Ultima oră
Ciprian Marica a dat verdictul în privinţa titularului la EURO! ”Nu există alt vârf” Ciprian Marica a dat verdictul în privinţa titularului la EURO! ”Nu există alt vârf”
Elizabeta Samara s-a calificat în optimi la WTT Champions Incheon 2024 Elizabeta Samara s-a calificat în optimi la WTT Champions Incheon 2024
Nu e Drăguşin sau Man! Englezii au numit jucătorul român care trebuie urmărit la EURO Nu e Drăguşin sau Man! Englezii au numit jucătorul român care trebuie urmărit la EURO
Doi antrenori importanţi sunt în pole-position! Cine ar putea să îl înlocuiască pe Xavi la Barcelona Doi antrenori importanţi sunt în pole-position! Cine ar putea să îl înlocuiască pe Xavi la Barcelona
Cine ar fi crezut? Motivul incredibil pentru care un fotbalist din MLS nu a avut voie nici măcar să stea pe bancă Cine ar fi crezut? Motivul incredibil pentru care un fotbalist din MLS nu a avut voie nici măcar să stea pe bancă
All-season, avantaje şi dezavantaje All-season, avantaje şi dezavantaje

VIDEO | "Este timpul să-mi iau la revedere de la fotbal”. A venit Rege şi a plecat Legendă. Marele Zlatan Ibrahimovic şi-a anunţat retragerea din activitate

Serie A Publicat de Daian Cutu pe 5 iun 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38112/21218389/1/ibra.jpg

Marele atacant Zlatan Ibrahimovic şi-a anunţat, duminică seară, retragerea din activitate, la 41 de ani. "Este timpul să-mi iau la revedere de la fotbal, nu doar de la voi. Sunt prea multe emoţii acum, hai Milan şi la revedere", a spus Ibra, cu lacrimi în ochi, după meciul echipei AC Milan cu Hellas Verona.

După ce a părăsit clubul din oraşul natal Malmö, Ibrahimovic a jucat la Ajax Amsterdam, Juventus Torino, Inter Milano, Barcelona şi AC Milan, înainte de a se alătura echipei Paris-SG în 2012, la începutul proiectului qatarez. El a avut o contribuţie majoră la ascensiunea roş-albaştrilor, atât pe teren, cât şi în afara lui. Bilanţul său la Paris? 180 de meciuri, 156 de goluri şi 61 de pase de gol.

Ce a mai realizat? Patru titluri de campion al Franţei, două triumfuri în Cupa Franţei şi trei triumfuri în Cupa Ligii, plus trei Supercupe. "Am venit aici ca un rege şi plec ca o legendă", a glumit jucătorul originar din Malmö la plecarea de pe Parc des Princes în 2016.

A continuat să joace pentru Manchester United, înainte de a-şi încerca norocul în MLS, la L.A. Galaxy. Cu toate acestea, împotriva tuturor aşteptărilor, Ibrahimovici s-a întors în Europa şi la AC Milan pentru a-şi încheia cariera strălucită.

Revenirea sa a fost marcată de un titlu de campion al Italiei la finalul sezonului 2021-22, al cincilea în total (2 cu Milan, 3 cu Inter). Ibra şi-a completat palmaresul peste tot unde a jucat, cu excepţia MLS.

El şi-a lăsat totuşi amprenta asupra fotbalului mondial prin golurile sale (493 pentru clubul său în 819 meciuri, 62 pentru echipa naţională în 122 de selecţii), în special prin acea lovitură de cap magică de la 30 de metri în faţa porţii lui Joe Hart în timpul unui amical în Anglia în 2013, dar şi prin calităţile sale tehnice şi fizice extraordinare, prin simţul spectacolului.

Cu un fizic impresionant şi pasionat de arte marţiale, "Ibra" a fost totuşi abandonat de corpul său. În 2022-23, el a jucat doar patru meciuri pentru lombarzi, marcând un gol şi fiind titularizat o singură dată. De vină au fost accidentările.

Drept urmare, el a fost spectator la meciul de duminică cu Verona. Dar, bineînţeles, el a fost cel care a făcut ştirea anunţând sfârşitul carierei sale.

 

 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Serie A

Ultimele articole Toate articolele