Ultima oră
”Eu am fost nevoit să fac asta pentru că am un contract de respectat”. Andrei Vlad, dezamăgit de statutul de rezervă ”Eu am fost nevoit să fac asta pentru că am un contract de respectat”. Andrei Vlad, dezamăgit de statutul de rezervă
Răzvan Lucescu a spus lucrurilor pe nume după ce a făcut istorie în Grecia şi a câştigat un nou titlu cu PAOK: ”Nimeni nu ne dădea vreo şansă!”

Răzvan Lucescu a spus lucrurilor pe nume după ce a făcut istorie în Grecia şi a câştigat un nou titlu cu PAOK: ”Nimeni nu ne dădea vreo şansă!”
“Arne Slot, la la la la la”. Jurgen Klopp a cântat pentru a-l face să se simtă binevenit pe succesorul său la Liverpool “Arne Slot, la la la la la”. Jurgen Klopp a cântat pentru a-l face să se simtă binevenit pe succesorul său la Liverpool
VIDEO | Rapid - FCSB 2-0. Titularii giuleştenilor trec de rezervele campioanei VIDEO | Rapid - FCSB 2-0. Titularii giuleştenilor trec de rezervele campioanei
Villarreal, remontada fabuloasă cu Real Madrid! Sorloth a marcat de 4 ori în poarta ”galacticilor” Villarreal, remontada fabuloasă cu Real Madrid! Sorloth a marcat de 4 ori în poarta ”galacticilor”
Răzvan Lucescu e campion în Grecia! PAOK obţine dramatic titlul în ultima etapă Răzvan Lucescu e campion în Grecia! PAOK obţine dramatic titlul în ultima etapă

VIDEO | Fanii dinamovişti sărbătoresc 24 de ani de la incendierea peluzei stadionului Ghencea. "A fost prima coregrafie 3D din Europa"

Dinamo Publicat de Andrei Ionascu pe 10 mai 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38229/20174472/2/incendiere-ghencea.jpg

Fanii dinamovişti sărbătoresc azi 24 de ani de la incendierea peluzei stadionului Ghencea, cel mai grav incident provocat de către suporteri la un meci de fotbal din România. Pe 10 mai 1997, Steaua şi Dinamo se înfruntau în Ghencea, într-o partidă din prima ligă. Atunci, suporterii dinamovişti au aprins zeci de torţe şi au aprins peluza stadionului rivalei.

În 1997, fanii lui Dinamo au reuşit să distrugă aproape în totalitate peluza stadionului Steaua. Între timp, ‘roş-albaştrii’ au un stadion nou în Ghencea, care a costat 95 de milioane de euro, în timp ce Dinamo joacă în continuare pe vechea arenă din ‘Ştefan cel Mare’.

Cristi Borcea, fost finanţator la Dinamo, a dezvăluit că a contribuit la incendierea peluzei din Ghencea, lipind torţe pe interiorul tobelor, înaintea derby-ului.

"10 MAI 1997 - Imaginile cu prima coregrafie 3D au făcut ştirea zilei la CNN, BBC şi EuroNews.  A doua zi, au început să sosească fax-uri de felicitare din partea altor peluze din Europa.

Ultraşii lui AC Milan erau fascinaţi şi ne-au transmis auguri şi "Un grande rispetto e complimenti per lo spettacolo!"

Aceea a fost proto-coregrafia 3D şi avea să devină peste decenii o modă printre ultraşii din întreaga lume. Şi de-atunci nu ne-am mai stins niciodată... În 10 minute am înnegrit toată peluza din Ghencea", este mesajul PCH, postat pe Facebook.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38229/20174472/1/incendiere.jpg

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Dinamo

Ultimele articole Toate articolele