Ultima oră
Mesaj pentru Horia Tecău Mesaj pentru Horia Tecău
Un arbitru de scaun bulgar a primit interdicţie pe viaţă pentru încălcări legate de corupţie Un arbitru de scaun bulgar a primit interdicţie pe viaţă pentru încălcări legate de corupţie
VIDEO | Soluţie pentru naţională! Louis Munteanu, gol de mare fineţe în poarta celor de la CFR Cluj VIDEO | Soluţie pentru naţională! Louis Munteanu, gol de mare fineţe în poarta celor de la CFR Cluj
Lovitură pentru un club cu pretenţii din Superliga! A primit interdicţie la transferuri Lovitură pentru un club cu pretenţii din Superliga! A primit interdicţie la transferuri
"Cea mai bună decizie". Aducerea lui Lobonţ pe banca Rapidului, lăudată de un fost internaţional | VIDEO EXCLUSIV "Cea mai bună decizie". Aducerea lui Lobonţ pe banca Rapidului, lăudată de un fost internaţional | VIDEO EXCLUSIV
Gabriela Ruse nu a reuşit să treacă de Caroline Garcia în sferturi la Rouen Gabriela Ruse nu a reuşit să treacă de Caroline Garcia în sferturi la Rouen

VIDEO ǀ Dinamo - ”U” Cluj 1-1. ”Câinii” retrogradează pentru prima dată în istorie

Dinamo Publicat pe 29 mai 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38229/20720290/1/dinamo-u-cluj.jpg

Dinamo – Universitatea Cluj, returul barajului pentru menţinerea-promovarea în Casa Liga 1 s-a încheiat 1-1. Clujenii au promovat în Casa Liga 1 cu scorul la general de 3-1 şi scriu o nouă pagină de istorie a fotbalului românesc. Dinamo retrogradează pentru prima oară în istoria clubului.

Prima repriză a început perfect pentru ardeleni, care au marcat un gol de generic, prin Dragoş Tescan. Acesta a dat senzaţia că vrea să centreze, dar a trimis un şut plasat dinafara careului, care l-a prins nepregătit pe Eşanu.

La doar 3 minute însă, Dinamo restabileşte egalitatea, în urma unei faze de manual, plecată de la pasa superbă a lui Irobiso către Matei şi finalizată de atacantul Vlad Morar. Înainte de pauză ”câinii” mai irosesc o oportunitate, prin fundaşul stânga Radu, care îşi face o preluare largă şi îi dă şansa portarului advers să intervină.

În a doua parte, echipa antrenată de Erik Lincar s-a apărat exemplar, până în minutul 59, când Cosmin Matei a lovit bara, după o execuţie asemănătoare cu cea de la golul clujenilor. În ultimele 15 minute ”câinii” au atacat în rafale, dar apărarea lui ”U” Cluj nu a cedat şi nu au găsit plasa porţii apărate de Gorcea. 

Astfel Dinamo retrogradează în Liga 2 pentru prima dată în istoria clubului şi ”U” Cluj se întoarce în Casa Liga 1, după o dublă manşă spectaculoasă între cele două echipe. 

 

Dinamo - ”U” Cluj 1-1 (Morar V. 20' / Tescan D. 17')

Echipele de start:

Dinamo: Eşanu - G. Creţu, Carp, Aloe, A. Radu - Torje, Pierret, Grădinaru - Morar, Irobiso, C. Matei
”U” Cluj: Gorcea - R. Romeo, Fl. Ilie, D. Ispas, M. Dobrescu - R. Pires, I. Filip, Remacle - Ribeiro, Boiciuc, Tescan

Minutul 90+5: Final de partidă!

Minutul 83: Ocazie mare pentru Dinamo. ”Roş-albii” pleacă pe contraatac, iar mingea ajunge la Ivanovski.  Acesta şutează puternic, dar Gorcea apără fantastic.

Minutul 81: Ocazie mare pentru Dinamo. Torje profită de o breşă în apărarea celor de la ”U” Cluj şi centrează perfect pentru lovitura de cap a lui Ivanovski, dar acesta dă pe lângă poartă.

Minutul 79: Ocazie pentru Dinamo, Ahmed Bani încearcă o execuţie pretenţioasă dinafara careului, dar mingea trece puţin peste poartă.

Minutul 59: Ocazie mare pentru Dinamo. Cosmin Matei vrea să centreze în careu, dar mingea se loveşte de bara porţii apărate de Gorcea şi este evacuată imediat de apărarea clujenilor.

Minutul 46: A început repriza a doua!

Minutul 45+3: Final de primă repriză!

Minutul 33: Ocazie mare pentru Dinamo. Torje îl vede perfect pe Andrei Radu urcând pe partea stângă şi îi pasează. Acesta preia larg şi îi dă şansa lui Gorcea să intervină.

Minutul 20: Gol marcat de Dinamo. Morar marchează cu poarta goală din pasa lui Matei şi restabileşte imediat egalitatea.

Minutul 17: Gol marcat de ”U” Cluj. Tescan are o execuţie fabuloasă dinafara careului, cu care îl surprinde pe Eşanu.

Minutul 8: Prima şansă de gol a partidei aparţine lui Dinamo. Torje l-a întors în banda stângă pe Romeo şi a tras din unghi. Tânărul portar Gorcea a reuşit să prindă.

Minutul 1: A început partida!

--------------------------------

Dinamo se află în faţa unui moment istoric, posibila prima retrogradare în Liga 2. Are de întors un scor de 0-2, astfel că lucrurile nu vor fi simple pentru trupa lui Duşan Uhrin. Partea bună e că fanii sunt în continuare lângă echipă, epuizând după numai două zile biletele scoase la vânzare.

De partea cealaltă, şi U. Cluj va avea parte de susţinerea unui număr important de suporteri, în ”Ştefan cel Mare” urmând să vină în jur de 1.300 de fani ai ardelenilor.

  • Meciul retur Dinamo - Universitatea Cluj, din barajul pentru menţinere-promovare în Liga 1, va avea loc duminică, de la ora 21.00, conform frf-cca.ro. Partida va fi în direct pe Prima Sport 1.
  • Tot duminică, dar de la ora 18.15, se joacă şi meciul Chindia - Concordia, în direct pe Prima Sport 1.
  • Dinamo a pierdut în tur, scor 0-2, iar Concordia s-a impus cu Chindia, scor 2-1.

Fotbaliştii lui Dinamo îşi negociază deja viitorul. Cosmin Matei, aproape de un acord cu UTA sau Sepsi

Fotbaliştii lui Dinamo vor să scape cât mai repede de club după terminarea meciului cu U. Cluj, mai ales dacă va retrograda în Liga 2. Se pare că anumiţi jucători vor încerca să îşi găsească noi angajamente, începând deja negocierile cu reprezentanţii mai multor formaţii.

Concret, Cosmin Matei (30 de ani), Balthazar Pierret (22 de ani) şi Cătălin Carp (28 de ani) îşi negociază deja viitorul, fiind foarte aproape să parafeze contractele cu următoarele noi formaţii. Astfel, mijlocaşul va semna cu UTA sau Sepsi, Pierret va reveni în Franţa, iar Carp are şanse să ajungă în Cipru.

Echipele probabile:

  • Dinamo (4-2-3-1): Eşanu - De Moura, Carp, Patriche, Filip - Pierret, Matei - Borduşanu, Morar, Torje – Irobiso
  • Universitatea Cluj (4-2-3-1): Gorcea - Romeo, Ilie, Ispas, Pârvulescu - Filip, R. Pires - Tescan, Remacle, Hoffman - Boiciuc
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Dinamo

Ultimele articole Toate articolele