Ultima oră
VIDEO | UTA Arad - Oţelul Galaţi 0-0, în direct la Prima Sport 1! Primă repriză bogată în ocazii VIDEO | UTA Arad - Oţelul Galaţi 0-0, în direct la Prima Sport 1! Primă repriză bogată în ocazii
Turneul final al Billie Jean King Cup se va juca în format eliminatoriu. România îşi va afla adversara pe 30 aprilie Turneul final al Billie Jean King Cup se va juca în format eliminatoriu. România îşi va afla adversara pe 30 aprilie
Clubul din Superliga ce va primi de la bugetul local peste 1 milion de euro! Clubul din Superliga ce va primi de la bugetul local peste 1 milion de euro!
Iuliana Demetrescu va arbitra o semifinală de Liga Campionilor la fotbal feminin Iuliana Demetrescu va arbitra o semifinală de Liga Campionilor la fotbal feminin
Încă un mare oraş din ţară e aproape să aibă stadion modern. Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru o arenă de 30.000 de locuri Încă un mare oraş din ţară e aproape să aibă stadion modern. Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru o arenă de 30.000 de locuri
Un antrenor din Superliga se află în negocieri: „Ambele părţi vrem” Un antrenor din Superliga se află în negocieri: „Ambele părţi vrem”

VIDEO ǀ Farul Constanţa - FC Botoşani 2-0! Gazdele repetă scorul din tur şi se califică în play-off

Farul Constanta Publicat pe 3 mar 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38231/20624274/18/farul-constanta-fc-botosani-liga-1-casa-pariurilor-3-03-2022.jpg

Formaţia Farul Constanţa a învins, joi seară, pe teren propriu, cu scorul de 2-0, echipa FC Botoşani, într-un meci din etapa a 29-a a sezonului regulat al Ligii 1 Casa Pariurilor.

Golurile au fost marcate de Nedelcu 15’ şi De Nooijer 90 +1’.

În minutul 39, gazdele au ratat un penalti prin Betancor.

Înainte de startul jocului, s-a ţinut un moment de reculegere în memoria militarilor decedaţi miercuri seară.

Jucătorii echipei Farul au intrat pe teren purtând tricouri speciale pentru sprijinirea copiilor care suferă de pe urma războiului din Ucraina, gruparea constănţeană alăturându-se astfel campaniei UNICEF România.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38231/20624274/17/fb-farul-constanta.jpg

Farul Constanţa: Aioani – Dussaut (Boboc 56’), Larie, Mladen, De Nooijer – Artean, Nedelcu, Grameni (Sîrbu 78’) – Betancor (Moldoveanu 79’) – Ad. Petre (Pitu 78’), Omoh (Purece 69’). Antrenor: Gheorghe Hagi.

FC Botoşani: Pap – Haruţ, Dawa, Şeroni, Dragu (Tisdell 70’) – Braun (Criciuma 74’), Florescu (Tîrcoveanu 41’), Papa, Fili (Mailat 46’) – Croitoru (Dican 46’) – Roman. Antrenor: Marius Croitoru.

Cartonaşe galbene: Mladen 61’, Boboc 68’ / Florescu 14’, Haruţ 38’, Braun 81’

Arbitri: Sebastian Colţescu - Daniel Mitruţi, Bucsi Imre-Laszlo - Andrei Chivulete

Observator: Florin Hîncu

De la ora 21:00 se va disputa partida FC Argeş – FCSB. Dacă va pierde, FC Argeş va rata şansa de a evolua în ultima etapă a sezonului regulat pentru un loc în play-off-ul Ligii 1.

Clasamentul este următorul: 1. CFR Cluj - 73 de puncte, 2. FCSB - 59, 3. CS Universitatea Craiova - 51, 4. Farul – 48, 5. FC Voluntari - 47, 6. FC Botoşani - 46, 7. FC Argeş - 42, 8. UTA - 37, 9. Rapid - 37, 10. Sepsi - 36, 11. FC U Craiova – 33, 12. Chindia - 32,  13. CS Mioveni - 29, 14. FC Dinamo - 17, 15. Gaz Metan Mediaş - 14, 16. Academica Clinceni - 14.

