Ultima oră
Prima TV, locul IV în audienţe în rândul publicului 21-59 naţional şi 18-54 uran în intervalul 20.00-23.00 Prima TV, locul IV în audienţe în rândul publicului 21-59 naţional şi 18-54 uran în intervalul 20.00-23.00
Naţionala U21 | Baiaram este nevoit să joace cu o mască: ”De când o port am marcat două goluri cu capul!”
Naţionala U21 | Baiaram este nevoit să joace cu o mască: ”De când o port am marcat două goluri cu capul!”
Emma Răducanu s-a retras de la Miami Open
Emma Răducanu s-a retras de la Miami Open
MM Stoica a dat cărţile pe faţă şi a făcut anunţul despre fotbalistul de naţională: ”Este cel mai bun din România. Am demarat discuţiile pentru contract!”

MM Stoica a dat cărţile pe faţă şi a făcut anunţul despre fotbalistul de naţională: ”Este cel mai bun din România. Am demarat discuţiile pentru contract!”
Real Madrid a depus plângere împotriva arbitrului de la meciul cu Osasuna. Acesta nu a menţionat în raportul de joc insultele rasiste la adresa lui Vinicius
Real Madrid a depus plângere împotriva arbitrului de la meciul cu Osasuna. Acesta nu a menţionat în raportul de joc insultele rasiste la adresa lui Vinicius
Surpriză mare! Cine va apăra la EURO poartă României: ”Aşa este normal să fie! Aioani nu e în formă!”  | VIDEO EXCLUSIV
Surpriză mare! Cine va apăra la EURO poartă României: ”Aşa este normal să fie! Aioani nu e în formă!” | VIDEO EXCLUSIV

VIDEO | Dramă totală! De Gea a ratat penalty-ul decisiv, iar Villarreal a câştigat Europa League în faţa lui Manchester United

Europa League Publicat pe 27 mai 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38108/20218482/26/profimedia-0612839848.jpg

Formaţia Villarreal a câştigat pentru prima dată Liga Europa, miercuri seară, la Gdansk, învingând echipa Manchester United în urma loviturilor de departajare, scor 12-11.

La finalul prelungirilor, scorul a fost 1-1, golurile fiind marcate de Gerard Moreno 29’ pentru Villarreal şi Cavani 55’ pentru United.

La loviturile de departajare, la care scorul a fost 11-10, au marcat pentru Villarreal G. Moreno, Raba, Alcacer, A. Moreno, Parejo, Moi Gomez, Albiol, Coquelin, Gaspar, Torres şi Rulli, iar pentru United au înscris Mata, Telles, Fernandes, Rashford, Cavani, Fred, James, Shaw, Tuanzebe şi Lindelof. De Gea a ratat.

La partidă au asistat 9.500 de spectatori.

Villarreal: Rulli – Foyth (Gaspar 88’), Albiol, Torres, Pedraza (A. Moreno 88’) - Parejo, Capoue (Raba 120’+3), Trigueros (Moi Gomez 78’) – G. Moreno, Bacca (Coquelin 60’), Pino (Alcacer 77’). Antrenor: Unai Emery

Manchester United: De Gea - Wan-Bissaka (Mata 120’+3), Lindelof, Bailly (Tuanzebe 116’), Shaw – Pogba (James 116’), McTominay (Telles 120’+3) – Greenwood (Fred 100’), Bruno Fernandes, Rashford - Cavani. Antrenor: Ole Gunnar Solskajer

Partida a fost arbitrată de francezul Clement Turpin, ajutat de asistenţii Nicolas Danos şi Cyril Gringore. Arbitru de rezervă a fost Slavko Vinčić (Slovenia), iar în camera VAR s-au aflat François Letexier, Jérôme Brisard, Benjamin Pages (toţi Franţa) şi Paulus van Boekel (Olanda).

Unai Emery, performerul unei triple istorice cu Sevilla în 2014, 2015 şi 2016, s-a aflat în ultimul act pentru a cincea oară în 8 ani.

