Ultima oră
E gata! Cine va arbitra derby-ul FCSB – Farul. Echipa lui Becali poate câştiga titlul

E gata! Cine va arbitra derby-ul FCSB – Farul. Echipa lui Becali poate câştiga titlul
Romario s-a antrenat pentru prima dată în 16 ani: "Sunt rupt de oboseală, o să vină targa să mă ia"

Romario s-a antrenat pentru prima dată în 16 ani: "Sunt rupt de oboseală, o să vină targa să mă ia"
Seară de Cannes la Cinemaraton dedicată regizorului Cristian Mungiu Seară de Cannes la Cinemaraton dedicată regizorului Cristian Mungiu
E gata! Transferul lui Marius Ştefănescu de la Sepsi se face! Patronul a făcut anunţul: ”A sosit vremea!” E gata! Transferul lui Marius Ştefănescu de la Sepsi se face! Patronul a făcut anunţul: ”A sosit vremea!”
Un fotbalist francez care s-a retras din cauza accidentărilor dă în judecată Pfizer şi BioNTech Un fotbalist francez care s-a retras din cauza accidentărilor dă în judecată Pfizer şi BioNTech
Mitică Dragomir ar face revoluţie la Rapid în rolul de preşedinte: ”Aş face selecţie pe banii mei. Dacă nu, să fiu răstignit pe Arcul de Triumf!” Mitică Dragomir ar face revoluţie la Rapid în rolul de preşedinte: ”Aş face selecţie pe banii mei. Dacă nu, să fiu răstignit pe Arcul de Triumf!”

VIDEO ǀ Farul – Universitatea Craiova 3-2. Trupa lui Hagi obţine o victorie spectaculoasă şi rămâne pe primul loc în Superliga

Farul Constanta Publicat pe 8 apr 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38231/21087412/2/farul-constanta-universitatea-craiova-play-off-superliga-superbet-8-04-2023.jpg

Farul Constanţa a învins pe teren propriu, formaţia Universitatea Craiova, scor 3-2, după un meci în care gazdele au fost conduse de două ori, dar au şi ratat un penalty, prin Denis Alibec.

La Ovidiu, scorul a fost deschis de craioveni, prin Koljic, în minutul 9. Farul a reacţionat rapid şi a egalat prin Louis Munteanu, în minutul 17. Gazdele au pus presiune şi Craiova nu a mai avut ocazii, iar Farul a primit un penalti în minutul 34, după un fault al lui Ndong la Adrian Mazilu. A executat Alibec, dar portarul Popescu a respins şutul atacantului constănţean.

Neagoe a mutat la pauză şi l-a introdus în joc pe Cîmpanu, iar acesta a marcat în minutul 48, după o pasă excelentă a lui Creţu şi o combinaţie cu Koljic. Egalarea a venit în minutul 53, când a înscris Grameni, cu un şut din careu. Farul a marcat golul victoriei din penalti, în minutul 84. Vlădoiu l-a faultat pe Sali în careu, iar arbitrul Adrian Cojocaru a acordat al doilea penalti al meciului. A transformat căpitanul constănţenilor, Larie, şi Farul s-a impsu cu 3-2.

VIDEO ǀ Farul – Universitatea Craiova 3-2 (Munteanu 17, Grameni 54, Larie 84-penalty / Koljic 9, Cîmpanu 48), la Prima Sport 1. Echipele de start:

  • Farul: Aioani - Boli, Larie, Kiki, Borza - Artean, Nedelcu, Grameni - Alibec, L. Munteanu, Ad. Mazilu
  • Universitatea Craiova: I. Popescu - Şt. Vlădoiu, Zajkov, Raul Silva, Ndong - Al. Creţu, Mateiu, Căpăţînă - Baiaram, Koljic, A. Ivan

Minutul 90+4: Fluier final! Partida se termină 3-2 pentru Farul.

Minutul 82: GOL Farul! Alibec scoate în careu pentru Sali. Tânărul jucător este faultat de Vlădoiu. Larie transformă fără probleme!

Minutul 68: Alibec scapă singur cu portarul Popescu, pe care îl driblează, însă trimite pe lângă, din unghi.

