Ultima oră
Steaua Bucureşti, înfrângere cu CN Sabadell şi ratează semifinalele LEN Euro Cup Steaua Bucureşti, înfrângere cu CN Sabadell şi ratează semifinalele LEN Euro Cup
Gigi Becali şi-a pierdut răbdarea cu jucătorul de la FCSB şi s-a decis! „Să vedem dacă ne putem baza pe el” Gigi Becali şi-a pierdut răbdarea cu jucătorul de la FCSB şi s-a decis! „Să vedem dacă ne putem baza pe el”
Antrenorul, favorit să o preia pe AC Milan. Alegerea interesantă a clubului din Serie A Antrenorul, favorit să o preia pe AC Milan. Alegerea interesantă a clubului din Serie A
OUT de la Rapid, până la finalul sezonului! Anunţul făcut de formaţia din Giuleşti OUT de la Rapid, până la finalul sezonului! Anunţul făcut de formaţia din Giuleşti
Decizia luată de CIO dacă niciun palestinian nu se califică la Jocurile Olimpice Decizia luată de CIO dacă niciun palestinian nu se califică la Jocurile Olimpice
Joan Chelimo Melly a stabilit un nou record al României, în proba de 10 kilometri Joan Chelimo Melly a stabilit un nou record al României, în proba de 10 kilometri

VIDEO EXCLUSIV ǀ Greşeala gravă de arbitraj care a privat-o pe Dinamo de calificarea în sferturile Cupei României

Cupa României Publicat pe 8 dec 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38111/21415146/2/sc-dinamo-1948-sa-acs-suporter-club-otelul-galati-cupa-romaniei-betano-7-12-2023.jpg

Dinamo Bucureşti are motive să fie nemulţumită de arbitrajul din meciul cu Oţelul Galaţi, scor 3-3, în urma căruia ”câinii roşii” au ratat calificarea în sferturile Cupei României.

Analiştii emisiunii ”Fotbal Show”, George Galamaz şi Răzvan Pleşca, împreună cu moderatorul Mădălin Negoiţă, au scos în evidenţă o dublă greşeală mare a arbitrului VAR, Andrei Chivulete, care nu a intervenit să îl corecteze pe centralul George Găman.

Potrivit acestora, în minutul 90, Dinamo trebuia să primească un penalty, iar fundaşul Oţelului Galaţi, Jonathan Cisse, nu trebuia să fie eliminat, ci doar avertizat cu cartonaşul galben. 

Redăm integral discuţia purtată de specialiştii Prima Sport:

George Galamaz: Din punctul meu de vedere, Găman a făcut două greşeli aici. Una pentru că nu a acordat penalty, a doua pentru că a acordat cartonaş roşu.

Mădălin Negoiţă: Deci, Chivulete trebuia să spună <<vezi, că e fault în careu, este doar galben pentru că Cisse încearcă să joace mingea şi asta e regula>>. Şi e penalty! Chivulete a preferat să nu îi spună lui Găman, pentru că a văzut şi contactul de dinainte, cum l-am văzut şi noi, dar a judecat fix invers de cum am spus noi. Noi spunem că este fault pentru că Amzăr îşi continuă alergarea, este fault în careu. Chivulete spune că este fault în afară, pentru că aşa a dat Găman.

George Galamaz: Nu vrea să îşi deranjeze colegul. Până la urmă el trebuie să fie acolo ca să îl ajute, să îl îndrepte, nu să fie de acord cu o decizie greşită.

Mădălin Negoiţă: Fiind convins că Găman nu va fi penalizat în niciun fel pentru decizia asta, pentru că nu se vede tuşa.

George Galamaz: El nu are nicio vină. A fost în viteză, terenul ud, umed.

Mădălin Negoiţă: El a văzut primul contact în afara careului şi cred că atunci a fluierat şi a scos roşu. Dar repet! La VAR vii şi spui <<băi, nu e fault că îşi continua alergarea, încurajăm jocul, nu fluierăm la primul contact>>.

George Galamaz: D-aia ne-am chinuit atâta să avem VAR-ul. Ca la astfel de faze să fie ajutaţi de colegii din dubă, mai ales că au fost două.

Mădălin Negoiţă: Colegii din dubă îi acoperă pe centrali sau pe tuşieri. Aduceţi-vă aminte, tot în meci de Cupă, Oţelul – FCSB, s-a tăcut mâlc. După ce tuşierul de la 30 de metri a văzut el că a ieşit mingea afară.

Răzvan Pleşca: De la 60 de metri! Tot noi eram în emisiune, poate se întâmplă când suntem noi în emisiune.

Mădălin Negoiţă: Asta vă spun! VAR-ul acesta este ca să îi ajute pe arbitrii, nu pe restul, pe echipe sau pe noi.

Răzvan Pleşca: La Poli Iaşi cu Farul Constanţa am stat 18 minute.

Mădălin Negoiţă: Să se verifice acel ofsaid care nu a fost.

Răzvan Pleşca: Şi s-au verificat mai multe faze. Putea măcar 5 minute, fiind vorba de ultima fază din ultimul meci.

Mădălin Negoiţă: Dar nu avea cum să intervină, Răzvan, dacă domnul Chivulete consideră că nu este şi că a luat decizia corectă.

George Galamaz: Şi că nu a făcut două greşeli!

Mădălin Negoiţă: Deci, ce am spus noi aici că este penalty, domnul Chivulete nu a considerat asta, drept urmare nu ai dreptul să intervii, că aşa e protocolul VAR, doar când eşti sigur că centralul a luat o decizie greşită.

George Galamaz: Asta afectează o echipă. Nu se mai califică, nu merg mai departe, merg iarăşi în gaură.

Mădălin Negoiţă: Dar ce te mai miră, George? Ai văzut la PSG – Newcastle că ţi-a ieşit pronosticul atunci pe o greşeală…

George Galamaz: Eu stau aşa şi fac o legătură tot cu Dinamo, cu Marseille, cu Chihaia când a dat golul şi arbitrul s-a întors cu spatele, noi eram calificaţi, dar pe arbitru nu l-a interesat.

Sursa foto: Sport Pictures

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Cupa României

Ultimele articole Toate articolele