min. 45+7: Final de primă parte pe Arena Naţională! 0-0 între FCSB şi CFR Cluj.

Min. 45+2: Multe faulturi în ultimele minute, destul de multă nervozitate, dar în urma unui ritm deloc ridicat.

Min. 37: Braun cade rău după o ciocnire cu un coechipier, cu Kolinger, în cap. Intră stafful medical al ardelenilor, dar fundaşul CFR-ului iese de pe teren pe targă. Din fericire, e în regulă şi poate continua partida.

Min. 31: Multe baloane pierdute de ambele părţi la mijlocul terenului în ultimele minute. Miculescu trage din careu, lateral stânga, dar execuţia e slabă şi Scuffet reţine fără probleme. Destul de multe momente de pauză.

Min. 22: Ovidiu Popescu trage dezamăgitor de la aproximativ 11 metri, după o eroare în apărarea CFR-ului, în urma unei pase în adâncime, în careul ardelenilor, a lui Radunovic.

Min. 19: CFR Cluj începe să ţină mai mult posesia, dar nu se apropie periculos de poarta lui Târnovanu. FCSB are un corner, execută Coman, dar prinde uşor portarul CFR-ului, Scuffet. Jucătorii continuă să se tatoneze.

Min. 14: Camora şi Cordea se lovesc, involuntar, cap în cap şi e nevoie de intervenţia medicilor. Cei doi urmăresc un balon lung, trimis de pe partea opusă, de pe partea stângă, şi se ciocnesc fără să vrea.

Min. 11: Fără mari ocazii de gol, cele două echipe nu riscă şi se apără compact. Şutează Krasniqi de la marginea careului, dar execuţia e modestă şi se duce pe lângă poartă. Ritm de joc scăzut, cu pase simple de ambele părţi.

Min. 4: FCSB începe mai bine, are posesia, stă sus. Florinel Coman, activ în flancul stâng. Dan Petrescu nu e pe banca ardelenilor, e suspendat. Locul său e ţinut de Valeriu Bordeanu. 

Min. 1: Începe derby-ul de pe Arena Naţională! 


Runda trecută, FCSB a învins, acasă, Sepsi, scor 3-1, şi a înregistrat a doua victorie la rând în campionat. Mai învinsese Universitatea Craiova, scor 2-1. De partea cealaltă, CFR Cluj a ajuns la trei meciuri la rând fără succes. Weekendul trecut a făcut remiză cu Universitatea Craiova, scor 1-1.

În sezonul regular victoriile au fost împărţite. În tur, pe Arena Naţională, a câştigat CFR Cluj, 1-0, iar în retur a câştigat FCSB, 1-0.

Înainte de startul rundei, FCSB e pe locul 2, cu 43 de puncte, iar CFR Cluj e pe locul 3, cu 39 de puncte.

FCSB, decizie în cazul portarului Ştefan Târnovanu. Concluzia la care a ajuns Gigi Becali

FCSB poate face mai multe transferuri vara care vine, la capitolul plecări, dar cu siguranţă va conta şi contextul în care se va afla echipa, dacă va lua sau nu titlul de campioană în SuperLiga României. Dacă bucureştenii se vor încorona drept cea mai bună echipă din campionat, atunci e clar că negocierile vor decurge altfel.

Printre jucătorii care au avut evoluţii bune în acest sezon se numără şi Ştefan Târnovanu, portarul în vârstă de 23 de ani având prestaţii apreciate de specialişti şi nu numai. Impresarul lui Târnovanu, Bogdan Apostu, a declarat că există interes pentru jucător, doar că la acest moment Gigi Becali cere mulţi bani, milioane bune de euro.

Veţi vedea că vor fi mulţi jucători care vor lua calea străinătăţii. Farul şi FCSB au jucători foarte importanţi. Domnul Becali cere nişte sume exorbitante. Se cer bani mulţi.

Pe Târnovanu eu l-am adus. Îl am de vreo 6 ani cred. Se cer bani mulţi pe el şi cred că e un portar care va ajunge în fotbalul mare, pentru că are toate caracteristicile pentru a performa într-un fotbal cu adevărat important, începând de la fizic şi toate celelalte.

Dacă FCSB va câştiga campionatul, lucrurile se vor schimba. E clar că prezenţa în grupele unei competiţii europene îţi conferă o anumite cotă. A stabilit domnul Becali. Că fără 20-30, 40 de milioane de euro nu-l dă. E greu pentru o echipă din afară să plătească sumele astea.

Credibilitatea ţi-o dau trei lucruri: valoarea individuală, performanţele la echipa de club şi meciurile la echipa naţională. Ăştia sunt cei trei piloni pentru un transfer afară.

Târnovanu abia acum a început să fie cu adevărat în angrenajul echipei naţionale şi probabil urmează să joace şi mai mult în viitorul apropiat. Îşi creează o structură şi o consistenţă la FCSB, dar are nevoie de o prezenţă într-o competiţie europeană, poate câştigarea titlului şi prezenţe la echipa naţională”, a declarat Bogdan Apostu pentru Fanatik.

Târnovanu a ajuns la 23 de ani, iar FCSB a plătit în schimbul său 200.000 de euro, în ianuarie 2020, când a fost luat de la Poli Iaşi. Până acum, el a apărat în 61 de meciuri, a primit 75 de goluri şi a închis poarta în 18 confruntări.

  • Transfermarkt îl cotează pe Târnovanu la 1.5 milioane de euro.

De ce credeţi că e dezavantajată CFR Cluj? Răspunsul lui Dan Petrescu

Dan Petrescu a continuat reproşurile împotriva arbitrilor după partida cu U. Craiova, de duminică seară, scor 1-1. În emisiunea Fotbal Show, de luni, antrenorul CFR-ului a venit cu o listă pe care erau trecute erorile contra echipei sale, considerând că, în urma deciziilor VAR, a fost privată de câteva puncte importante, care ar fi făcut să spere cu şanse mai mari la titlu.

Întrebat de motivul pentru care CFR Cluj e arbitrată, din punctul său de vedere, în dezavantaj, Dan Petrescu a răspuns: ”Bună întrebarea, mi-o pun şi eu! Orice se întâmplă, este pus cu semnul întrebării. Mă întreb şi eu, ne întrebăm şi noi (n.r. - echipa)...”.

Echipele probabile:

  • FCSB (4-3-3): Târnovanu - Sorescu, Dawa, Tamm, Radunovic - Olaru, Şut, Ov. Popescu - Oct. Popescu, Miculescu, Fl. Coman;
  • Rezerve: A. Vlad, Haruţ, Compagno, I. Cristea, Omrani, Nikolov, Oaidă, Radaslavescu, Cordea;
  • Absenţi: Panţîru (nerefăcut fizic după accidentare), Edjouma (accidentat), Compagno (incert)*;
  • Antrenor: Elias Charalambous;

*Antrenorul roş-albaştrilor a spus despre Andrea Compagno, golgheterul echipei, la conferinţa de presă premergătoare meciului cu CFR Cluj că nu crede că este pregătit să evolueze titular, însă are şanse să se afle pe banca de rezerve.

  • CFR Cluj (4-3-3): Scuffet - Cr. Manea, Yuri, Burcă, Camora - Muhar, Boateng, Cvek - Yeboah, Bîrligea, Krasniqi;
  • Rezerve: Sava, Ţîru, Hoban, Janga, Bordeianu, Braun, Peteleu, Fica, Maglica;
  • Absent: Deac (accidentat);
  • Antrenor: Dan Petrescu.
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

FCSB

Ultimele articole Toate articolele