Ultima oră
VIDEO | Juventus a pierdut returul cu Lazio, dar s-a calificat în finala Coppa Italia VIDEO | Juventus a pierdut returul cu Lazio, dar s-a calificat în finala Coppa Italia
VIDEO | Arsenal - Chelsea 5-0. ”Tunarii” au tras cu toată muniţia în londonezi VIDEO | Arsenal - Chelsea 5-0. ”Tunarii” au tras cu toată muniţia în londonezi
Toate drumurile duc la Marius Şumudică: „Vom avea o şedinţă şi vom vedea” Toate drumurile duc la Marius Şumudică: „Vom avea o şedinţă şi vom vedea”
”Eu sunt genul de băiat care care crede până în ultimul minut”. Sebastian Mailat o răpune pe Dinamo în prelungiri ”Eu sunt genul de băiat care care crede până în ultimul minut”. Sebastian Mailat o răpune pe Dinamo în prelungiri
Mesajul lui Bogdan Andone după ce FC Botoşani a bătut-o pe Dinamo: ”Suntem obişnuiţi cu presiunea asta!”

Mesajul lui Bogdan Andone după ce FC Botoşani a bătut-o pe Dinamo: ”Suntem obişnuiţi cu presiunea asta!”
Final de sezon cu mare presiune pentru Zeljko Kopic. Dinamo e la retrogradare. ”Trebuie să ne revenim şi să jucăm” Final de sezon cu mare presiune pentru Zeljko Kopic. Dinamo e la retrogradare. ”Trebuie să ne revenim şi să jucăm”

VIDEO EXCLUSIV ǀ Bogdan Andone explică motivele pentru care evită să antreneze în fotbalul românesc

Fotbal Internațional Publicat pe 3 mar 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38127/21041854/1/chindia-targoviste-fc-voluntari-liga-1-casa-pariurilor-5-04-2021.jpg

Bogdan Andone, antrenorul momentului în fotbalul românesc după ce a reuşit să o califice pe Apollon Limassol în play-off-ul campionatului din Cipru, a explicat în exclusivitate pentru Prima Sport motivele pentru care evită să mai lucreze în Superligă.

Tehnicianul român este deranjat de situaţia cluburilor din campionatul României, în care patronii se implică în luarea deciziilor tehnico-tactice şi de factorii politici care influenţează ”Sportul Rege” în ţara noastră. Totuşi, Andone a oferit exemplul Farului condus de Gheorghe Hagi ca un ”aşa da”.

De ce evită Bogdan Andone România

”E campionatul foarte, foarte puternic. La primele 5-7 echipe incluzând acum Omonia Nicosia, care probabil va intra în play-off, sunt nişte jucători extraordinari, peste campionatul nostru. Şi la fel şi salariile care sunt. Sunt jucători care sunt plătiţi cu 40, 50, 60.000 de euro pe lună, iar în România nu cred că există contractele care sunt aici.

(n.r.- dacă se bucură că a găsit o ofertă în afara României) 100 %! Dacă vă uitaţi puţin în urmă am cam evitat România. În momentul de faţă, sunt în curs de a deschide o academie la Aiud şi de a face o bază sportivă acolo. Şi în cazul în care nu aş fi reuşit să găsesc nimic în străinătate, aş fi evitat să antrenez în România. M-aş fi axat pe această bază sportivă, pe academia de fotbal şi pe alte lucruri.

(n.r.- dacă nu mai vrea să antreneze în România) Nu pot să zic nu, că niciodată nu ştii ce se întâmplă, dar în ultimul an şi jumătate am evitat discuţii, am încercat să găsesc ceva şi de asta s-a întâmplat cu Cipru pentru că am multe relaţii. Şi până la urmă lucrurile s-au aşezat să vin la echipa mea de suflet.

Sunt nemulţumit de tot ce se întâmplă în general în fotbalul românesc: implicări ale patronilor, implicări politice, implicări din toate direcţiile. E foarte, foarte greu! Dacă învingi 10 etape la rând şi în următoarele două meciuri pierzi, eşti dat afară. Nu există o strategie, nu există o filosofie a clubului, nu există nimic. Ok! Cu mici excepţii, începând cu Hagi şi cu Farul Constanţa, unde rezultatele îi dau dreptate lui Hagi. Tot ce a făcut ca filosofie, continuitate şi tot. Sunt un exemplu, dar din păcate singurul.

(n.r.- cum comentează demisia lui Leo Strizu de la FCSB) Nu vreau să comentez şi crede-mă că nici nu urmăresc meciurile din campionat. Mă uit doar întâmplător la rezultate să văd cine a câştigat sau la situaţia din clasament. De ce să mă uit? Sunt meciuri frumoase în toată Europa: Champions League, Europa League, derby-uri din campionatele Spaniei, Franţei, Italiei, Germaniei. Sunt meciuri peste tot, aşa că am mai multe de învăţat din acele meciuri decât din cele din Liga 1 ca antrenor.”, a declarat Bogdan Andone în exclusivitate pentru Prima Sport.

Bogdan Andone a antrenat cel mai recent în România Politehnica Timişoara, FC Voluntari, Astra Giurgiu şi FCSB. Tehnicianul român a venit pe banca grupării Apollon Limassol la mijlocul lunii februarie de anul acesta, într-un moment dificil pentru campioana en-titre a Ciprului.

El a obţinut însă două victorii (1-3 cu Akritas Chlorakas şi 2-1 cu AEK Larnaca) şi a reuşit să îşi califice echipa în play-off-ul campionatului.

Sursa foto: Sport Pictures

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri