Ultima oră
Succesul din Cupă vine la pachet cu o primă considerabilă pentru cei de la Corvinul Succesul din Cupă vine la pachet cu o primă considerabilă pentru cei de la Corvinul
VIDEO |  Dramaticul game final în care Hurkacz a capotat. Tommy Paul, pericol la RG? VIDEO | Dramaticul game final în care Hurkacz a capotat. Tommy Paul, pericol la RG?
Mircea Cristescu şi-a anunţat retragerea din structura de conducere a campioanei UBT Cluj la finalul sezonului Mircea Cristescu şi-a anunţat retragerea din structura de conducere a campioanei UBT Cluj la finalul sezonului
VIDEO | Las Palmas - Betis 2-2. Final liniştit de sezon pentru ambele formaţii VIDEO | Las Palmas - Betis 2-2. Final liniştit de sezon pentru ambele formaţii
Dorin Rotariu a ales unde vrea să joace. ”Eu cred că sunt mai mari şanse să meargă” Dorin Rotariu a ales unde vrea să joace. ”Eu cred că sunt mai mari şanse să meargă”
”Va avea loc un eveniment important”. Florin Maxim a anunţat cum se va celebra cucerirea Cupei ”Va avea loc un eveniment important”. Florin Maxim a anunţat cum se va celebra cucerirea Cupei

VIDEO | FCSB stinge lumina Farului de Paşte şi intră serios în lupta la titlu

FCSB Publicat pe 17 apr 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38227/21094875/2/fcsb-farul-constanta-play-off-superliga-superbet-17-04-2023-1.jpg

FCSB a învins pe teren propriu pe Farul, scor 2-1, în ultimul meci al etapei a patra din play-off-ul Superligii. Bucureştenii s-au apropiat la două puncte de constănţeni, care rămân liderii campionatului.

Într-un meci disputat pe ploaie, dar cu ritm şi cu multe faze de poartă, FCSB a deschis scorul dintr-un penalti dictat de Istvan Kovacs după un fault în careu al lui Kiki asupra lui Octavian Popescu. A transformat Andrea Compagno în minutul 34. La pauză managerul Farului, Gheorghe Hagi, a schimbat trei jucători şi startul reprizei a adus două goluri.

Mai întâi a marcat Florinel Coman, după o acţiune proprie în careu, în minutul 47. Oaspeţii au redus din diferenţă în minutul 51, prin nou intratul Enes Sali, care a profitat de un balon deviat la un şut al lui Mazilu şi a înscris.

Cu această victorie, FCSB este pe locul 3, cu 37 de puncte, iar Farul rămâne pe primul loc în clasament, cu 39 de puncte.

VIDEO | Derby-ul FCSB – Farul 2-1 (Compagno 35-penalty, Coman 46 / Sali 51), LIVE la Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Echipele de start:

  • FCSB: Târnovanu - Sorescu, Dawa, Tamm, Radunovic - Olaru, Şut, Edjouma - Oct. Popescu, Compagno, Coman
  • Farul: Aioani - Kiki, Larie, Boli, Borza - Artean, Nedelcu, Grameni - Alibec, Munteanu, Mazilu

Minutul 90+5: Fluier final! FCSB se impune cu 2-1!

Minutul 77: Şansă mare irosită de Farul! Kiki bate lung o lovitură de la margine. Băluţă trimite la Casap, care reia peste poartă.

Minutul 51: GOL Farul! Tavi Popescu dă o pasă complet aiurea, mingea ajunge la Mazilu, care trage în blocajul lui Tamm, pe respingere, Sali reuşeşte să reducă diferenţa.

Minutul 47: GOL FCSB! Coman se descurcă excelent în careu şi înscrie.

Minutul 45+2: Pauză! FCSB conduce cu 1-0.

Minutul 42: Coman scoate în careu pentru Compagno, care reia din alergare cu capul în braţele lui Aioani.

Minutul 34: GOL FCSB! Kiki îl faultează în careu pe Octavian Popescu. După consultarea VAR, centralul Istvan Kovacs dictează penalty. Compagno transformă cu ceva emoţii.

Minutul 14: Şut trimite în forţă de la distanţă, iar Aioani respinge cu greu în corner.

Minutul 7: Prima şansă pentru FCSB. Sorescu este găsit bine în careu, dar incomodat de un adversar nu prinde cadrul porţii.

Minutul 6: Munteanu încearcă o execuţie de fineţe de la 20 de metri, dar mingea trece peste poartă.

Minutul 4: Borza pătrunde în careu, dar trage defectuos.

Minutul 1: A început partida!

---------------------------------

FCSB a remizat pe terenul campioanei CFR Cluj, 1-1, după ce a fost condusă. A marcat prin Florinel Coman. De partea cealaltă, Farul a trecut, după un meci cu cinci goluri, de Universitatea Craiova, scor 3-2.

Referitor la diferenţa din clasament, cele două sunt despărţite de cinci puncte, 39 la 34 în favoarea grupării lui Gică Hagi.

În returul sezonului regular, FCSB – Farul s-a terminat 2-3. În turul întrecerii regulare, partida de la Constanţa a fost câştigată tot de formaţia de la malul mării, scor 3-1.