Villarreal – Manchester United 1-1 (Moreno 29 / Cavani 55)

Echipele de start:

  • Villarreal: Rulli - Foyth, Albiol, Pau Torres, Pedraza - Parejo, Capoue, Trigueros - Moreno, Bacca, Pino
  • Rezerve: Asenjo - Gaspar, Funes Mori, Raba, Estupinian, Alcacer, Moreno, Coquelin, Pena, Costa, Gomez, Nino
  • Manchester United: De Gea - Wan-Bissaka, Lindelof, Bailly, Shaw - Pogba, McTomminay - Greenwood, B. Fernandes, Rashford - Cavani
  • Rezerve: Grant, Henderson - Maguire, Mata, Fred, Diallo, James, Telles, Matic, Williams, Van De Beek, Tuanzebe

11-10 Villarreal câştigă Europa League! Rulli a câştigat duelul portarilor cu De Gea. Prima dată l-a executat pe portarul lui Manchester United cu sânge rece, apoi i-a apărat şutul şi a trimis trofeul în Spania.

10-10 la penalty-uri! Torres (Villarreal) şi Lindelof (Manchester United) înscriu de la punctul cu var.

9-9 la penalty-uri! Înscriu Gaspar (Villarreal) şi Tuanzebe (Manchester United).

  

Scorul ajunge la 8-8! Coquelin (Villarreal) bate impecabil, iar Shaw (Manchester United) înscrie cu mari emoţii.

Albiol (Villarreal) şi James (Manchester United) înscriu şi ei, scorul este 7-7!

Transformă Gomez (Villarreal) şi Fred (United) este 6-6!

Villarreal – Manchester United este 5-5 după ce fiecare echipă a executat câte cinci lovituri de departajare. Din tabăra ”Submarinului galben” au marcat: Gerard Moreno, Raba, Alcacer, Moreno A. şi Parejo. Pentru ”diavolii roşii” au înscris: Matta, Telles, Fernandes, Rashford şi Cavani.

Villarreal - Manchester United 5-5

Villarreal - Manchester United 5-4

Villarreal - Manchester United 4-4

Villarreal - Manchester United 4-3

Villarreal - Manchester United 3-3

Villarreal - Manchester United 3-2

Villarreal - Manchester United 2-2

Villarreal - Manchester United 2-1

Villarreal - Manchester United 1-1

Villarreal - Manchester United 1-0

Min. 120 + 4: Villarreal şi Manchester United termină la egalitate, 1-1, după peste 120 de minute de joc. Finala Europa League se va decide de la punctul cu var! 

Min. 120: Vor fi trei minute de prelungiri. 

Min. 115: Arbitrul decide prin consultarea VAR să nu îi acorde lui Villarreal penalty. Mingea l-a lovit pe Fred în mână, însă brigada VAR a considerat că mingea este prea aproape, nexistând elementul de intenţie, chiar dacă mâna a fost un pic îndepărtată de corp. 

Min. 113: Edinson Cavani încasează cartonaşul galben pentru proteste. 

Min. 106: A început a doua repriză de prelungiri! 

Min. 105 + 2: Se termină prima repriză de prelungiri. Villarreal - Manchester United continuă să fie 1-1. 

Min. 99: Moreno are oportunitatea de a marca pentru Villarreal, însă execuţia sa este dezamăgitoare, ceea ce se vede şi din reacţia antrenorului Unai Emery. 

Min. 91: A început prima repriză de prelungiri. Villarreal a făcut toate cele 5 schimbări în primele 90 de minute, Manchester United evoluează în aceeaşi garnitură. 

Min. 90 + 4: Vor fi prelungiri de 30 de minute. La finalul primelor 90 de minute scorul este 1-1. 

Min. 90 + 2: Fundaşul central Pau Torres trage departe de poarta lui De Gea. 

Min. 89: Paul Pogba reia cu capul, însă peste poarta lui Rulli.

Min. 84: Foyth (VIllarreal) ia cartonaşul galben pentru o intrare cu talpa. 

Min. 83: Bailly ia galben pentru un fault la  Alcacer. 