Minutul 54: GOL Farul! Dobrogenii egalează din nou rapid. Gramenii prinde un şut pe jos foarte bine cadrat.

Minutul 48: GOL Universitatea Craiova! Abia intrat pe teren, Cîmpanu reuşeşte să marcheze cu un şut din interiorul careului, după ce a fost foarte bine găsit pe Koljic.

Minutul 45+5: Pauză! Scorul este 1-1!

Minutul 45+1: Creţu reia în forţă din afara careului, dar Aioani respinge spectaculos în corner.

Minutul 34: Fază complicată în careu. Mazilu şutează, iar Ndong îi loveşte peste gleznă. Arbitrul merge la monitorul VAR şi dictează penaly. Denis Alibec rateză, portarul Popescu ghicind execuţia atacantului de la Farul.


 

Minutul 17: GOL Farul! Puştii lui Hagi lucrează perfect. Mazilu centrează în careul mic pentru Munteanu, care se descurcă de lângă un adversar şi împinge mingea în poartă.

Minutul 12: Alibec dă replica, dar Popescu scoate în corner şutul său din interiorul careului.

Minutul 9: GOL Universitatea Craiova! Koljic se descurcă perfect în careu. Bosniacul preia excelent se întoarce de lângă Boli şi deschide scorul.

Minutul 1: A început partida!

--------------------------------------

Farul este lidera Superligii cu 36 de puncte în play-off. Gruparea constănţeană se luptă pentru al doilea titlu de campioană din istorie cu CFR Cluj (34 de puncte) şi FCSB (33 de puncte). La rândul ei, Universitatea Craiova (29 de puncte) îşi joacă una dintre ultimele şanse pentru câştigarea unui campionat aşteptat de fanii olteni încă din 1991, când ”leii” şi-au impus ultima oară supremaţia în primul eşalon al fotbalului românesc.

Până acum, în play-off, dobrogenii au obţinut o victorie şi un egal, în timp ce oltenii au remizat de două ori. Eugen Neagoe, antrenorul trupei din Bănie, s-a declarat nemulţumit de rezultatele obţinute, considerând că elevii săi meritau victoria.

Neagoe voia mai mult cu CFR Cluj şi FCSB

”Foarte bine era dacă am fi câştigat. Am controlat în totalitate jocul. Acolo a stat CFR Cluj mai bine decât noi, la aruncările de la margine. Am avut posesie 70%, 15-0 la cornere... să domini aşa campioana României înseamnă foarte mult. 

Din păcate, îmi pare rău că nu am reuşit să câştigăm, să îi facem şi mai fericiţi pe suporterii noştri. Au fost în număr foarte mare, nu cred că i-am dezamăgit. Le mulţumesc! Fotbalul e nedrept. 

Au intervenit şi multe probleme, nu vreau să acuz pe nimeni, dar toţi jucătorii care au fost plecaţi la naţională au avut probleme medicale. Jucătorii de la loturile naţionale, nu mă refer doar la noi, ci şi în străinătate, au avut probleme. Şi pe Işfan, şi pe Screciu, şi pe Baiaram, i-am schimbat cu probleme.

Trebuia să câştigăm ambele jocuri, cel de azi şi cel cu FCSB, de la Bucureşti. Luaţi statistica de azi. Ei au fost mai buni decât noi doar la aruncările de la margine. Nu vreau să fi arogant, dar meritam să câştigăm.

Întotdeauna sunt supărat când primim gol. Ieri am lucrat la antrenamente fazele fixe defensive. Ştiam că aruncările de la margine sunt ca un corner pentru ei. Nu a fost atenţi şi am primit acel gol. A fost şi o execuţie foarte bună, nu ştiu de câte ori mai poate reuşi Cvek asta. 

Băieţii au dat dovadă de caracter şi i-am sufocat pe final de meci!”, a declarat Eugen Neagoe, la finalul meciului cu CFR Cluj (1-1).

Cele două echipe şi-au împărţit victoriile în timpul sezonului regular după cum urmează: Universitatea Craiova – Farul Constanţa 4-3 (tur) şi Farul Constanţa – Universitatea Craiova 2-1 (retur).

Sursa foto: Sport Pictures

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Farul Constanta

Ultimele articole Toate articolele