Ultima oră
Emilia Corbu a cucerit titlul de campioană a României la floretă Emilia Corbu a cucerit titlul de campioană a României la floretă
Succesul din Cupă vine la pachet cu o primă considerabilă pentru cei de la Corvinul Succesul din Cupă vine la pachet cu o primă considerabilă pentru cei de la Corvinul
VIDEO |  Dramaticul game final în care Hurkacz a capotat. Tommy Paul, pericol la RG? VIDEO | Dramaticul game final în care Hurkacz a capotat. Tommy Paul, pericol la RG?
Mircea Cristescu şi-a anunţat retragerea din structura de conducere a campioanei UBT Cluj la finalul sezonului Mircea Cristescu şi-a anunţat retragerea din structura de conducere a campioanei UBT Cluj la finalul sezonului
VIDEO | Las Palmas - Betis 2-2. Final liniştit de sezon pentru ambele formaţii VIDEO | Las Palmas - Betis 2-2. Final liniştit de sezon pentru ambele formaţii
Dorin Rotariu a ales unde vrea să joace. ”Eu cred că sunt mai mari şanse să meargă” Dorin Rotariu a ales unde vrea să joace. ”Eu cred că sunt mai mari şanse să meargă”

VIDEO | Farul – Rapid 7-2. Gică Hagi îi aplică o umilinţă istorică lui Adi Mutu

Farul Constanta Publicat pe 6 mai 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38231/21114585/1/farul-rapid-retur-play-off.jpg


Farul Constanţa a învins de o manieră zdrobitoare pe teren propriu, scor 7-2, formaţia Rapid Bucureşti, în primul meci al etapei a 7-a din play-off-ul Superligii.

Gazdele au deschis scorul foarte rapid, după ce în startul partidei Mazilu a căzut în careu în urma unui contact cu portarul Moldovan şi arbitrul Cătălin Popa a dictat penalti. A executat Alibec şi a înscris. Tudor Băluţă a majorat scorul în minutul 23, apoi Alibec a trimis în bară (min. 27) şi din corneul care a urmat, Băluţă a făcut 3-0.

Golul al patrulea a căzut în minutul 45, la o greşeală a lui Săpunaru, când Alibec a reuşit şi el dubal. 4-0 pentru Farul scorul pauzei.

Rapid a părut că poate reintra în joc în minutul 58, după golul lui Săpunaru, însă în minutul 61 Alibec a înscris din nou, făcând tripla. Au mai venit două goluri înscrise de Louis Munteanu în minutele 74 şi 77 şi dezastrul giuleştenilor a fost complet.

În minutul 84 Kevin Boli a comis henţ în careu şi arbitrul a dictat penalti pentru Rapid. Dugandzic a transformat şi a redus din diferenţă, stabilind scorul final.

Farul este pe locul 1 în play-off-ul Superligii, cu 46 de puncte, în timp ce Rapid are 34 de puncte şi ocupă locul 5.

VIDEO | Derby-ul Farul – Rapid 7-2 (Alibec 3-penalty, 45, 61, Băluţă 24, 27, Munteanu 74, 77 / Săpunaru 59, Dugandzic 86-penalty), LIVE la Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Echipele de start:

  • Farul: Aioani - D. Kiki, Larie, Artean, Borza - T. Băluţă, Nedelcu, Grameni - Alibec, L. Munteanu, Mazilu
  • Rapid: H. Moldovan - R. Onea, Săpunaru, Dr. Grigore, J. Morais - Kait, Al. Albu, Al. Ioniţă II - Sefer, Dugandzic, Bamgboye

Minutul 90+3: Fluier final! Rapid se impune cu un ireal 7-2.

Minutul 85: GOL Rapid! Dugandzic înscrie un gol de consolare de la punctul cu var.

Minutul 77: GOL Farul! Sîrbu centrează, iar acelaşi Munteanu apare foarte bine şi duce scorul la un incredibil 7-1, cu o execuţie cu latul.

Minutul 74: GOL Farul! Munteanu se descurcă excelent în careu şi finalizează cu un şut în forţă.

Minutul 61: GOL Farul! Grameni trimite la Alibec. Acesta preia pe piept şi finalizează superb cu piciorul stâng.

Minutul 59: GOL Rapid! După un corner, Săpunaru profită de o ieşire greşită a lui Aioani şi marchează.

Minutul 45+2: Repriză de coşmar pentru Rapid! Farul are 4-0 la pauză!

Minutul 45: GOL Farul! Săpunaru greşeşte grav la o minge lungă, Alibec speculează şi marchează din poziţie de singur cu portarul.

Minutul 27: GOL Farul! Moldovan respinge la execuţia lui Alibec cu capul, însă doar până la Băluţă, care înscrie pentru 3-0.

Minutul 24: GOL Farul! Băluţă înscrie cu un şut superb din afara careului. Mingea s-a dus excelent, iar Moldovan a fost fără replică.

Minutul 10: Onea centrează din flancul stâng, dar Albu reia din 5 metri pe lângă poartă.

Minutul 7: Mazilu trage din marginea careului peste poartă.

Minutul 3: GOL Farul! Centralul Cătălin Popa dictează penalty destul de uşor, după ce portarul Moldovan l-a blocat în careu pe Mazilu.

Minutul 1: A început partida!

--------------------------------

Farul a scos doar un punct, poate surprinzător, pe terenul lui Sepsi, scor 1-1, după ce reuşise să învingă CFR Cluj, scor 1-0. Rapid a trecut de CFR Cluj în meciul precedent, scor 3-1, ajungând la două victorii la rând. Mai învinsese şi FCSB, tot pe teren propriu, scor 1-0.

