Ultima oră
ULTIMĂ ORĂ | A fost anunţat programul etapei a 9-a din play-off şi play-out. Cinci meciuri vor avea loc de la aceaaşi oră ULTIMĂ ORĂ | A fost anunţat programul etapei a 9-a din play-off şi play-out. Cinci meciuri vor avea loc de la aceaaşi oră
VIDEO | Dinamo - FC Voluntari 1-1, în direct la Prima Sport 1! Final de foc pe „Arcul de Triumf” VIDEO | Dinamo - FC Voluntari 1-1, în direct la Prima Sport 1! Final de foc pe „Arcul de Triumf”
Pedro Rocha a fost numit preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, în ciuda inculpării sale pentru corupţie Pedro Rocha a fost numit preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, în ciuda inculpării sale pentru corupţie
VIDEO EXCLUSIV | Veste excelentă pentru CFR Cluj în finalul acestui sezon. „Cu siguranţă va veni mai repede” VIDEO EXCLUSIV | Veste excelentă pentru CFR Cluj în finalul acestui sezon. „Cu siguranţă va veni mai repede”
Jaqueline Cristian, victorie de răsunet la Madrid! Succes contra unei câştigătoare de grand slam Jaqueline Cristian, victorie de răsunet la Madrid! Succes contra unei câştigătoare de grand slam
Bomba momentului în fotbalul românesc! Daniel Niculae, OUT din Giuleşti?
Bomba momentului în fotbalul românesc! Daniel Niculae, OUT din Giuleşti?

VIDEO EXCLUSIV ǀ Atacantul din Superligă, lăudat de specialiştii Prima Sport: ”Eu îl văd mult mai bun decât Compagno!”

FCSB Publicat pe 6 apr 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38227/21087758/1/sepsi-osk-sfantu-gheorghe-fcsb-play-off-superliga-superbet-3-04-2023.jpg

Mamadou Thiam (28 de ani) impresionează în actualul sezon al Superligii la Universitatea Cluj atât prin golurile sale, cât şi prin prestaţiile generale. Atacantul senegalez în vârstă de 28 de ani, născut în Franţa, a reuşit pentru ”U” Cluj 7 goluri şi o pasă de gol în 20 de apariţii, în campionatul României.

O soluţie pentru echipele de play-off din Superligă

Cupa României este, de asemenea, o competiţie care îi prieşte lui Tiam. Vârful a marcat în tricoul ”şepcilor roşii” două goluri în 4 meciuri. Cel mai recent a fost chiar în faza sferturilor de finală, în victoria clujenilor în faţa formaţiei Hermannstadt, scor 1-2, de miercuri seara. În minutul 75 al confruntării, Mamadou Thiam a dat dovadă de tehnică şi sânge rece, marcând golul care i-a calificat pe elevii lui Ioan Ovidiu Sabău în semifinalele Cupei României.

Evoluţia şi mai ales constanţa sa i-au atras laudele din partea analiştilor Prima Sport. Lucian Goian, Răzvan Pleşca şi Mirel Albon au fost de acord că Tiam are valoarea necesară pentru a se descurca la o formaţie de play-off din Superliga României.

”Eu îl văd mult mai bun decât Compagno, mult mai complet! Aşa îl văd eu acum!”, a spus Mirel Albon, fostul selecţioner al naţionalei feminine de fotbal a României, pentru Prima Sport 1, în cadrul emisiunii Fotbal Show.

Mamadou Thiam se poate lăuda cu 94 de meciuri, 17 goluri şi 5 pase de gol în Ligue 2 pentru formaţii precum Clermont, Nancy-Lorraine sau Dijon. El a mai avut o experienţă de 37 de meciuri, în care a punctat o singură dată şi a furnizat un assist, pentru Barnsley în Championship (n.r. - Liga a 2-a din Anglia).

600.000 de euro este cota de piaţă a lui Mamadou Thiam, conform site-ului de specialitate Transfermarkt. Tiam mai are în CV-ul său două goluri în 5 apariţii în tricoul reprezentativei U20 a Senegalului. 

Sursa foto: Sport Pictures

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

FCSB

Ultimele articole Toate articolele