Ultima oră
LIVE VIDEO | Poli Iaşi - FC Voluntari, în direct la Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Gazdele au deschis scorul LIVE VIDEO | Poli Iaşi - FC Voluntari, în direct la Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Gazdele au deschis scorul
Octavian Vintilă, unul dintre cei mai apreciaţi comentatori de sport din România, a murit la 86 de ani Octavian Vintilă, unul dintre cei mai apreciaţi comentatori de sport din România, a murit la 86 de ani
Nacho, aproape de plecarea de la Real Madrid. Formaţia care îl doreşte Nacho, aproape de plecarea de la Real Madrid. Formaţia care îl doreşte
VIDEO | Corvinul - Mioveni 2-0. Marius Coman a reuşit „dubla”, iar gazdele au urcat pe locul 2 în clasament VIDEO | Corvinul - Mioveni 2-0. Marius Coman a reuşit „dubla”, iar gazdele au urcat pe locul 2 în clasament
Campioana CSM Bucureşti  a eliminat vicecampioana Rapid Bucureşti în prima semifinală a Cupei României Campioana CSM Bucureşti a eliminat vicecampioana Rapid Bucureşti în prima semifinală a Cupei României
Cine va arbitra partida care poate decide campioana din Superliga, Sepsi - Universitatea Craiova Cine va arbitra partida care poate decide campioana din Superliga, Sepsi - Universitatea Craiova

VIDEO | Farul - Rapid 2-1. Meci spectaculos, decis de eroarea majoră comisă de Horaţiu Moldovan!

Rapid Publicat pe 11 mar 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38244/21046914/2/rap-far.jpg

Farul Constanţa a învins  pe teren propriu, scor 2-1, formaţia Rapid Bucureşti, în ultima etapă a sezonului regular.

La Ovidiu, oaspeţii au fost cei care au deschis scorul, prin Sefer, şut de la marginea careului în minutul 14. Echipa lui Gheorghe Hagi a egalat după numai şapte minute, prin golul lui Artean, care a marcat cu o lovitură de cap.

Alibec a trimis în bară în minutul 37, apoi acelaşi jucător a înscris, dar reuşita nu a fost validată din cauza unei poziţii de ofsaid. Farul a înscris totuşi golul victoriei în minutul 50, când Horaţiu Moldovan a gafat la şutul lui Mazilu.

Victorie cu 2-1 pentru Farul, care încheie sezonul regular pe prima treaptă a podiumului Superligii.

VIDEO | Farul - Rapid 2-1 (Artean 21, Mazilu 50  / Sefer 14), LIVE pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro! Echipele de start:

  • Farul: Aioani - Kiki, Larie, M. Popescu, Borza - Artean, Nedelcu, Grameni - Alibec, L. Munteanu, A. Mazilu
  • Rapid: Moldovan - Dr. Grigore, Săpunaru, J. Morais - Onea, Kait, Crepulja, Emmers, Sefer - Dugandzic, Luckassen

Minutul 90+4: Fluier final! Farul se impune cu 2-1!

Minutul 50: GOL Farul! Gafă colosală comisă de Horaţiu Moldovan. Mazilu trage moale din interiorul careului, dar portarul celor de la Rapid scapă mingea în poartă.

Minutul 45+2: Pauză! Scorul este 1-1.

Minutul 36: Şansă mare irosită de Farul! Alibec scoate în careu la Borza, care trage în bară.

Minutul 33: Munteanu caută vinclul, dar execuţia sa din afara careului trece puţin peste bară.

Minutul 21: GOL Farul! Alibec prelungeşte elegant pentru tânărul Borza, care îl găseşte în careu complet demarcat pe Artean. Acesta se înalţă şi egalează cu o lovitură de cap.

Minutul 14: GOL Rapid! Săpunaru trimite un balon lung, iar din marginea careului, Sefer deschide scorul cu o execuţie surprinzătoare de lângă mai mulţi adversari.

Minutul 5: Mazilu porneşte de la 20 de metri, trece elegant de Grigore, dar trage moale din câţiva metri, fără emoţii pentru Moldovan.

Minutul 1: A început partida!

---------------------------------

Farul a cedat cu 0-2 pe terenul Universităţii Cluj etapa anterioară, pe un teren foarte rău. De partea cealaltă, Rapid a făcut şi ea surpriza neplăcută şi nu a trecut de FC Hermannstadt, pe teren propriu, cedând cu scorul de 0-1.

