Ultima oră
Scoţia - Elveţia 1-1. ”Ţara Cantoanelor” a avut două goluri anulate Scoţia - Elveţia 1-1. ”Ţara Cantoanelor” a avut două goluri anulate
Victoria cu Ucraina l-a propulsat la masa bogaţilor! Cota internaţionalului a crescut: ”30 de milioane de euro!  Anglia sau Germania!”

Victoria cu Ucraina l-a propulsat la masa bogaţilor! Cota internaţionalului a crescut: ”30 de milioane de euro! Anglia sau Germania!”
UEFA a amendat Albania şi Serbia cu câte 10.700 de dolari pentru bannere naţionaliste ale fanilor la meciurile de la Euro UEFA a amendat Albania şi Serbia cu câte 10.700 de dolari pentru bannere naţionaliste ale fanilor la meciurile de la Euro
”Se vede frumos pe hârtie”. David Popovici dă mai speranţe unei întregi naţiuni ”Se vede frumos pe hârtie”. David Popovici dă mai speranţe unei întregi naţiuni
Scandal la EURO! Ungaria acuză arbitrajul din meciul cu Germania: „Nicio şansă! Oribil” Scandal la EURO! Ungaria acuză arbitrajul din meciul cu Germania: „Nicio şansă! Oribil”
”Nicio echipă nu are intensitatea noastră. Nu văd nicio diferenţă între noi şi Grecia în 2004!”. România, viitoarea campioană de la EURO 2024 | VIDEO EXCLUSIV

”Nicio echipă nu are intensitatea noastră. Nu văd nicio diferenţă între noi şi Grecia în 2004!”. România, viitoarea campioană de la EURO 2024 | VIDEO EXCLUSIV

VIDEO EXCLUSIV ǀ Gică Popescu îi somează pe ”tricolori” să meargă la EURO 2024: ”Dacă nu ne calificăm, această generaţie trebuie dată uitării!

Echipa nationala Publicat pe 9 oct 2022
mail-share icon Email

Gică Popescu, fostul mare fundaş central al naţionalei României, în prezent preşedinte la Farul Constanţa, a avut un mesaj tranşant, după ce ”tricolorii” şi-au aflat adversarii din preliminariile pentru Campionatul European din 2024.

”Baciul” consideră că dacă nici într-o grupă atât de accesibilă nu se reuşeşte calificarea la un turneu final, generaţia actuală de fotbalişti trebuie dată uitării. De asemenea, Popescu nu poate accepta ideea ca Israelul să fie considerată favorită înaintea noastră.

Mesajul ferm al ”Baciului”

”Eu cred că dacă ne-am fi ales noi adversarele nu am fi fost la fel de inspiraţi cum ne-a fost norocul. Nu cred că puteam să cădem într-o grupă mai accesibilă. Dacă într-o astfel de grupă nu putem să ne calificăm, înseamnă că această generaţie trebuie dată uitării.

Mi-ar plăcea să cred că principalele favorite sunt Eleveţia şi România, pentru că nu pot să accept ca Israelul să fie favorită înaintea noastră, indiferent de rezultatele pe care le-au avut în ultimii ani de zile. Cred că favoritele la locurile 1 şi 2 sunt Elveţia şi noi. Mie îmi place să cred că nu am ajuns atât de jos încât Israelul să fie înaintea noastră.

(n.r.- despre aşteptările ”Baciului” pentru Edi Iordănescu) Îmi doresc să fie inspirat, îmi doresc să ţină cont de istorie, să vadă care a fost mentalitatea la echipa naţională, să fie inspirat când alege jucătorii şi să transmită echipei curaj, pentru că este ceea ce îi lipseşte echipei noastre îl ultimii ani este curajul. O echipă fără curaj este o echipă pierdută.

Eu repet! Eu cred că soarta a ţinut încă o dată cu noi, că avem o grupă cum nu se putea mai accesibilă, mai bună. Acum trebuie să ne ridicăm la dificultăţile unei campanii de calificare uitându-ne în spate la dezastrul din Liga Naţiunilor.

Eu sper ca acest parcurs nefericit să fi fost un accident, să fi învăţat foarte mult din această campanie şi rezultatele să le vedem în această campanie de europene.”, a declarat Gică Popescu, în cadrul unei intervenţii telefonice, în exclusivitate pentru Prima TV.

Echipa naţională a României va evolua în grupa I cu Elveţia, Israel, Kosovo, Belarus, Andorra, în preliminariile CE 2024, conform tragerii la sorţi de duminică, de la Frankfurt.

Meciurile din preliminariile EURO 2024 se vor disputa în perioada martie – noiembrie 2023, urmând a fi decise 20 dintre calificate. Alte 3 reprezentative îşi vor câştiga locul la turneul final în urma play-off-urilor Nations League, în martie 2024.

mail-share icon Email
viewscnt