Ultima oră
VIDEO | Elias Charalambous a răbufnit după partida cu Oţelul! "Am fost penibili" VIDEO | Elias Charalambous a răbufnit după partida cu Oţelul! "Am fost penibili"
Chiricheş a aflat în direct că Becali l-a criticat: ”Crede că joc la ‘mişto’!” | VIDEO 

Chiricheş a aflat în direct că Becali l-a criticat: ”Crede că joc la ‘mişto’!” | VIDEO
FCSB, distrusă după ce a pierdut cu Oţelul Galaţi: ”A părut o echipă de retrogradare. Din cale afară de slabi!” | VIDEO EXCLUSIV

FCSB, distrusă după ce a pierdut cu Oţelul Galaţi: ”A părut o echipă de retrogradare. Din cale afară de slabi!” | VIDEO EXCLUSIV
VIDEO | Dorinel Munteanu este mulţumit de prestaţia fotbaliştilor gălăţeni. "Mă încântă jocul echipei mele" VIDEO | Dorinel Munteanu este mulţumit de prestaţia fotbaliştilor gălăţeni. "Mă încântă jocul echipei mele"
Becali a intrat în direct şi l-a distrus pe jucătorul aşteptat cu braţele deschise: ”Te nenoroceşte!”

Becali a intrat în direct şi l-a distrus pe jucătorul aşteptat cu braţele deschise: ”Te nenoroceşte!”
Team Romania a defilat la Jocurile Olimpice de la Paris. Soţii canotori Ionela şi Marius Cozmiuc au fost purtătorii de drapel Team Romania a defilat la Jocurile Olimpice de la Paris. Soţii canotori Ionela şi Marius Cozmiuc au fost purtătorii de drapel

VIDEO EXCLUSIV | Poate sta Pintilii pe banca FCSB-ului? Răspunsul dat de şeful Şcolii Federale de Antrenori

FCSB Publicat pe 14 nov 2022
mail-share icon Email


Lucian Burchel, directorul Şcolii Federale de Antrenori, a lămurit situaţia lui Mihai Pintilii, în direct la Fotbal Show, şi a dezvăluit că fostul mijlocaş poate sta pe banca FCSB-ului, dar nu are calitatea necesară pentru a oferi indicaţii în timpul meciurilor.
 
Burchel susţine că FCSB nu a făcut o adresă prin care să ceară o perioadă de 30 de zile în care Pintilii poate ocupa funcţia de antrenor şi anunţă mecanismul prin care fostul internaţional poate dobândi statutul de A1. "Pinti" trebuie să termine întâi cursul de calificare, care va mai dura cel puţin 20 de luni, apoi să obţină licenţa B. Odată aceste condiţii îndeplinite, el va intra în legalitate şi va putea ocupa funcţia de antrenor al FCSB-ului:
 
"Nu cred că antrenorii din România se duc în Republica Moldova pentru că e mai uşor, ci pentru că majoritatea celor tineri nu au calificarea de antrenor. Ca să aplici pentru Licenţa B UEFA în Republica Moldova nu ai nevoie de calificare şi carnet de antrenor, ca în România. Asta îi determină să meargă acolo. Se duc în Republica Moldova şi obţin o licenţă europeană pe care noi o recunoaştem, pentru că e supervizată de specialişti de la UEFA. Problema e că vin de acolo cu licenţă pe care noi o recunoaştem şi se angajează în cluburi care dau dovadă de superficialitate. Nu licenţa te angajează, ci calificarea! Se întorc cu o calificare, un carnet de antrenor care e valabil pe teritoriul Republicii Moldova, care nu poate fi echivalat pe teritoriu românesc. Noi recunoaştem licenţa UEFA, doar că angajatorul trebuie să dea dovadă de mai multă atenţie. Când te angajezi, trebuie să dai nişte documente de calificare. Noi nu intrăm peste legea muncii. Conform legii muncii, te poţi angaja ca antrenor doar prin calificare. Dacă un angajator angajează un licenţiat UEFA fără calificare, nu-l poate angaja ca antrenor. Pe teritoriul României te poţi angaja doar dacă eşti calificat ca antrenor: calificare şi carnet.
 
Ceea ce lipseşte în România e asistenţa jucătorilor de top pe parcursul carierei lor. Ei trebuie ajutaţi şi încurajaţi spre calificare. Dacă ai jucat cel puţin şapte ani într-o ligă profesionistă, ai dreptul din partea UEFA să faci direct licenţa B + licenţa A. Licenţa C e o licenţă pentru amatori, cu licenţa C nu pot urca la Licenţa B decât dacă dobândesc calificarea de antrenor.
 
Pintilii poate sta pe bancă la FCSB, dar nu în calitate de antrenor, pentru că nu are calificare de antrenor. El urmează un curs de dobândire a licenţei B în Republica Moldova. Conform regulamentelor, dacă nu are calificare de antrenor şi calitate de antrenor sau secund nu poate da indicaţii. Nu există niciun fel de solicitare din partea clubului FCSB pentru a fi numit interimar, ştiu doar că UEFA, la solicitarea FCSB, i-a dat dreptul să stea pe bancă. La noi nu există nicio cerere în sensul ăsta. De regulă, când un antrenor e concediat, clubul e obligat să declare care e antrenorul interimar pentru 30 de zile, iar antrenorul trebuie să aibă licenţă A. Noi am aflat azi că nu avem niciun document din partea FCSB. Pintilii, deşi e un băiat bun şi doreşte să intre în legalitate, nu e antrenor în momentul de faţă.
 
Conform regulamentului şi deciziei Comitetului Executiv, vom face exact cum am făcut cu Prepeliţă, Poenaru şi Croitoru: solicitări către Departamentul Juridic. Au fost produse dovezi timp de zece etape, procesul îşi urmează cursul şi se vor da decizii finale. Aşa se va întâmpla şi în cazul lui Pintilii. 
 
Pintilii se poate angaja ca antrenor în momentul în care finalizează cursul de calificare, peste un an şi opt luni. Probabil că, după ce va finaliza cursul, va fi antrenor cu licenţă B UEFA", a explicat Burchel, luni seară, la emisiunea Fotbal Show de pe Prima Sport 2.
 
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

FCSB

Ultimele articole Toate articolele