Min. 71: Ocazie mare pentru Manchester United! Shaw trage puternic, însă mingea sa se transformă involuntar într-o centrare. Cavani pune capul, însă Torres este plasat ideal şi evită un alt gol al englezilor. 

Min. 70: Marcos Rashford ratează incredibil din situaţie iminentă de gol, însă tuşierul semnalizează ofsaid. 

Min. 55: GOL Manchester United! Edinson Cavani trimite mingea în poarta goală. Se solicită VAR pentru ofsaid, însă golul este validat.

 

Min. 54: Capoue (Villarreal) vede cartonaşul galben. 

Min. 52: Villarreal scapă fără penalty, la o fază în care United a reclamat un fault la Greenwood făcut de Pedraza. 

Min. 48: Este haos în careul lui Manchester United, Bacca este aproape să înscrie din cădere, dar defensiva ”diavolilor” respinge în cele din urmă. 

Min. 46: A început repriza secundă. 

Min. 45 + 2: La pauză Villarreal conduce Manchester Unided cu 1-0. 

Min. 45 + 1: Greenwood pătrunde periculos, centrează, iar Raul Albiol este aproape de un autogol, însă are noroc. Scorul rămâne 1-0.

Min. 29: GOL VILLARREAL! Golgheterul Gerard Moreno îşi arată clasa şi deschide scorul în finala Europa League. Moreno este la al şaptelea gol stagional în Europa League. 

Min. 27: Pino scapă promiţător către poarta ”diavolilor roşii”, însă execuţia sa este pe lângă poarta apărată de ibericul David de Gea. 

Min. 24: Cavani primeşte o minge interesantă, însă uruguayanul nu reuşeşte să preia balonul. 

Min. 23: Carlos Bacca îi trimite o centrare superbă lui Pino din rabona, însă acesta nu este inspirat când trimite cu capul. 

Min. 20: Raul Albiol respinge o centrare cu capul, iar Shaw trage spre poarta lui Villarreal, însă execuţia sa este aproape paralelă cu poarta.

Min. 16: Trigueros reia din cădere, din careu, însă execuţia sa nu îi creează emoţii lui David De Gea. 

Min. 7: Rashford îi scoate din careu mingea lui McTomminay, care trimite însă pe lângă poarta ”Submarinului galben”.

Min. 6: Cavani se luptă pentru un balon în careu, însă mingea iese în afara terenului şi va fi out de poartă pentru spanioli. 

Min. 1: A început meciul!


Finala Europa League 2021, Villarreal – Manchester United, e miercuri de la 22:00, pe Look Sport +. Partida se joacă în Polonia, pe Stadionul Miejski, din oraşul Gdansk.

”Submarinul galben” s-a opus unui ultim act 100% englezesc, pentru că în semifinale a eliminat Arsenal, cu 2-1 la general (2-1 în tur-acasă şi 0-0 în retur). Unai Emery este specialistul Europa League şi tânjeşte după un nou succes, dar trebuie să treacă de Manchester United, o echipă care a avut un sezon bun, comparativ cu aşteptările fanilor de la începutul campionatului.

Trupa lui Ole Gunnar Solskjaer a ajuns în finală, în urma succesului cu AS Roma, 6-2 la general, deşi specialiştii prevedeau o dublă mult mai complicată pentru englezi.

Ultimul meci dintre cele două s-a disputat în 2008, în grupele Ligii Campionilor, în faza grupelor, când în retur, partida din Spania, se termina la egalitate, 0-0.

Pe lista indisponibililor se regăsesc trei nume la Manchester United, Phil Jones, Harry Maguire şi Anthony Martial, toţi indiposibili de mai mult timp, accidentaţi. La Villarreal absentează doar Samuel Chukwueze, accidentat chiar în returul cu Arsenal.

Echipele probabile:

  • Villarreal: Rulli – Gaspar, Albiol, Torres, Pedraza – Pino, Capoue, Parejo, Trigueros – Moreno, Bacca
  • Manchester United: Henderson – Bissaka, Bailly, Lindelof, Shaw – McTominay, Fred – Rashford, Fernandes, Pogba – Cavani
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Europa League

Ultimele articole Toate articolele