Vom avea Steaua – FCSB în Superligă? Pasul istoric făcut în Parlamentul României

Vasile Dîncu, fost ministru al Apărării Naţionale, în prezent senator PSD, a depus o propunere legislativă în Parlamentul României prin care se urmăreşte modificarea Legii Sportului 69/2000. Dacă va fi validat de către Legislativ, actul normativ le va acorda cluburilor de drept public posibilitatea de a evolua în ligile profesioniste.

Concret, proiectul iniţiat de Dîncu, senatorul Matei Constantin Bogdan şi deputatul Radu Popa, toţi social-democraţi, propune ca persoanele juridice de drept public să aibă acelaşi statut de cluburi sportive profesioniste precum societăţile comerciale sportive sau asociaţiile.

”Alineatul (1) al Articolului 31 se modifică şi va avea următorul cuprins:

<<Cluburile sportive profesioniste sunt structuri sportive organizate ca asociaţii fără scop patrimonial, societăţi comericale sportive pe acţiuni sau persoane juridice de drept public, înfiinţate ca instituţii publice reprezentative în domeniul activităţii sportive de performanţă, care au obţinut licenţa din partea federaţiei sportive naţionale, emisă în conformitate cu statutele şi regulamentele federaţiilor internţionale pe ramura de sport>>.

Alineatul (3) al Articolului 31 se modifică şi va avea următorul cuprins:

<<Cluburilor sportive profesioniste organizate ca asociaţii fără scop patrimonial, li se aplică regimul juridic al acestui tip de asociaţii, cluburilor sportive profesioniste, organizate ca societăţi sportive comerciale pe acţiuni, li se aplică regimul juridic al societăţilor comerciale, cu particularităţile din prezenta lege, iar cluburilor sportive profesioniste organizate ca persoane juridice de drept public, înfiinţate ca instituţii publice reprezentative în domeniul activităţii sportive de performanţă li se aplică regimul juridic al instituţiilor publice în subordinea cărora funcţioneză.>>, se arată în proiectul propus de cei 3 parlamentari PSD.

Prin aceste modificări aduse Legii Sportului iniţiale, în eventualitatea în care propunerea legislativă va trece în forma depusă, Steaua va avea drept de promovare în Superligă, singura competiţie de fotbal profesionist din România.

Proiectul de Lege a fost depus la Senat, prima cameră sesizată. Iniţiatorii au solicitat dezbaterea lui în regim de urgenţă. Camera Deputaţilor este forul decizional.

”Perla” lui Gică Hagi, aşteptată cu braţele deschise în Italia

Adrian Mazilu a reuşit să se remarce cu evoluţia sa din Superliga, în primul sezon în care a îmbrăcat tricoul echipei Farul Constanţa.

”Perla” lui Gică Hagi a atres atenţia presei italiene după ce a înscris şase goluri în cele 15 meciuri jucate.

Jurnaliştii italieni de la Tuttomercatoweb l-au numit pe tânărul fotbalist ”o mică bijuterie” şi l-au asemănat cu Dennis Man, jucătorul grupării Parma. De asemenea, presa italiană a subliniat că fotbalul românesc ”creşte cu regularitate”.

”Fotbalul românesc creşte cu regularitate, iar după isprăvile echipei Under 21 la ultimul Campionat European, mai multe talente din Divizia A sunt pregătite pentru marele salt în campionate europene mai competitive.

Unul dintre cei mai bine cotaţi jucători de perspectivă este cu siguranţă Adrian Mazilu, în vârstă de 17 ani, născut în 2005 şi reprezentat de Becali Sport (care în Italia se ocupă deja de interesele lui Rus, Moruţan, Mihăilă, Man, Şiman şi Marin).

Vorbim despre o extremă foarte rapidă, de picior stâng, dar căreia îi place să joace pe dreapta şi să revină pe piciorul stâng pentru a şuta sau a centra în careu.

O mică bijuterie care joacă deja ca titular la Farul Constanţa, echipa lui Hagi, care ocupă primul loc în campionatul României”, au scris italienii. 

Echipele probabile:

  • FCSB (4-3-3): Târnovanu - Sorescu, Dawa, Tamm, Radunovic - Olaru, Şut, Edjouma - Cordea, Compagno, Fl. Coman
  • Rezerve: A. Vlad, V. Creţu, Haruţ, Oct. Popescu, Miculescu, I. Cristea, Omrani, Ov. Popescu, Radaslavescu
  • Absent: Panţîru (accidentat)
  • Antrenor: Elias Charalambous
  •  
  • Farul (4-3-3): Aioani - Kiki, Larie, Boli, Borza - Dr. Nedelcu, Artean, Grameni - Mazilu, Alibec, L. Munteanu
  • Rezerve: Buzbuchi, Doukoure, Casap, Morar, Mateus, D. Sârbu, R. Baravykas, Marins, Sali
  • Absenţi: T. Băluţă, M. Popescu (accidentaţi)
  • Antrenor: Gheorghe Hagi
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

FCSB

Ultimele articole Toate articolele