În turul play-off-ului SuperLigii, partida Rapid – Farul s-a terminat la egalitate, scor 1-1. În returul sezonului regular, confruntarea de la Constanţa a consemnat o victorie pentru echipa lui Gică Hagi, scor 2-1.

Referitor la situaţiile din clasament, înainte de startul rundei Farul e pe locul 1, cu 43 de puncte, iar Rapid e pe locul 5, cu 34 de puncte.

Transfer interesant la Farul! Hagi vrea să facă performanţă cu o fostă speranţă a fotbalului românesc

Gheorghe Hagi a făcut primul transfer la Farul Constanţa pentru sezonul viitor. ”Regele” îl va aduce pe Nicolae Carnat de la CS Mioveni, formaţie retrogradată matematic în Liga a 2-a.

Carnat că s-a despărţit de Mioveni şi a semnat cu Farul, echipă ce l-a dorit de mai mult timp şi la care şi-a făcut junioratul. Alegerea lui Hagi pare destul de surprinzătoare raportată la forma jucătorului, care pe lângă faptul că nu a reuşit să se impună la CFR Cluj, a ajuns să fie rezervă şi la cea mai slabă echipă din Superligă, CS Mioveni.

Nicolae Carnat a fost golgheterul Academiei Gheorghe Hagi, în 2010, cu 13 reuşite, la cea de-a 17-a ediţie a Mundialito. Turneul internaţional de fotbal destinat copiilor cu vârste cuprinse între 7 şi 12 ani a avut loc la Vila Real de Santo Antonio (Portugalia).

În vârstă de 25 de ani, Carnat a evoluat în sezonul curent pe posturile de extremă dreapta, extremă stânga şi de atacant central. El a marcat în 26 de meciuri oficiale pentru CS Mioveni două goluri şi a oferit o pasă de gol.

În România, Nicolae Carnat a mai jucat pentru Sepsi OSK (47 de meciuri / 8 goluri / 3 pase de gol), Rapid (22/3/1), CFR Cluj (15 meciuri) şi Dunărea Călăraşi (10 meciuri). În străinătate, el a îmbracat tricoul formaţiilor Esbjerg fB (3 meciuri, Danemarca) şi Wolverhampton Wanderers U21 (15 meciuri şi o pasă de gol). 

Rapid, penalitate de peste 25.000 de lei după meciul cu FCSB!

Rapid a primit o penalitate sportivă de 25.312 lei ca urmare a incidentelor de la meciul cu FCSB, anunţă LPF, care prezintă deciziile de miercuri ale Comisiei de Disciplină din cadrul FRF.

FC Rapid 1923 vs. FC FCSB – Incidente - În temeiul art. 82.1 şi 3.a şi c, raportat la art. 83.2.b din RD, se sancţionează clubul FC Rapid 1923 cu penalitate sportivă de 25.312 lei”, este hotărârea comisiei.

Articolele invocate prevăd următoarele:

Articolul 82 – Responsabilitatea pentru comportarea spectatorilor

1 Clubul gazdă răspunde pentru comportarea neregulamentară a spectatorilor şi, în funcţie de situaţie, poate fi sancţionat gradual cu penalitate sportivă şi interzicerea organizării de jocuri pe propriul stadion sau măsura programării jocurilor fara spectatori de la 1 la 10 jocuri. În funcţie de circumstanţe măsura programării jocurilor fără spectatori se poate aplica parţial prin interzicerea ocupării unui anumit sector de tribună de la 1 la 10 jocuri.

  1. Comportamentul neregulamentar cuprinde:

a. introducerea în locurile de desfăşurare a jocurilor de băuturi alcoolice, obiecte şi materiale explozive, incendiare şi fumigene, substanţe toxice, halucinogene şi iritante, alte obiecte ce au fost folosite de spectatori la acţiuni de tulburare a ordinii publice sau care pot contribui la producerea unor acte de violenţă;

  1. aprinderea ori aruncarea cu obiectele prevăzute la alin. 3, lit. a), spre alţi spectatori sau spre/în terenul de joc

Articolul 83 – Nerespectarea obligaţiilor de organizare a jocurilor

2 Neîndeplinirea sau îndeplinirea necorespunzătoare a obligaţiilor privind asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă în stadion care au avut drept rezultat:

b) introducerea şi aprinderea în stadion a obiectelor şi materialelor prevăzute în art. 82, alin. 3, lit. a), se sancţionează cu penalitate sportivă de la 5.000 la 30.000 de lei. În cazul săvârşirii unei noi abateri de acelaşi tip, clubul se sancţionează cu o penalitate majorată cu ½ faţă de sancţiunea aplicată anterior, până la atingerea pragului de 60.000 lei. Ulterior, la fiecare nouă abatere de acest tip, clubul va fi sanţionat gradual cu măsura programării jocurilor fără spectatori, cumulat cu penalitatea maximă de 60.000 lei

Echipele probabile:

  • Farul (4-3-3): Aioani - Kiki, Larie, Boli, Borza - Dr. Nedelcu, Băluţă, Grameni - Mazilu, Alibec, L. Munteanu
  • Rezerve: Buzbuchi, Doukoure, Casap, Morar, Mateus, Artean, Sîrbu, Baravykas, Sali
  • Absenţi: Marins, M. Popescu (accidentaţi)
  • Antrenor: Gheorghe Hagi
  •  
  • Rapid (4-3-3): H. Moldovan- Onea, Săpunaru, Dr. Grigore, J. Morais - Kait, Al. Albu, Al. Ioniţă II - Sefer, Dugandzic, Papeau
  • Rezerve: Drăghia, Fl. Ştefan, Crepulja, P. Iacob, Pănoiu, Emmers, Ongenda, Luckassen, Belu
  • Antrenor: Adrian Mutu
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Farul Constanta

Ultimele articole Toate articolele