În tur, pe terenul Rapidului, Farul a scos un punct, 1-1.

Negocieri avansate pentru drepturile TV ale SuperLigii

În perioada următoare s-ar putea ajunge la un acord pentru cedarea drepturilor de televizare ale SuperLigii României pentru următorii 4 ani! Sunt discuţii avansate între LPF, FRF şi eAD, aceasta din urmă firma care deţine şi la acest moment drepturile pentru prima ligă.

  • SuperLiga României, Liga 2, Cupa României şi Supercupa României sunt transmise în direct pe programele Prima Sport şi aplicţia PrimaPlay.ro.

Acum, la cum arată lucrurile, e vorba de un plus în privinţa banilor, de 100.000 de euro pentru fiecare echipă pe sezon, dar sub formă de bonusuri, în funcţie de numărul de spectatori care va fi adus în tribune. E o veste excelentă pentru echipele care umplu, în mare parte, şi acum stadioanele, categorie în care intră, fără discuţii, FCSB, Rapid sau Universitatea Craiova.

În aceste zile, pentru că acordul actual expiră la finalul acestei întreceri, există discuţii între părţi, mai multe informaţii find oferite de Orlando Nicoară, şeful eAD.

Le avem încă un sezon şi probabil încă trei după aceea. Nu se prelungeşte automat. Astăzi suntem în fază avansată de a prelungi. Sistemul e decis de Federaţie, bineînţeles cu consultarea Ligii, cu consultarea noastră. Nu cred că se va schimba ceva.

Am făcut o propunere acum un an de zile de prelungire cu creştere de sumă pe baza unor criterii clare pe bază de audienţă atât la nivel de spectatori pe stadioane, cât şi la nivel de audienţă pe TV, iar în contextul actual al pieţei, al economiei, în cazul în care unul dintre cablişti a renunţat la fotbal, e o decizie bună şi corectă pentru echipele din SuperLigă.

Propunerea noastră implică plata actuală plus o plată suplimentară pentru echipele care ating anumite criterii privind numărul de spectatori pe stadioane şi audienţă pe TV. Bonusuri. Sunt 28,5 milioane de euro plus TVA, la care se adaugă costurile producţiei meciurilor care costă câteva milioane de euro. Ajungem la aproape 33 de milioane de euro plus TVA.

(n.r. cât ar putea să crească?) 100.000 de euro pe sezon. Sunt de acord cu tine. Pentru actuala situaţie economică a României este o sumă corectă. În condiţiile în care ne-a dispărut un operator care plătea bani pentru fotbal. 

Cred că au fost două cluburi care s-au împotrivit, cele două Craiove. (n.r. celelalte 14 echipe au fost de acord?) Da. Este o decizie cu majoritatea. În perioada următoare închidem. Nu cred că până la meciurile naţionalei. Aş zice până la finalul acestui campionat. Nu mai plusăm. Ţinând cont de situaţia economică şi de faptul că ne-a plecat un partener nu vom mai putea plusa”,  spus Orlando Nicoară, conform Fanatik.

Farul trece la ”nivelul următor”. Gică Hagi schimbă strategia

Gică Hagi a anunţat că Farul va schimba strategia din vară şi nu va mai miza atât de mult pe jucătorii din propria academie. Pentru a trece la ”nivelul următor”, mai ales că echipa sa are toate şansele să prindă cupele europene în stagiunea următoare, ”Regele” a declarat că vrea să cumpere jucători.

E clar că Farul se vrea un club care să poată performa pe plan intern şi nu numai, motiv pentru care trebuie să îţi ţină cei mai buni jucători, dar şi să aducă alţii, poate pentru un plus important de experienţă. Oricum, Hagi e convins, iată, că din vară clubul îşi va putea permite să şi cumpere anumiţi fotbalişti.

Noi producem sportivi şi întotdeauna o să vindem. Şi Barcelona şi orice echipă mare din lume, vinde şi cumpără. Ideea noastră este ca la un moment dat să ajungem să cumpărăm jucători din vară.

Trebuie să şi cumpărăm. Deocamdată mergem înainte aşa cum suntem noi, cu identitatea noastră şi dacă se vor întâmpla lucruri mari la Farul, la un moment vom aduce şi jucători pe bani”, a declarat Gică Hagi pentru Fanatik.

 

 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Rapid

Ultimele articole Toate articolele