Farul - FC Botoşani 2-0 (Nedelcu 15, De Noojer 90 + 1)

Echipele de start:

  • Farul: Aioani - Dussaut, Larie, Mladen, De Nooijer - Artean, Nedelcu, Grameni - Jefte Betancor, Ad. Petre, Omoh
  • Rezerve: Brănescu, Boboc, D. Sîrbu, Radaslavescu, Purece, Pitu, Moldoveanu, E. Sali, Buta
  • Antrenor: Gheorghe Hagi
  •  
  • FC Botoşani: Ed. Pap - Haruţ, Dawa, Şeroni, Dragu - Ed. Florescu, E. Papa - Braun, D. Croitoru, Fili - M. Roman
  • Rezerve: M. Contra, Patache, Tîrcoveanu, Lupeta, Dican, Mailat, Mateus Santos, Ţigănaşu, Tisdell
  • Antrenor: Marius Croitoru

Min. 90 + 5: Fluier final! Farul învinge acasă cu 2-0 FC Botoşani şi se califică în play-off. Dacă FC Argeş pierde pe teren propriu cu FCSB, învinsa FC Botoşani se va califica şi ea. În cazul unei victorii a piteştenilor, moldovenii vor avea parte de o finală incendiară cu aceştia în ultima etapă a sezonului regular pentru un loc de play-off. 

Min. 90 + 1: GOL Farul! De Nooijer înscrie cu un şut în forţă la colţul scurt al porţii apărate de Pap.

Min. 78: Triplă schimbare la Farul: ies Petre, Jefte şi Grameni, intră Pitu, Moldoveanu şi Sîrbu. 

Min. 76: A doua bară pentru Botoşani, tot prin Dawa! De data aceasta trimite cu capul balonul în transversală.

Min. 75: Ocazie pentru Botoşani! Aioani respinge devierea cu capul a lui Papa.

Min. 74: Schimbare la Botoşani: iese Braun, intră Mateus Santos.

Min. 70: Schimbare la Botoşani: Tisdell intră în locul lui Dragu. 

Min. 68: Schimbare la Farul: Purece îl înlocuieşte pe Omoh. 

Min. 68: Radu Boboc a încasat cartonaşul galben.

Min. 65: Centrare şutată trimisă de Omoh.(Farul).

Min. 61: Mladen (Farul) încasează cartonaşul galben.

Min. 60: Şansă pentru Farul! Denis Haruţ îi centrează lui Roman, însă execuţia sa cu capul este imprecisă.

Min. 57: Şansă pentru Botoşani! Şutul lui Târcovanu se duce un pic pe lângă poarta lui Aioani.

Min. 56: Schimbare la Farul: intră Boboc în locul lui Dussaut.

Min. 52: Ocazie pentru Farul! Jefte Betancor încearcă un şut cu interiorul, cu efect, de la marginea careului din lateral stânga către colţul lung. Mingea se duce un pic pe lângă poartă. 

Min. 47: Şansă pentru Farul! Jefte trimite un şut puternic din afara careului peste poarta apărată de Pap. 

Min. 46: Ocazie pentru FC Botoşani! Şutul lui Tîrcoveanu îi creează probleme lui Aioani, care scapă mingea, însă o reţine în doi timpi. 

Min. 46: A început a doua repriză! 

Min. 45 + 3: La pauză Farul conduce Botoşani cu 1-0!

Min. 41: Schimbare la FC Botoşani: iese Florescu, intră Tîrcoveanu.

Min. 39: Penalty ratat pentru Farul! Pap îi ghiceşte colţul lui Jefte Betancor şi îşi repară greşeala pentru gafa de la golul gazdelor. Golgheterul Ligii 1 nu a reuşit să imprime balonului suficientă forţă. Tot el a fost cel care a obţinut lovitura de pedeapsă, la o fază în care a reuşit mai multe driblinguri şi a pătruns în careu.

Min. 38: Penalty pentru Farul! Haruţ îl faultează în careu pe Jefte Betancor şi vede cartonaşul galben.

Min. 31: Ocazie pentru Farul! Pap îl blochează în situaţie de 1 vs 1 pe Jefte Betancor. Dawa a avut, la rândul lui, o intervenţie bună cu capul, care i-a oferit timp portarului moldovenilor să iasă pentru a închide unghiul.

Min. 27: Bară pentru FC Botoşani! Dawa reia din câţiva metri în transverală. Balonul revine la Haruţ, care este blocat de Aioani.



Min. 15: GOL Farul! Dussaut încearcă o centrare, însă aceasta se transformă într-un şut pe poartă. Mingea care l-a surprins pe Pap a căzut pe transversală, iar Dragoş Nedelcu a urmărit atent faza şi a trimis balonul în poarta goală. Este al doilea gol pentru mijlocaşul defensiv de la revenirea la Farul. 

Min. 10: Dublă ocazie pentru Farul! Golgheterul campionatului Jefte Betancor şutează în blocaj. Mingea îi revine şi apoi driblează, după care trage la colţul lung, dar portarul Pap are o intervenţie bună. Mingea ajunge apoi la Adi Petre, care uşor surprins nu poate introduce balonul în poartă.

Min. 1: A început meciul!


Farul Constanţa şi FC Botoşani se întâlnesc joi, de la ora 18:00, în direct la Look Sport+. Golurile, ratările, potenţialele decizii controversate de arbitraj în absenţa VAR şi alte faze importante de joc vor fi redate în regim live video de către site-ul www.looksport.ro. Partida din etapa a 29-a, a sezonului regular din Casa Liga 1, poate fi urmărită şi prin intermediul platformei PrimaPlay.ro.

Se întâlnesc două formaţii angrenate direct în lupta pentru calificarea în play-off-ul din Liga 1. Farul ocupă locul şase, datorită celor 45 de puncte câştigate până acum. Cu o lungime în plus, FC Botoşani se află pe locul al cincilea. FC Argeş, care joacă împotriva FCSB miercuri, de la 21:00, la Look Sport+, stă la pândă de pe locul şapte, cu 42 de puncte, în încercarea de a-i lăsa pe constănţeni sau moldoveni în afara play-off-ului.

Un egal poate trimite ambele echipe în play-off

Pentru trupa pregătită de Marius Croitoru, calculele sunt extrem de simple în eventualitatea în care câştigă deplasarea de la Farul. Indiferent de ce va face FC Argeş cu FCSB, în cazul unui succes contra constănţenilor, trupa moldavă se califică în play-off cu o etapă înaintea finalului sezonului regular. FC Botoşani se poate califica în play-off la finalul acestei runde şi dacă obţine un egal, în condiţiile în care piteştenii înregistrează acelaşi rezultat sau un eşec contra ”roş-albaştrilor”. Chiar şi dacă pierd în faţa elevilor lui Gică Hagi, fotbaliştii pregătiţi de Marius Croitoru pot accede în play-off, în situaţia în care FCSB îşi respectă statutul de favorită şi se impune pe terenul Argeşului. O înfrângere cu Farul Constanţa joi ar complica grav lucrurile pentru FC Botoşani, doar în cazul în care FC Argeş o învinge pe FCSB. Moldovenii ar rămâne la 46 de puncte şi ar urma să joace în ultima etapă pe teren propriu cu FC Argeş (45 de puncte) o adevărată finală pentru calificarea în play-off-ul din Casa Liga 1.

Dezavantajată de rezultatele directe cu FC Argeş (eşec acasă 0-1 şi egal în deplasare 2-2) şi cu meci contra Universităţii Craiova în ultima rundă a sezonului regular, Farul Constanţa nu îşi poate permite nimic altceva în afară de victorie pentru a nu risca să rateze calificarea în play-off. Dacă Farul se impune cu Botoşani, constănţenii sunt siguri de prezenţa în play-off, dacă FC Argeş nu produce surpriza şi nu învinge FCSB. Farul se poate califica la braţ cu Botoşani în play-off în cazul unui egal, dacă piteştenii cedează pe teren propriu contra ”roş-albaştrilor”; în eventualitatea unei victorii a ”alb-violeţilor”, însă, ambele combatante vor tremura în ultima etapă a sezonului regular. Dacă Farul Constanţa va fi învinsă de FC Botoşani pe teren propriu, iar FC Argeş câştigă cu FCSB, trupa lui Gică Hagi va coborî pe loc de play-out, cu o etapă înaintea finalului sezonului regular.

Echipele probabile:

  • Farul (4-3-3): Aioani - Boboc, Mladen, Larie, De Nooijer - Grameni, Ciobanu, Artean - Petre, Betancor, Omoh
  • Rezerve: Brănescu, Dussaut, Sali, Nedelcu, Moldoveanu, Iancu, Radaslavescu, Purece, Pitu
  • Antrenor: Gheorghe Hagi
  •  
  • FC Botoşani (4-3-3): Pap - Braun, Dican, Dawa, Ţigănaşu - Florescu, Papa, Târcoveanu - Mailat, M. Roman II, Mateus
  • Rezerve: Contra, Haruţ, Neciu, Petkovski, Patache, David, Lupeta, Dragu, Maxim
  • Antrenor: Marius Croitoru

Meciul tur, FC Botoşani - Farul Constanţa s-a terminat cu scorul de 0-2.   

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Farul Constanta

Ultimele articole Toate articolele