Ultima oră
VIDEO | ”Felicitări jucătorilor mei pentru reacţia de care au dat dovadă”. Interimarul Dican dă lovitura în Bănie VIDEO | ”Felicitări jucătorilor mei pentru reacţia de care au dat dovadă”. Interimarul Dican dă lovitura în Bănie
VIDEO | Brighton - Manchester City 0-4. Pep Guardiola îi predă o lecţie dură lui Roberto De Zerbi VIDEO | Brighton - Manchester City 0-4. Pep Guardiola îi predă o lecţie dură lui Roberto De Zerbi
Ipoteză şocantă! Jucătorii Universităţii Craiova, pe mână cu Mihai Rotaru? | EXCLUSIV Ipoteză şocantă! Jucătorii Universităţii Craiova, pe mână cu Mihai Rotaru? | EXCLUSIV
VIDEO | ”Pentru asta trag, încerc să demonstrez”. Reacţia lui Răzvan Sava, după ce a reuşit o paradă fabuloasă în stilul Lunin VIDEO | ”Pentru asta trag, încerc să demonstrez”. Reacţia lui Răzvan Sava, după ce a reuşit o paradă fabuloasă în stilul Lunin
VIDEO | Costel Gâlcă se aştepta să aibă meci greu cu CFR. ”Am fost prea respectuoşi cu ei” VIDEO | Costel Gâlcă se aştepta să aibă meci greu cu CFR. ”Am fost prea respectuoşi cu ei”
Adrian Mutu a fost ”făcut praf” de un jucător de la CFR, care şi-a anunţat plecarea. ”Pentru mine nu are caracter” Adrian Mutu a fost ”făcut praf” de un jucător de la CFR, care şi-a anunţat plecarea. ”Pentru mine nu are caracter”

VIDEO EXCLUSIV ǀ Vlad Moldoveanu, gânduri la final de carieră. ”Baschetul este mult mai mult decât un sport, decât a câştiga sau a pierde”

Baschet Publicat de Daian Cutu pe 10 apr 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38217/21091964/1/moldoveanu.jpg

Baschetbalistul Vlad Moldoveanu a anunţat că şi-a încheiat cariera de jucător, ultimul meci al său fiind cel din seara precedentă, pierdut de echipa sa, Dinamo, cu Rapid Bucureşti.

La 35 de ani, Vlad Moldoveanu a decis să-şi încheie cariera, iar în ultimul meci, pierdut de Dinamo cu Rapid Bucureşti, vineri seară, el a marcat 18 puncte. Echipa sa a ratat însă calificarea în play-off.

În cei 12 ani în care a jucat la nivel profesionist, după absolvirea American University (2011), Moldoveanu şi-a trecut în palmares trei titluri naţionale, cu Kalev/Cramo, Stelmet Zielona Gora şi U BT Cluj, trei trofee Cupa României şi patru Supercupe (câte două în Polonia şi România).

A mai jucat în cariera sa la Benetton Treviso, Le Havre, Turow Zgorzelec, Buyukcekmece, Ifaistos Limnou, CSO Voluntari.

Între planurile de viitor ale lui Vlad Moldoveanu se numără şi cel de a-şi dezvolta agenţia de jucători, VM Hoops, dar mai ales de a nu fi ”un simplu agent, ci un mentor şi un prieten”.

Fostul mare sportiv a vorbit pentru Prima Sport despre planurile sale de viitor şi a dezvăluit cum un ghinion l-a făcut să rateze şansa de a juca în NBA.

”Ce am învăţat în ultimii ani este că ce îmi aduce plăcere sunt relaţiile pe care mi le-am făcut cu jucătorii şi cu antrenorii. E foarte importantă partea umană, pe care am descoperit-o în timp.

Baschetul este mult mai mult decât un sport, decât a câştigat sau a pierde. (n.r. ce a lipsit pentru a ajunge în NBA) Mi-aş fi dorit să particip în Summer League, am avut o înţelegere cu cei de la Phoenix Suns, nu conta pentru mine ce aveam din Europa, pentru că aş fi dispus să risc să stau fără contract. A fost discuţia în iunie, iar după 2-3 zile m-a sunat agentul şi mi-a zis că s-a închis totul şi că pot să uit de NBA.

Nu am considerat că se merită să mai aştept, aveam deja familie şi astfel am pus punct oricărui vis de a juca în NBA, a fost un lockout, perioadă grea, mi-ar fi plăcut să îmi joc şansa în Summer League (n.r anticamera de unde echipe din NBA selectează jucători).

(n.r. ce superputere ar transmite unui copil) Încrederea în sine şi capacitatea de a înţelege că orice vrei poţi atinge prin muncă, fiecare are un anumit potenţial, aşa cum eu am avut unul fizic pe care l-am întins peste limite. Aş vrea să îşi atingă potenţialul şi să înţeleagă că încrederea în sine e vitală.

Am decis să îmi încep cariera de agent de jucători, am deja câţiva semnat, merg să îmi iau licenţa de la FIBA, apoi vine vara şi va trebui să le găsesc joburi jucătorilor, să mă asigur că au tot ce terbuie. Apoi voi demara procedura pentru licenţa NBA, vreau să intru în această piaţă”
, a declarat Moldoveanu, la microfonul Prima Sport.



 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Baschet

Ultimele articole Toate articolele