Ultima oră
Jucătorii de la Csikszereda au primă pentru promovarea în Superligă Jucătorii de la Csikszereda au primă pentru promovarea în Superligă
Handbal masculin | Deţinătoarea Cupei României, CSM Constanţa, se califică în finala competiţiei din 2024

Handbal masculin | Deţinătoarea Cupei României, CSM Constanţa, se califică în finala competiţiei din 2024
Dan Şucu s-a înţeles cu viitorul antrenor! Când ar urma să fie prezentat Dan Şucu s-a înţeles cu viitorul antrenor! Când ar urma să fie prezentat
Jesus Navas a semnat pe viaţă Jesus Navas a semnat pe viaţă
Se umple Arena Naţională? Numărul uriaş de bilete vândute pentru duelul dintre Dinamo şi Csikszereda Se umple Arena Naţională? Numărul uriaş de bilete vândute pentru duelul dintre Dinamo şi Csikszereda
Absenţă de marcă pentru Bayern Munchen în ultimul meci al sezonului Absenţă de marcă pentru Bayern Munchen în ultimul meci al sezonului

VIDEO EXCLUSIV ǀ Alin Stoica, discurs echilibrat după remiza miraculoasă din Elveţia: ”Au zis şi ei că atâta pot!”

Echipa nationala Publicat pe 20 iun 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38206/21233179/2/profimedia-0343774391.jpg

Alin Stoica, fost fotbalist al Stelei Bucureşti şi al grupării belgiene Anderlecht, a avut un discurs critic echilibrat după remiza miraculoasă obţinută de România, la Lucerna, împotriva Elveţiei, scor 2-2.

Stoica a subliniat că ”tricolorii” au beneficiat de un noroc cum se întâlneşte foarte rar în fotbal, însă a amintit că în lotul lui Edward Iordănescu nu se regăsesc jucători care să evolueze în campionate de top ale Europei.

Discursul echilibrat al lui Alin Stoica

Mult mai dur a fost taxat selecţionerul României. Fiul lui Tudorel Stoica a spus despre Iordănescu junior că nu ar fi declarat în locul său nimic la finalul partidei, iar pozitivitatea din discurs trebuie să se reflecte şi în realitatea din teren. 

”Din punctul meu de vedere, cred că nu am putea să spunem nimic sincer, pentru că aşa ceva cred că se întâmplă la 100 de ani. În sensul că poate dacă plecai acasă şi luai bătaie cu 2-0 erai mulţumit. S-a întâmplat să fie 2-2, este bine pentru România, deşi din punctul meu de vedere nu prea contează. Tot pe acolo suntem, la un punct avans faţă de Israel, dacă nu, era egalitate.

Sincer, eu, dacă aş fi fost fotbalist sau antrenor, nu aş putea să mă pronunţ. Doar să spun că se întâmplă o dată la 100 de ani şi vom vedea la următorul meci ce se va întâmpla.

Eu cred că s-au speriat prea mult şi de Elveţia. Nu ştiu de unde Elveţia e chiar aşa o forţă mondială. Eu i-am văzut la Campionatul Mondial. Niciodată nu mi-am plăcut, de fiecare dată când pierdeau mingea, erau foarte uşor de prins pe contraatac, ceea ce s-a şi întâmplat ieri (n.r.- luni). Însă, cred că le-a fost şi lor frică, au zis şi ei că atâta pot.

Dacă ne uităm şi din păcate la echipele unde joacă...ca să poţi să crezi, să ai mentalitate de învingător, cum vrea şi Gică Popescu, pentru că îl înţeleg ce a declarat...campion e greu să fii, ar fi uşor dacă toată lumea ar putea să fie campioană, dar din păcate ei nu joacă într-un campionat puternic, nu joacă să câştige campionate. Nu joacă în Champions League, unde acolo viteza jocului este ceea ce întâlnesc atunci când vin la echipa naţională.

(n.r.- dacă nu ar mai trebui criticaţi ”tricolorii”) Din punctul meu de vedere critica trebuie acceptată. Însă, v-am zis, ei neştiind ce înseamnă să joci, când eşti la o echipă la care te baţi numai pentru primul loc şi nu contează altceva decât victoria şi la antrenamente eşti criticat de presă. Ei nu sunt obişnuiţi, e normal să fie supăraţi, însă, dacă vor să ajungă la un nivel înalt cum orice jucător îşi doreşte, trebuie să accepte şi critica.

Eu în locul lui (n.r. – al selecţionerului Edward Iordănescu) nu aş fi declarat nimic. Nu aş fi venit la conferinţa de presă, pentru că nu ai ce să declari după un astfel de meci. Dacă era 5-0...eu nu cred că elveţienii au tratat acele ocazii cu neseriozitate, nu mai zic de aroganţă, pentru că dacă dădeau 3-0, 4-0 nu mai zicea nimeni nimic, însă sper ca acest noroc să mai ţină şi în următoarele două meciuri importante.

Dacă nu joci...eu ştiu ce ştiu de la tatăl meu (n.r.- Tudorel Stoica) că mai bine joci foarte bine şi pierzi un meci, două sau faci un meci nul decât să joci foarte prost de mai multe ori, pentru că până la urmă se întâmplă să întâlneşti un adversar cu care nu vei mai avea acelaşi noroc. Adversarul următor care este Israel şi este un meci foarte important.  

Să vedem cu norocul ăsta pentru că trebuie să mai şi joci un pic, pentru că la un moment elveţienii parcă erau în curtea şcolii. Putea să intre cred că şi domnul Miriuţă, putea să intre oricine, pentru că Xhaka nu ştiu câte sprinturi a făcut în prima repriză. Pentru că avea şi timp să preia, să se întoarcă. Pozitivitatea aceasta în discurs ar trebui să o vedem şi în teren!, a declarat Alin Stoica în exclusivitate pentru Prima Sport 1

Sursa foto: Profimedia

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri