Ultima oră
Alertă în Bănie! Universitatea Craiova va avea o absenţă de marcă la duelul cu CFR Cluj Alertă în Bănie! Universitatea Craiova va avea o absenţă de marcă la duelul cu CFR Cluj
Brigada de arbitri delegată pentru partida care poate fi decisivă în lupta la retrogradare, Dinamo - FC Voluntari Brigada de arbitri delegată pentru partida care poate fi decisivă în lupta la retrogradare, Dinamo - FC Voluntari
Iuliana Demetrescu, delegată la o semifinală de Champions League Iuliana Demetrescu, delegată la o semifinală de Champions League
Aprobat! Schimbare majoră la CSA Steaua Aprobat! Schimbare majoră la CSA Steaua
Variantă surpinzătoare de antrenor pentru Bayern Munchen! Tehnicianul a fost contactat Variantă surpinzătoare de antrenor pentru Bayern Munchen! Tehnicianul a fost contactat
A fost anunţat primul transfer al verii în Superligă! Jucătorul Slaviei Praga va semna cu o echipă din play-off A fost anunţat primul transfer al verii în Superligă! Jucătorul Slaviei Praga va semna cu o echipă din play-off

VIDEO | FC Botoşani - Chindia 3-2. Meciul etapei în Moldova, cu cinci goluri, un penalty şi două eliminări

FC Botoșani Publicat pe 18 iul 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38237/20776321/3/fcb.jpg

FC Botoşani şi Chindia Târgovişte au oferit cel mai frumos meci al primei etape din SuperLiga 2022/2023. În direct la Prima Sport 2 şi PrimaPlay.ro, gazdele s-au impus cu 3-2, la finalul unui meci care a avut de toate: goluri frumoase, un penalty şi două eliminări.
 
Parcă pentru a păstra tradiţia primelor meciuri ale etapei, Gazdele au deschis scorul încă din minutul trei, după ce Camara a fost faultat de Celea în careu, iar Mailat a transformat lovitura de la 11 metri dictată de Iulian Călin. 1-1 s-a făcut devreme, în minutul 11, după un şut puternic de la marginea careului al lui Şerban, apoi Florescu (29) din centrarea lui Mateus şi Mailat (31), pe contraatac, au părut că rezolvă meciul pentru Teja. La trei minute de la restart, rezerva Mihaiu a redus diferenţa, apoi, în minutul 62, Căpuşă a fost eliminat direct şi misiunea gazdelor părea că redevine uşoară. A complicat-o Mateus, cu un fault inutil urmat de al doilea cartonaş galben în minutul 70, iar ultimele 20 de minute s-au jucat zece contra zece, pe spaţii mult mai mari.
 
Cea mai defensivă echipă a ultimelor sezoane, Chindia nu a găsit drumul spre gol, iar FC Botoşani s-a ales, astfel, cu o victorie de moral la prima reprezentaţie a sezonului în faţa propriilor spectatori. Etapa viitoare, botoşănenii merg la Voluntari, iar Chindia întâlneşte Hermannstadt pe teren propriu.

FC Botoşani - Chindia 3-2 (Mailat pen. 3, 31, Ed. Florescu 29 / A. Şerban 13, Mihaiu 48)

  • FC Botoşani: 1. Ed. Pap - 19. Patache (Sno 80), 6. Dican, 32. Şeroni, 30. Ţigănaşu - 27. Ed. Florescu (Tisdell 76), 18. Perianu, 10. Târcoveanu (Shahaf 56) - 16. Malat (Petkovski 80), 17. Camara (Grubac 76),   9. Mateus
  • Rezerve: Ureche, Moescu, Petkovski, Obedeanu, Dragu
  •  
  • Chindia: 33. Căbuz -   98. Căpuşă, 6. Celea, 25. Boldor, 80. Dumitraşcu - 8. Dulca (Passaglia 67), 5. Vorobjovas - 17. A. Şerban (Ioniţă III 67), 17. Chamed (C. Dinu 67), 59. Popdaiuc (Mihaiu 46) - 10. Neguţ
  • Rezerve:  D. Moldovan, Jipa, Atanase,  Riza, Cherchez

Minutul 70: Mateus e şi el eliminat! Brazilianul face un fault complet inutil, în tuşă, şi vede al doilea cartonaş galben.



Minutul 62: OASPEŢII RĂMÂN ÎN ZECE OAMENI! Mateus scapă pe un spaţiu mare, Căpuşă îl faultează intenţionat, iar Iulian Călin îi arată direct cartonaşul roşu.



Minutul 48: GOL CHINDIA! O greşeală pe construcţia gazdelor îl lasă pe Chamed singur cu portarul, Pap apără şutul, dar rezerva Mihaiu înscrie cu o execuţie din prima.



Minutul 46: Se reia meciul din Moldova.

Minutul 45+1:
Pauză la Botoşani, după o primă repriză în care ritmul gazdelor a fost bun, iar oaspeţii nu au mai putut ţine pasul odată cu golul de 2-1 marcat de Florescu. Avem o favorită clară la victorie!

Minutul 31: GOL FC BOTOŞANI! Gazdele scapă pe contraatac, Mailat îşi foloseşte viteza pentru a se demarca, îl driblează pe Căbuz şi reuşeşte dubla.



Minutul 29: GOL FC BOTOŞANI! Mateus bate excelent o lovitură liberă din dreapta, Florescu îi ia faţa lui Neguţ în duelul aerian şi marchează cu capul, ajutat de bara din dreapta lui Căbuz.



Minutul 27: Boldor ia galben pentru un fault dur la mijlocul terenului.

Minutul 13: GOL CHINDIA! Şeroni pierde inexplicabil în faţa lui Neguţ, fostul CFR-ist pasează inspirat la Şerban, iar mijlocaşul îl învinge pe Pap cu un şut foarte bun.



Minutul 3: GOL FC BOTOŞANI! Camara cade în careu după un duel cu Celea, Horaţiu Feşnic arată punctul cu var, iar Mailat transformă fără probleme. Start perfect pentru gazde.



18:30: Start joc în Moldova.


FC Botoşani a schimbat mult lotul de jucători, dar a făcut modificări şi la nivelul staffului tehnic. Aşa s-a întâmplat, însă, şi la Chindia Târgovişte, care sezonul trecut a scăpat la limită de retrogradarea în Liga 2, după ce a câştigat la loviturile de departajare confruntarea de baraj cu Concordia Chiajna.

În ultimele meciuri directe dintre cele două, din acest an dar din sezonul trecut, FC Botoşani a ieşit mai bine. A câştigat o confruntare cu 2-1 şi a făcut o remiză, 1-1.

Enriko Papa, pierdere grea pentru FC Botoşani

FC Botoşani a anunţat că s-a despărţit de albanezul Enriko Papa, care va evolua în Turcia, la Rizespor.

El a marcat 11 goluri pentru FC Botoşani, în patru sezoane.

"Am sperat că această zi nu ar fi venit niciodată în viaţa mea, dar cu mare tristeţe călătoria noastră împreună s-a încheiat. Botoşani şi oamenii lui vor fi mereu în inima mea, aici am găsit un loc unde pot numi ACASĂ. Aş dori să îi mulţumesc domnului Valeriu Iftimie, a fost ca un tată pentru mine şi nu voi uita niciodată sprijinul pe care mi l-a oferit. De asemenea, le mulţumesc tuturor antrenorilor, jucătorilor, staff-ului şi tuturor suporterilor care mi-aţi fost alături. în zilele bune şi în cele rele.

Acesta nu este un rămas bun, ci mai degrabă o ne vedem mai târziu.Cel mai mare susţinător al tău E.P.67", a spus Enriko Papa.

Chindia Târgovişte l-a achiziţionat, printre alţii, şi pe Vorobjovas

Chindia Târgovişte a anunţat în această vară că a obţinut şi serviciile fotbalistului lituanian Modestas Vorobjovas.

”AFC Chindia Târgovişte anunţă transferul lui Modestas Vorobjovas (mijlocaş, 26 ani), jucător cu 22 de prezenţe în naţionala Lituaniei”, este anunţul de pe pagina de Facebook a grupării.

Vorobjovas a jucat ultima dată la UTA, pentru care a marcat 3 goluri în 29 de meciuri din Casa Liga 1 ale sezonului trecut. El a înscris un singur gol pentru naţionala Lituaniei, în cele 22 de apariţii.

350.000 de euro este cota de piaţă a lui Modestas Vorobjovas, conform site-ului de specialitate Transfermarkt. 

 

 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

FC Botoșani

Ultimele articole Toate articolele